Zakelijke lease

Op zoek naar een zakelijke lease auto

Het zakelijk leasen van een auto, hoe gaat dat in zijn werk? En waar kunt u allemaal uit kiezen? Er zijn diverse leasevormen waar u uit kunt kiezen als u zakelijk gaat leasen. Het is goed om deze opties en voor- en nadelen te kennen voordat u een definitieve keuze maakt. Verder is het goed om te kijken hoe u de auto of auto’s gaat gebruiken, welke kilometers u verwacht te gaan maken en of er verder nog wensen zijn wat betreft de leaseauto.

Bij zakelijk leasen wordt de auto niet uw eigendom. Deze blijft altijd van de leasemaatschappij. U sluit een contract met de leasemaatschappij en daarvoor mag u voor het vastgestelde aantal maanden rijden in de leaseauto. Uiteraard voor een vast bedrag per maand dat in het leasecontract is vastgelegd. Rijdt u meer kilometers dan vastgelegd? Voor een vast bedrag per kilometer, ook in het contract vastgelegd, worden deze transparant met u afgerekend.

Bekijk lease auto'sVraag lease advies
Zakelijk leasen

Zakelijk leasen

U kiest bij MKB Lease kiezen uit verschillende vormen van zakelijk leasen, zoals operational lease, financial lease of shortlease. Klik op onderstaande button en lees meer over de diverse leasevormen. Weet u niet wat het beste is voor u en uw organisatie? Wij adviseren er ook graag persoonlijk over. Zo komen we samen tot de beste keuze.

Leasevormen
Waarom MKB Lease?

Waarom MKB Lease?

De meeste bedrijven in het MKB hebben onvoldoende leasekennis en middelen tot hun beschikking om hun wagenpark optimaal te kunnen beheren. MKB Lease heeft deze kennis wel. Wij delen deze graag met u. Zo bouwt u aan een efficient, duurzaam en economisch voordelig wagenpark tegen vooraf afgesproken kosten.

Waarom MKB Lease
Persoonlijk lease advies

Persoonlijk lease advies

U wilt weten of uw leaseautoregeling nog actueel is? Of misschien heeft u helemaal nog geen leaseautoregeling? Het kan natuurlijk ook zijn dat u hulp nodig heeft om te bepalen welke brandstofsoort het beste is voor uw auto of auto's. Passend bij het rijgedrag van de berijder en het kilometerprofiel. Over dit soort zaken geven wij u graag advies.

Direct lease advies

Elektrische auto leasen

Bent u op zoek naar een nieuwe elektrische auto en overweegt u een elektrische auto te gaan rijden? Een elektrische auto leasen wordt steeds populairder. Zowel onder ZZP-ers als onder ondernemers in het MKB. Niet zo gek, want elektrisch leasen heeft een aantal voordelen. De belangrijkste voordelen zijn uiteraard de milieuvriendelijkheid (geen CO2 uitstoot), de lagere bijtelling en geen wegenbelasting. Lees snel meer over alle voordelen, ons aanbod elektrische auto’s en andere interessante informatie.

Lees meer
Wagenparkbeheer

Wagenparkbeheer

MKB Lease helpt u verder met wagenpark advies of neemt het gehele operationele proces rondom uw wagenpark graag over. Zo kunt u zich focussen op uw core business, terwijl wij uw ontzorgen in het beheren van uw wagenpark. Wij richten ons hierbij op: verlagen van kosten, verminderen van CO2 uitstoot en een slimmere inzet van auto's.

Bekijk wagenparkbeheer
Kosten van zakelijke lease

Kosten van zakelijke lease

Zoekt u een nieuwe zakelijke leaseauto? Dan wilt u ook graag de kosten weten. En hoe u dat gaat betalen. Een leasebudget of mobiliteitsbudget is dan een veelgebruikte term. Ontdek meer over het leasebudget, inclusief mogelijk interessante auto's per budget, en over het steeds populairder wordende mobiliteitsbudget.

Kosten zakelijke lease
Leasen of kopen?

Leasen of kopen?

Wilt u een zakelijke auto leasen of kopen? Wilt u graag een andere auto of auto's? Echter bent u aan het oriënteren of u wilt gaan leasen of kopen? Wij zetten alle informatie overzichtelijk op een rij. Inclusief alle voordelen en nadelen. Zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Daar helpen wij u graag bij!

