Zakelijk auto leasen als zzp-er

Bekijk de leasevormen en mogelijkheden

Als zzp-er heeft u meestal ook betrouwbaar vervoer nodig. Of u nu een grote bedrijfswagen nodig heeft of een personenwagen om bijvoorbeeld klanten te bezoeken. Het leasen van een auto is als zzp-er een goede mogelijkheid. Daarbij kiest u uit diverse leasevormen. Graag vertellen wij u meer hierover. Profiteer daarnaast als zzp-er ook van de fiscale voordelen die het zakelijke leasen van een auto heeft.

Neem contact opBekijk onze leaseauto's

Financiering van uw auto

Staat u voor de keuze om als zzp-er een auto zakelijk te gaan rijden, dan heeft u een aantal mogelijkheden:

  • U koopt de auto met eigen geld
  • U leent geld om de auto te financieren
  • U leaset de auto

Bij het leasen van een auto heeft u de optie voor:

  • Operational lease
  • Financial lease

Over beide leasevormen vertellen we u graag meer.

Operational lease ZZP

Heeft u als zzp-er gemak en zekerheid hoog in het vaandel staan? Dan is operational lease voor u een goede keuze. Met deze leasevorm rijdt u onbezorgd in een auto voor een vast bedrag per maand. Kosten voor bijvoorbeeld onderhoud, reparatie, banden, all-risk verzekering, pechhulp, vervangend vervoer, afschrijving en rente zijn dan inbegrepen. U dient alleen nog zelf te tanken. De kosten voor operational lease zijn makkelijk te budgetteren en u heeft geen verrassingen. Zo blijft de auto in het bezit van de leasemaatschappij en heeft u als zzp-er geen risico van waardevermindering van de auto. Daarnaast is de btw van het maandelijkse leasebedrag fiscaal aftrekbaar. Lees via onderstaande pagina meer over operational lease.

Operational Lease

Financial lease ZZP

Een andere leasevorm die u kunt kiezen als zzp-er voor uw bedrijfsauto is financial lease. Qua leasevorm lijkt dit meer op een hypotheek. U gaat financial lease aan, betaalt een maandelijks bedrag aan rente en aflossing en na het voldoen van de laatste leasetermijn bent u volledig eigenaar van de auto. De auto komt komt dan ook (direct) bij u als zzp-er op de balans te staan. Wel regelt u onderhoud, banden, de verzekering enzovoorts zelf.

Financial lease heeft een aantal fiscale voordelen waar u als zzp-er van profiteert. Zo schrijft u de auto af, kan de betaalde btw worden teruggevorderd en is de rente ook nog eens aftrekbaar. Lees onderstaand meer over financial lease.

Financial lease

Meer weten over zakelijk leasen als zzp-er?

Neem contact op!

Bijtelling op zakelijke leaseauto

Een andere bijkomstigheid waar u mee te maken krijgt als u zakelijk gaat leasen als zzp-er is de bijtelling. Deze geldt als u meer dan 500 kilometer aan privé kilometers maakt per jaar. De praktijk leert dat deze kilometers al snel bereikt worden. Wat ook betekent dat u hierover dus belasting dient te betalen.

De bijtelling op nieuwe auto’s is er in twee categorieen:

  • 8% bijtelling: op volledig elektrische auto’s (tot fiscale waarde van € 45.000,-, boven dat bedrag 22% bijtelling)
  • 22% bijtelling: op alle overige auto’s zoals hybride, diesel en benzine auto’s

Meer over de bijtelling leest u op onze speciale bijtellingspagina. Hier berekent u ook direct de bijtelling op een beoogde auto.

Bijtelling leaseauto berekenen

Occasion lease voor ZZP

Bij het leasen van een auto denkt u al snel aan een nieuwe auto. Wist u echter ook dat we steeds meer occasions als leaseauto aanbieden aan bijvoorbeeld zzp-ers? Hierbij leaset u een goede tweedehands auto, tegen een extra interessant tarief. Bijkomende voordeel is dat de auto snel beschikbaar is, soms ook een extra interessante bijtelling heeft en ideaal is om in te zetten op wat kortere looptijden. Ideaal als u liever niet een langlopend contract van 4 of 5 jaar aan wenst te gaan.

Lees meer over occasion lease en bekijk het actuele aanbod.

Over occasion lease

Wilt u ook meer informatie over zakelijke lease als zzp-er?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)