Financial lease

Efficiënt en voordelig uw wagenpark financieren met financial lease

Financial lease is een leasevorm voor zowel grote ondernemers, als ZZP’ers en MKB-ondernemers die eigenlijk het beste te vergelijken is met een banklening. U koopt de bedrijfswagen of auto, maar betaalt in termijnen aan de leasemaatschappij. In het leasecontract spreekt u af hoeveel u per maand betaalt. Op deze manier zijn wij als leasemaatschappij juridisch eigenaar van de auto en u bent economisch eigenaar van de auto. Als het leasecontract is afgelopen, en als alle termijnen betaald zijn, kunt u de zakelijke lease auto overnemen voor de vooraf overeengekomen prijs of slottermijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld operational lease. Dan wordt de leasewagen nooit uw eigendom.

Naast financial lease kunt u ook kiezen voor Operational Lease. Ontdek wat de verschillen zijn tussen financial lease en operational lease en welke vorm het beste bij u past.

Voordelen financial lease

Wat zijn voordelen van financial lease? Er zitten een heel aantal fiscale voordelen aan deze leasevorm. Zo hoeft u zelf geen grote investering aan te gaan en is het een eenvoudige manier van financieren.

Ontdek alle voor- en nadelen van financial lease

bedrijfsauto leasen

Occasion financial leasen

Een tweedehands auto, ofwel occasion, is ook interessant om met financial lease te rijden. MKB Lease biedt vanaf nu duizenden occasions aan met financial lease. Dit is mogelijk door de nauwe samenwerking met onze zuster dealerbedrijven. Bekijk via onderstaande button direct het aanbod occasions van een groot aantal merken en zie direct het financial lease tarief.

 

 

Bekijk duizenden occasions

Ontdek het grote aanbod occasions en zie direct het financial lease tarief

Voorwaarden financial lease

Er zijn voorwaarden waar u aan moet voldoen wilt u in aanmerking komen voor financial lease. Zo behoort een financiële toetsing tot de standaard procedure. Verder dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Ook moet u als bedrijf ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Uiteraard zijn vrije beroepen hierop een uitzondering.

Meer weten over financial lease? Neem contact op

Financial lease berekenen

U kunt zelf uw financial lease berekenen. Dit is een vrij eenvoudige som. Neem uw kredietbedrag, dit is de aanschafwaarde van de auto min eventuele aanbetalingen of inruilwaarde. Bedenk vervolgens over hoeveel maanden u de auto wilt leasen. Dus in hoeveel maanden u de waarde van de bedrijfswagen wilt aflossen. Het maximum aantal maanden voor aflossing van financial lease is 72 maanden. U kunt tevens een slottermijn berekenen. Deze slottermijn betaalt u aan het eind van de looptijd. Met een slottermijn verlaagt u de kosten per maand omdat u niet de gehele kredietwaarde hoeft af te lossen.

Rekenvoorbeeld

Stel uw auto heeft een aanschafwaarde van € 30.000,- exclusief btw, u wilt een looptijd van 60 maanden en aan het eind van het leasecontract wilt u een slottermijn van € 5.000,-. Het rentepercentage is 7%. Financial lease berekenen gaat dan als volgt:

Afschrijving per maand:
€ 30.000,- (aanschaf) – € 5.000,- (slottermijn) : 60 maanden = € 416,67  per maand

Rente per maand:
Gemiddelde investering: € 30.000,- (aanschaf) – € 5.000,- (slottermijn) : 2 = € 12.500,-

Rente: € 12.500 x 7% x (60 / 12 maanden) = € 4.375,- rente over 60 maanden.
Rente per maand: € 4.375,- / 60 maanden = € 72,92
Totale kosten per maand: € 416,67 + € 72,92 = € 489,59

Lees hier meer informatie over het berekenen van de financial lease kosten

Voor ZZP & startende ondernemer

Financial lease is ook een interessante leasevorm voor ZZP’ers en startende ondernemers. Bij deze vorm van leasen bent u vanaf het begin economisch eigenaar van de auto. Aan het eind van het contract bent u ook juridisch eigenaar. U hoeft dus niet in één keer een grote investering te doen, maar betaalt geleidelijk per maand een bedrag zodat u eigenaar gaat worden. Doordat u economisch eigenaar bent van de bedrijfswagen, komt de auto op uw balans te staan. De waarde van de leaseauto wordt dus opgeteld bij uw eigen vermogen. Dit is voordelig doordat u hierdoor in veel gevallen recht heeft op onder andere renteaftrek. Zeker voor een startende ondernemer is dit erg interessant!

Meer informatie

Bijtelling en privé rijden

Bijtelling zijn de kosten als u een leaseauto privé wilt gebruiken. U mag 500 kilometer per jaar privé rijden met een bedrijfswagen. Rijdt u meer dan deze 500 km, dan gaat u bijtelling betalen. Het bijtellingspercentage verschilt tussen 4% en 22%. Dit hangt af van hoe milieuvriendelijk uw auto is en wanneer de auto op kenteken is gezet. Lees hier meer over het het berekenen van de bijtelling van een leaseauto en de actuele bijtellingspercentages.

Bijtelling berekenen?

U kunt de bijtelling als volgt berekenen:

Percentage bijtelling * cataloguswaarde van de auto – eigen bijdrage.

Kortom; stel u heeft een auto met cataloguswaarde van € 20.000, uw bijtelling is 22% dan is de bijtelling –> 22% van € 20.000 per jaar = € 4.400 per jaar. Wilt u de netto bijtelling berekenen? Dan wordt dit bedrag vermenigvuldigd met het tarief inkomstenbelasting. Stel het tarief voor inkomstenbelasting is 40,8% dan is de netto bijtelling 40,8% van € 4.400,- = € 1.795,20 per jaar.

Berekenen mijn bijtelling

Wilt u ook meer informatie over deze leasevorm?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)