Wagenpark beheer

bg

11

Uw wagenparkbeheer verbeteren?

Bent u verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer van personenauto’s en/of bedrijfsauto’s van uw organisatie? Bent u op zoek naar ideeën hoe u uw wagenparkbeheer beter kunt doen en heeft u weinig tijd? MKB Lease helpt u verder met tips en advies.

Wat is wagenparkbeheer?

Wagenparkbeheer, ook wel Fleetmanagement genoemd, betekent het verzorgen van de auto’s voor een organisatie in de breedste zin van het woord. Van de selectie van de auto’s en het regelen van de brandstofadministratie, tot aan verzekeringen, onderhoud, en banden. Dit alles wordt in veel gevallen geregeld met full operational lease. Binnen deze zakelijke leasevorm is alles opgenomen binnen een leasecontract waarvoor een vast bedrag per maand wordt betaald. Lees hier meer over operational lease. 

Uw wagenpark slimmer inrichten? Vraag uw gratis wagenparkscan aan
Aanvragen

Handige tips voor wagenparkbeheer

MKB Lease geeft u graag alvast wat handige tips om uw wagenparkbeheer te verbeteren en bijvoorbeeld te verduurzamen.

 • Inventariseer nieuwe ontwikkelingen en bepaal welke interessant voor uw organisatie kunnen zijn;
 • Breng in kaart hoe mobiliteit voor uw organisatie nu praktisch is geregeld;
 • Bepaal prioriteiten op het gebied van mobiliteit op de lange termijn;
 • Maak een actieplan met quick wins en ontwikkelingen op lange termijn
 • Bekijk uw autoregeling goed en stel deze bij volgens het actieplan

De leasespecialisten van MKB Lease helpen u uiteraard graag om uw mobiliteit te vernieuwen. Neem gerust contact met ons op.

Hulp bij wagenparkbeheer

Bent u op zoek naar een leasemaatschappij die u helpt bij het (operationeel) beheer van uw wagenpark? Of die u advies geeft over hoe u uw wagenpark slimmer kunt inrichten en verduurzamen? De leasespecialisten van MKB Lease hebben veel kennis en ervaring om wagenparkbeheerders van grote bedrijven en MKB-ers te helpen. Bijvoorbeeld met een gratis wagenparkscan!

Wat biedt MKB Lease?

MKB Lease helpt met uw wagenparkbeheer. Zo zorgen wij voor een maximale uitbesteding van operationele activiteiten voor u. Het enige dat u daarvoor nodig heeft is een goede leaseautoregeling, een online autocalculator en een vast accountteam. MKB Lease regelt deze drie zaken voor u. Vervolgens heeft u als wagenparkbeheerder geen omkijken meer naar operationele activiteiten. U hoeft dan nog maar drie dingen te doen:

 1. Opdracht geven tot het uitzoeken van een leaseauto
 2. Het tekenen van het leasecontract
 3. Controleren van de facturen

Verder heeft u altijd inzicht in uw wagenpark via een online fleetmanagementsysteem genaamd Fleetinfo. Met een persoonlijke inlog kunt u 24/7 de status van uw wagenpark inzien en zaken regelen. Wel zo handig!

Gratis controle van én advies over de leaseautoregeling

De leaseautoregeling is dé basis voor de wagenparkbeheerder. Hier staat alles rondom leaseauto's in vastgelegd. Daarom is het belangrijk dat deze goed in elkaar steekt en up to date is. Wij adviseren u hier graag vrijblijvend over. Denk aan onderwerpen als arbeidsrecht, omgaan met verandering in fiscaliteit en uiteraard de implementatie van elektrisch rijden en alles wat daarbij komen kijken. Iedere leaseautoregeling is uniek. Met een goede leaseautoregeling creërt u draagkracht binnen de gehele organisatie.

Op naar een duurzamer wagenpark: Gratis wagenparkadvies en –scan!

Bij veel bedrijven wordt erover gesproken: het vergroenen en verduurzamen van het wagenpark. Maar hoe pakken we dat het beste aan? En wat komt er allemaal bij kijken? Een wagenparkscan is een mooi beginpunt. Hierbij wordt er gekeken naar het huidige wagenpark, hoe dit wagenpark momenteel wordt ingezet en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Op basis van deze info geeft MKB Lease een advies:

 • Over de mogelijke CO-2 reductie door inzet van elektrisch rijden;
 • Om kosten te besparen door bijv. inzet van een (groene) leaseautoregeling en deelauto’s;
 • Om de verkeersveiligheid te vergroten;
 • Over de vraag of kopen of leasen voor uw bedrijf de juiste keuze is.
Uw wagenpark slimmer inrichten? Vraag uw gratis wagenparkscan aan
Aanvragen

Leasemaatschappijen vergelijken? Kies dan voor de leasecheck!

U kunt er ook voor kiezen eerst uw huidige leasemaatschappij, online, met MKB Lease te vergelijken. Mobiliteit zit bij veel bedrijven immers in de top 3 kostenposten. Dan is het belangrijk dat u kiest voor de leasemaatschappij die u het beste advies en de beste service biedt. Start nu de Leasecheck en vergelijk MKB Lease met uw huidige leasemaatschappij.