bg

11

Schadebeoordeling bij inname leaseauto

Wat zijn acceptabele en niet acceptabele schades?

Schadebeoordeling bij inname leaseauto

Wat zijn acceptabele en niet acceptabele schades?

Het komt vaak voor dat aan het eind van de contractperiode een leaseauto ingeleverd wordt met schade. Veel beschadigingen zien wij als normale gebruiksschade die beperkte invloed heeft op de waarde van de auto. Schades die de waarde van de auto wel beïnvloeden zijn schades die via de verzekering van de auto afgewikkeld moeten worden of waarvoor kosten in rekening worden gebracht.
Om duidelijkheid over acceptabele en niet acceptabele schades te geven, hebben wij een overzicht gemaakt. De foto’s in het overzicht dienen als voorbeeld en ter verduidelijking van de richtlijnen.

Wat u moet weten

Inspectie van uw leaseauto

Maak een afspraak om de auto te laten inspecteren op de door u gewenste locatie binnen Nederland. De auto wordt dan door een onafhankelijk expert en in uw aanwezigheid geïnspecteerd. De expert beoordeelt of een aanwezige schade een acceptabele of niet acceptabele schade is. De staat van de auto wordt in een rapport, ondersteund met foto’s, vastgelegd en met u gedeeld.

Inleveren en transport van uw leaseauto

Indien u weer een nieuwe auto van MKB Lease gaat rijden, kunt u uw oude leaseauto na inspectie door de expert bij de dealer van de nieuwe auto inleveren of kosteloos naar onze vestiging in Amersfoort laten transporteren.

Gaat u niet een nieuwe auto van MKB Lease rijden? Lever dan na inspectie uw auto in bij MKB Lease of maak gebruik van onze transportservice, kosten € 100,- exclusief BTW.

Aandachtspunten bij het inleveren

De auto dient schoon ingeleverd te worden. Daarnaast dienen de volgende zaken aanwezig te zijn: kentekenkaart, (reserve)sleutel, instructieboekje, onderhoudsboekje, winter- en zomerbanden en eventuele accessoires. Indien uw banden opgeslagen staan bij een van onze PGA dealers, Euromaster of Profile dienen ze daar te blijven liggen.

Afspraak inspectie en transport maken

Let op: tussen inspectie en transport mag maximaal 1 werkdag zitten.