Bekijk ons advies

Bedrijfswagen leasen

Bent u op zoek naar een betrouwbare bedrijfsauto om te leasen? De bedrijfswagen die het verlengstuk is van uw bedrijf? Ook dan bent u bij MKB Lease aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod bedrijfsauto’s. Ieder merk leveren wij aan u. Hierbij regelen wij uiteraard ook de bestickering van de bedrijfswagen als ook de inbouw. U geeft uw wensen aan, wij verzorgen de rest samen met betrouwbare partners.

Lees meer

Wilt u meer weten over onze werkwijze?

Bekijk onze brochure en ontdek de voordelen van MKB Lease.

Veelgestelde vragen over zakelijk leasen

Wat is zakelijke lease?

Bij zakelijk lease wordt de auto niet uw eigendom. Deze blijft altijd van de leasemaatschappij. U sluit een contract met de leasemaatschappij en daarvoor mag u voor het vastgestelde aantal maanden rijden in de leaseauto. Uiteraard voor een vast bedrag per maand dat in het leasecontract is vastgelegd. Rijdt u meer kilometers dan vastgelegd? Voor een vast bedrag per kilometer, ook in het contract vastgelegd, worden deze transparant met u afgerekend.

 

Wat kost een zakelijke leaseauto?

Als u op zoek bent naar een nieuwe leaseauto dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat dit allemaal gaat kosten en hoe u dat gaat betalen?

Wanneer u een nieuwe leaseauto mag uitzoeken heeft u meestal de beschikking over een bepaald leasebudget.
Controleer goed of het leasebudget inclusief of exclusief brandstof? In de meeste gevallen ontvangt u van uw werkgever een brandstofpas om te tanken en is het leasebudget dus exclusief brandstof. Verder zijn leaseprijzen bijna altijd exclusief BTW.

Is het leasebudget ca. €400,- excl. BTW dan zijn er voldoende mogelijkheden om een auto zakelijk te leasen, bijvoorbeeld:

Heeft u de beschikking over een mobiliteitsbudget? Dan kunt u daarmee zelf bepalen hoe u vervoer voor uw werk gaat financieren.

 

Welke vormen van zakelijke lease zijn er?

MKB Lease biedt u passende leasevormen aan om te ontzorgen. U kunt bij ons terecht voor de bekende leasevormen.

 • Operational lease – U leaset voor een vast all-in maandbedrag en MKB Lease ontzorgt u geheel.
 • Financial lease – U wordt eigenaar van uw wagenpark. De te betalen maandtermijnen bestaan enkel uit aflossing en rente.
 • Shortlease – U leaset een auto voor een korte tijd, maximaal 12 maanden, waardoor u flexibel blijft in uw keuzes.
 • Sale & Lease back – Uw wagenpark wordt aan MKB Lease verkocht en u leaset de auto’s vervolgens weer terug.
 • Private Lease – U betaalt een vast maandbedrag en rijdt een nieuwe auto. Enkel de kosten van de brandstof zijn voor uw rekening.

 

Zakelijke auto leasen of kopen?

Waarom zou u kiezen voor leasen? Waarom kunt u beter kiezen voor kopen? Wat zijn de voor- en nadelen van beiden?

Waarom zakelijk leasen?

 • U hoeft niet plotseling veel geld te betalen voor een nieuwe auto.
 • Leasen bespaart u tijd, u regelt alles met één partij.
 • Al het onderhoud en reparaties zitten bij uw maandelijkse leasekosten in. Maar ook banden, verzekeringen en wegenbelasting. U heeft geen extra kosten naast het maandelijkse leasebedrag.
 • Er zijn verschillende leasevormen waar u uit kunt kiezen. Voor alle situaties is er een geschikte leasevorm. Lees meer over leasen

Waarom kopen?

 • Als u een auto koopt is deze officieel van u. Deze hoeft u niet na de leasetermijn in te leveren.
 • U kunt de auto op elk moment weer verkopen.
 • U bepaalt zelf bij welke garage uw auto in onderhoud is en bepaalt zelf hoe en waar uw auto verzekerd is. Lees meer over kopen

Geïnteresseerd in een samenwerking of meer informatie?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)