Eigen bijdrage leaseauto

Als u een auto gaat leasen, is het mogelijk om een eigen bijdrage te leveren. Wat is een eigen bijdrage? Is dat verplicht? En is die eigen bijdrage voor een leaseauto aftrekbaar van de belasting? Lees hieronder waar u rekening mee moet houden als u te maken heeft met een eigen bijdrage en zakelijk leasen.

Wat is eigen bijdrage?

Een eigen bijdrage wordt door veel werkgevers in rekening gebracht bij werknemers. Dit is een eigen bijdrage waardoor u ook privé kilometers mag rijden met uw leaseauto. Daarnaast kan uw werkgever een eigen bijdrage vragen als u als werknemer een duurdere auto wilt rijden dan eigenlijk mogelijk is binnen het leasebudget. Kortom; een eigen bijdrage is een vergoeding die in rekening wordt gebracht voor privé gebruik van de leaseauto of als u een duurdere leaseauto wilt rijden dan in het budget past.

Bij MKB Lease kunt u op basis van uw eigen bijdrage een netto bijtelling berekenen.

Bijtelling berekenen

Bekijk nu ons totale aanbod leaseauto's

Filter eenvoudig op merk, model, brandstof, transmissie, etc.

Is eigen bijdrage verplicht?

Nee, een eigen bijdrage voor een leaseauto is niet verplicht. Werkgevers bepalen zelf of zij een bedrag in rekening willen brengen voor privé kilometers of niet. Vaak ligt het ook aan uw autowensen of er een eigen bedrage betaald moet worden of niet.

Is eigen bijdrage voor een leaseauto aftrekbaar?

Ja, de eigen bijdrage is fiscaal aftrekbaar. De eigen bijdrage die u betaalt, wordt door uw werkgever afgetrokken van de bijtelling.

Rekenvoorbeeld

Stel u mag voor € 750,-  per maand leasen. U leaset een auto voor € 850,- per maand, dan kunt u die resterende € 100,- per maand zelf betalen. Die € 100,- is dan dus de eigen bijdrage wegens privégebruik. Uw werkgever kan deze € 100,- aftrekken van de bijtelling; waardoor u minder bijtelling hoeft te betalen.

Meer weten over zakelijk leasen?

Wij vertellen u hier graag meer over

Wilt u ook meer informatie hierover?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)