De voordelen van zakelijk leasen

Belastingvoordelen
Een groot voordeel van zakelijk leasen is de mogelijkheid om leasekosten en operationele kosten van de winst af te trekken, wat leidt tot een lagere belastingaanslag. Dit maakt zakelijk leasen financieel aantrekkelijk.

BTW-teruggave
Als zakelijke leaser kunt u de BTW op leasekosten en brandstof terugvorderen, wat uw bedrijfsfinanciën aanzienlijk ten goede komt.

Professionele uitstraling
Een zakelijk geleasede auto versterkt de professionele uitstraling van uw bedrijf, wat van belang is bij klantbezoeken of zakelijke afspraken.

Gewoon alles geregeld!
Met zakelijke lease – operational lease wel te verstaan – is alles gewoon goed geregeld. Van onderhoud en banden tot aan een goede verzekering en 24/7 pechhulp. Zo kunt u focussen op uw core business. Uiteraard is ook financial lease mogelijk, maar daarbij regelt u zelf verzekering, onderhoud etcetera. 

Aandachtspunten bij zakelijk leasen

Gebruik voor zakelijke doeleinden
De auto dient hoofdzakelijk voor zakelijke doeleinden gebruikt te worden, bij geen bijtelling voor privégebruik. U mag dan maximaal 500 privé kilometers per jaar maken met de auto. Telt u de auto wel bij? Dan mag u onbeperkt rijden! 

Contractvoorwaarden
Vaak zijn er specifieke eisen zoals een maximum aantal kilometers per jaar. Dit mag overschreden worden, maar leidt dan wel tot extra kosten. Zorg daarom dat u altijd een groot genoeg kilometerpakket neemt. 

De flexibiliteit van privé leasen

Gemak
Alle kosten zijn inbegrepen in één maandelijkse betaling, wat zorgt voor minder zorgen over verzekering, onderhoud en wegenbelasting.

Flexibiliteit
U bent niet gebonden aan zakelijke leasevoorwaarden en kunt de auto vrij gebruiken voor zowel zakelijke als privédoeleinden.

Aandachtspunten bij privé leasen

Geen fiscale voordelen
U komt niet in aanmerking voor belastingvoordelen zoals aftrekbaarheid van kosten en BTW-teruggave, wat financieel minder aantrekkelijk kan zijn.

Kosten op lange termijn
Privé leasen kan relatief duurder uitvallen, vooral als u veel rijdt. Bij een relatief laag aantal kilometers dat u moet maken, kan het wel interessant zijn.

Verder is private lease wel een all-in leasevorm, waarbij ook onderhoud, verzekering etcetera inbegrepen zijn. Alleen de brandstof betaalt u nog zelf. 

Maak de keuze die bij u past

De keuze tussen zakelijk en privé leasen is afhankelijk van uw zakelijke behoeften, verwachte kilometrage en financiële situatie. Overleg met een financieel adviseur is aan te raden om de beste optie voor uw specifieke situatie te bepalen. Bij MKB Lease staan we klaar om u te adviseren met een persoonlijke benadering en leaseoplossingen op maat.

Ja, ik wil advies

Adviseer mij over de mogelijkheden die ik heb als zzp'er

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

21 mei 2024

Elektrisch de vakantie tegemoet: 10 tips voor een zorgeloze reis met uw EV

17 april 2024

Subsidieregeling elektrische bedrijfswagens

10 april 2024

Alle ontwikkelingen voor bedrijfswagens in 2024 en 2025 op een rij