Oplaadpunt elektrisch auto voor bij uw bedrijf

Alles wat u erover moeten weten

Het rijden in een elektrische auto wordt in de zakelijke markt steeds meer standaard. Uiteraard mede gevoed door de lage 8% bijtelling op 100% elektrische auto’s (vanaf 1 januari 2020, maar tot fiscale waarde van € 45.000,-).
Daarmee wordt het ook steeds interessanter om te kiezen voor een oplaadpunt (ook wel laadpaal genoemd) bij uw bedrijf, maar eventueel ook thuis bij personeel dat met een elektrische auto rijdt. MKB Lease vertelt en adviseert u graag over oplaadpunten en over de mogelijke laadpakketten die u bij ons kunt afnemen. MKB Lease neemt de kosten voor een oplaadpunt, bijvoorbeeld, voor u mee in het leasetarief.

Elektrische auto modellen

U kunt van steeds meer merken en modellen een elektrische auto leasen. MKB Lease heeft een groot aanbod elektrische auto’s voor lease. Onze populairste elektrische leaseauto’s zijn:

OVERZICHT ELEKTRISCHE AUTO’S

Waarom een oplaadpunt bij uw bedrijf?

Een oplaadpunt bij uw bedrijf voorkomt dat uw personeel onnodig opzoek gaat naar een  laadplek in de omgeving van het bedrijf. Dit zoeken kost tijd en vaak gaat men ook de auto verplaatsen als hij opgeladen is. Daarnaast draagt een oplaadpunt (of oplaadpunten) bij aan het voeren van een duurzaam beleid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een laadstation laadt verder op een veiligere en vooral snellere manier dan een normaal stopcontact. Zeker als u een 3 fase laadpunt heeft laten plaatsen, zult u zien dat uw medewerker(s) graag “snel”laden op de zaak.

‘Slimme’ en ‘domme’ en 1- of 3-fase oplaadpunten

Kiest u voor een oplaadpunt, dan kiest u tussen een zogenaamde ‘slimme’ en ‘domme’ versie. De ‘slimme’ laadpaal heeft extra software, welke U / de wagenparkbeheerder toegang geeft tot de laadsessies die zijn gedaan / plaats vinden. Met een ‘slim’ oplaadpunt kunnen ook de stroomkosten worden verrekend en kan er een laadtarief worden ingesteld voor bezoekers. Een ‘domme’ oplaadpaal biedt deze mogelijkheden niet. Een “domme” oplaadpaal is eigenlijk alleen een veilig verlengstuk van het stopcontact om snel te kunnen opladen.
Daarnaast is er nog de keuze voor een 1-fase en 3-fase oplaadpunt. De 1-fase variant maakt gebruik van een normale 230V aansluiting en heeft 16A vermogen. Het maximale laadvermogen is dan 3,7 of 7.4 kW. Elke meterkast beschikt over deze 1-fase aansluiting. Een 3-fase laadpunt daarentegen maakt gebruik van 3x230v (krachtstroom) en heeft standaard 16A vermogen. Het maximale laadvermogen wordt dan 11 of 22kW. Hiermee kunt u dus sneller laden als de auto dit toelaat. Beschikt u niet over een 3-fase aansluiting? Dan is er vaak een uitbreiding aan te vragen via de netbeheerder. Vraag wel naar de extra kosten die een eventuele verzwaring van uw netwerk met zich meebrengt.

De voordelen van een oplaadpunt bij een bedrijf:

 • De auto kan laden op het moment dat uw personeel werkt.
 • Uitgebreide service voor uw personeel door persoonlijke laadpassen en door het handige online beheersysteem. Daarmee kunnen laadkosten en –sessies worden  beheerd en verrekend (alleen bij ‘slimme’ laadpalen).
 • Altijd inzicht in het stroomverbruik (alleen bij ‘slimme’ laadpalen).
 • Uw bedrijf profileert zich hiermee als duurzaam en innovatief; het past binnen een MVO beleid. U toont bovendien goed werkgeverschap richting uw werknemers.
 • Het trekt andere bedrijven, (potentiële) klanten en andere elektrische rijders aan.

Laadpakket van MKB Lease

MKB Lease biedt altijd een laadpakket dat past bij uw wensen en situatie. Bij een laadpakket zit naast het oplaadpunt zelf ook de montage, garantie en 24-uurs storingsdienst inbegrepen. Het is dus een alles-in-1 laadoplossing. Van de installatie tot de automatische verrekening van uw stroomnota’s (bij een “slimme”laadpaal) en het beheer van 1 of meerdere laadfaciliteiten.

Handige tools voor laadpalen voor wagenparkbeheerders

Er is meer dan alleen een laadstation. Zo zijn er diverse beheersystemen en tools die u als wagenparkbeheerder helpen om uw laadsessies, laadkosten en de verrekeningen daarvan te beheren. MKB Lease neemt u graag mee in de mogelijkheden hiervoor.

