bg

11

Informatie fiscus

Wij houden u op de hoogte van de veranderende bijtelling

Fiscus en bijtelling leaseauto

Wat u moet weten

Alles over de veranderde bijtelling

De Eerste Kamer heeft op 5 juli 2016 het wetsvoorstel Wet Uitwerking Autobrief 2 aangenomen. Met deze wet worden de diverse autobelastingen geregeld voor de periode 2017 tot en met 2020.

Bijtelling 2017 - 2020

Emissieloos rijden wordt gestimuleerd door de bijtelling voor volledig elektrische auto’s op 4% te houden. Voor alle andere auto’s is de bijtelling naar 22% gegaan sinds 1 januari 2017. Dit zoals vastgelegd in Autobrief 2. In onderstaand schema staat alles in één handig overzicht:

Bijtelling Autobrief 2

Motorrijtuigenbelasting

Het halftarief motorrijtuigenbelasting voor PHEV blijft ook in 2019 en 2020. De in april 2016 aangekondigde verhoging van de motorrijtuigenbelasting voor PHEV’s in 2019 en 2020 wordt niet doorgevoerd. Daarmee wil de overheid het rijden van plug-in hybrides stimuleren. 

MRB voor PHEV's

Wat zijn de gevolgen?

Om erachter te komen welk bijtellingspercentage uw auto heeft, volgt u in de bijtellingstabel het jaar waarin de auto voor het eerst is tenaamgesteld en kijkt u binnen welke CO2-grenzen uw auto valt. Geldt volgens die tabel een verlaagde bijtelling, dan geldt die verlaging voor de duur van maximaal 60 maanden.

De gunstige bijtelling voor benzine-, diesel- en plug-in hybride auto’s, die uiterlijk in 2016 voor het eerst tenaamgesteld zijn, blijft door een overgangsregeling ook ná 2016 nog van kracht. Wel zolang de 60-maandsperiode nog niet verstreken is.

Lease auto met lage 4% bijtelling

4% bijtelling is de laagste categorie bijtelling in Nederland. Auto's zonder CO2 uitstoot vallen onder deze categorie. Het gaatn dan om volledig elektrisch aangedreven auto's volgens de nieuwe bijtellingsregeling die per 1 januari 2017 is ingegaan. Een auto met 4 procent bijtelling is gunstig voor de portemonnee van de berijder. Hij / zij betaalt een beperkt bedrag voor privé gebruik van de auto. Dit bedrag loopt al snel op tot duizenden euro's per jaar. Zoek nu een auto met 4% bijtelling in de lease configurator van MKB Lease.                     

Lease auto met 22% bijtelling

22% bijtelling is de tweede en hoogste categorie bijtelling in Nederland. Sinds 1 januari 2017 vallen onder deze categorie alle auto's die niet volledig elektrisch zijn aangedreven, dus ook all plug-in hybride auto's vallen vanaf nu onder deze 22 procent regeling. Berijders die willen profiteren van een lage 4 procent bijtelling, kiezen dus voor een volledig elektrisch aangedreven voertuig. Zoek nu een auto met 22% bijtelling in de lease configurator van MKB Lease.

Netto kosten privé-gebruik per maand berekenen.

Consumentenprijs:

value

Bijtellingspercentage:

value

Basis voor de bijtelling:

value

Eigen bijdrage per jaar:

value

Aan heffing onderworpen:

value

Bijtelling privé-gebruik per maand:

value

Belastingpercentage over de top:

value

Loonheffing privé-gebruik per maand:

value

Eigen bijdrage per maand (netto):

value

Netto kosten privé-gebruik per maand:

value

MKB Lease adviseert graag welke auto financieel voordelig is voor u.

Telefonisch
Bel: 033 – 42 24 888