Sale and leaseback

Sale & leaseback – Verkoop uw wagenpark en lease de auto’s direct terug

Wilt u meer liquide middelen vrij maken binnen uw organisatie en is uw wagenpark nu (deels) gekocht? Overweeg dan om Sale and leaseback te doen. Uw verkoopt uw huidige aangekochte wagenpark aan MKB Lease, om deze auto’s vervolgens weer terug te leasen op basis van full operational zakelijke lease. Zo krijgt u financiële middelen beschikbaar en profiteert u van het gemak van full service leasing.

Wat is Sale & lease back?

Bij Sale en lease back verkoopt uw het wagenpark dat nu uw eigendom is, aan de leasemaatschappij. U leaset deze vervolgens op basis van operational lease terug. Het beheer van het wagenpark ligt dan bij de leasemaatschappij, zodat u kunt focussen op uw core business.

Bovendien staan de auto’s niet meer op de balans en nog belangrijker: u krijgt financiële ruimte binnen uw organisatie.

Hoe werkt Sale en Lease back?

Eigenlijk is het heel eenvoudig: de waarde van de auto die wij van u kopen bepaalt u zelf. Uiteraard kan MKB Lease hier wel advies over geven. Hoe hoger de waarde, des te meer gevolgen dit heeft voor de maandelijkse leasetermijn die u straks gaat betalen. De leasespecialisten van MKB Lease stellen een duidelijke offerte op, gebaseerd op de afgesproken waarde van de auto. Zo weet u waar u aan toe bent en tegen welke maandelijkse leasetermijn u de auto’s terug gaat leasen.

Altijd op basis van full operational lease

Besluit u tot het overgaan op Sale and lease back van uw wagenpark? Dan kiest u er automatisch voor dat u de auto’s terug gaat leasen op basis van full operational lease. Bij deze leasevorm zitten alle kosten rondom de auto inbegrepen, van onderhoud en reparatie tot aan verzekering en pechhulp. Lees snel meer over de leasevorm full operational lease.

Voordelen Sale & Lease back

  • U creëert meer financiële ruimte
  • Kosten leasing zijn gemakkelijk te budgetteren
  • Weinig omkijken meer naar het wagenpark
  • Toegang tot duidelijke managementrapportages rondom uw wagenpark
  • Weinig administratieve handelingen voor u
Neem contact op

Wilt u meer informatie over Sale & Leaseback?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)