Smart charging – ideaal bij meerdere laadstations

Smart Charging is onmisbaar bij de aanwezigheid van meerdere laadstations bij een bedrijf of locatie. Zo voorkomt u onnodige kosten door het overschrijden van uw piekvermogen en haalt u het meeste uit uw laadstations bij een beperkte stroomcapaciteit. Alle ‘slimme’ oplaadstations kunnen tegen een meerprijs van € 1,00 per connector, per maand ingesteld worden voor Smart Charging. Dit betekent dat er per laadstation een maximum en minimum laadvermogen ingesteld kan worden. Hiermee is het beschikbaar vermogen te verdelen over verschillende laadstations / connectoren of kan, in het geval dat een gebruiker niet voldoende stroom over heeft om de auto probleemloos op te laden, het vermogen ‘geknepen’ worden.

Hub / Satellite beheert kostenefficiënt meerdere laadstations

Als u meerdere laadstations op locatie plaatst, is er de mogelijkheid om alle laadstations via 1 modem te laten communiceren en op afstand te beheren. Het eerste laadstation is daarbij een volledig communicerend (slim) laadstation, de anderen (goedkopere laadstations zonder modem) zijn hieraan gekoppeld via een enkel modem en BackOffice abonnement. Zo bespaart u op maandelijkse kosten voor het data-abonnement en kunnen alle laadpunten centraal worden beheerd en ingesteld. Dit noemen we een Hub-Satellite constructie. U kunt tot 20 laadpunten in een BackOffice abonnement onderbrengen, terwijl u slechts voor één modem betaalt.

Load Balancing – verdeelt de beschikbare stroomcapaciteit optimaal

Wanneer u meerdere laadstations wilt installeren, vereist dit een beschikbaarheid van het cumulatief vermogen van de aangesloten laadstations. Indien het totaal beschikbare vermogen ontoereikend is kunnen we via Load Balancing zorgen dat het beschikbare vermogen evenredig wordt verdeeld over de stations waarop op dat moment geladen wordt. Deze service garandeert dat alle auto’s op uw locatie kunnen laden, altijd binnen het beschikbaar vermogen van uw laadstations.

Peak Shaving – voorkomt overcapaciteitskosten

Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten (die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van uw piekvermogen) met de Peak Shaving service. Zo kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen en bent u er zeker van dat u de maximale stroomcapaciteit niet overschrijdt. Zelfs niet tijdens piekuren.

Het Backoffice abonnement en de voordelen

Voor het beheer en onderhoud van de laadfaciliteiten is er een Backoffice systeem beschikbaar. Dit cloud-based systeem zorgt voor automatisering van het beheer en monitoring van 1 of meerdere laadstations. Met het backoffice abonnement:

 • Kunt u automatisch laadkosten verrekenen en (laad)sessies stoppen vanaf uw computer.
 • Heeft u de mogelijkheden om tarieven te ‘verstellen’ (Passen van bezoekers kunt u laten betalen en uw medewerkers bijvoorbeeld “gratis” laten laden).
 • Alles over de laadpaal en passen is altijd zichtbaar en up-to-date.

Soort oplaadpunt voor bij uw bedrijf

MKB Lease biedt een aantal varianten oplaadpunten. Voor bedrijven werken we met de BusinessLine versie, waarbij u kiest tussen een ‘slimme’ en ‘domme’ uitvoering en tussen 1- of 3-fase. Onderstaand hebben we de eigenschappen en voordelen van de BusinessLine laadpaal voor u opgesomd.

Voordelen en eigenschappen BusinessLine laadpaal:

 • Verkrijgbaar met één of, speciaal voor zakelijk gebruik, twee contactdozen.
 • Optioneel leverbaar met vaste type 1 of type 2 laadkabel.
 • Automatische registratie en verrekening van laadkosten (alleen bij ‘slimme’ laadpaal).
 • Eenvoudig en voordelig beheer van meerdere laadstations via de Hub/Satelite configuratie (alleen bij ‘slimme’ laadpaal).
 • Duurzame en efficiënte verdeling van het beschikbare vermogen met Smart Charging (alleen bij ‘slimme’ laadpaal).
 • Instelbare laadtarieven voor bijvoorbeeld “eigen” personeel en gasten (alleen bij ‘slimme’ laadpaal).
 • Nauwelijks onderhoud door gebruik beste materialen en intelligente software.
 • Beheer en software-optimalisatie op afstand.
 • Leverbaar in uiteenlopende energievermogens en in 6 standaard kleuren of een RAL kleur naar keuze.
 • Kleurechte, slagvaste en brandbestendige behuizing.
 • Robuuste, modulaire productopbouw.

Een eigen oplaadpunt bij uw bedrijf?

Voor het monteren van een laadpaal op het werk werkt MKB Lease samen met de beste leveranciers in de markt. Wilt u een offerte voor een eigen oplaadpunt aanvragen? Wilt u advies op maat? Geen probleem! Een adviseur komt gratis bij u langs om de opties te bekijken. U krijgt dan een vrijblijvende prijsopgave om de kosten voor de oplaadpaal mee te nemen in het leasetarief.
Houd er wel rekening mee dat u alleen op eigen terrein een oplaadpunt kunt plaatsen. Mogelijk kunt u ook op openbaar terrein een oplaadpunt plaatsen. Dat verschilt echter per gemeente en een vergunning is dan nodig. Neem hiervoor contact op met uw gemeente.

Wilt u ook meer informatie hierover?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)