Wagenparkbeheer

Bent u verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer van personenauto’s en/of bedrijfsauto’s van uw organisatie? Bent u op zoek naar ideeën hoe u uw wagenparkbeheer beter kunt doen of wilt u het wagenparkbeheer uitbesteden?

Laat u door ons adviseren

MKB Lease helpt u verder met advies en / of neemt het operationele proces rondom uw wagenpark graag over. Zodat u kunt focussen op uw core business! Wij richten ons hierbij op:

 • Total cost of ownership van uw wagenpark te verlagen. Door te kijken naar het totale plaatje van uw wagenpark (niet alleen naar de platte leaseprijs)
 • Uw wagenpark slimmer in te vullen, door bijvoorbeeld milieuvriendelijkere auto’s, deelauto’s en bijv. mobiliteitsbudget.
 • Minder CO2 uit te stoten, door uw wagenpark te veranderen naar meer elektrische en bybride auto’s

Wilt u meer weten weten over wagenparkverduurzaming en hoe u dit aanpakt. Lees dan verder.

Meer over verduurzaming

Wat is wagenparkbeheer?

Wagenparkbeheer, ook wel Fleetmanagement genoemd, betekent het verzorgen van de auto’s voor een organisatie in de breedste zin van het woord. Van de selectie van de auto’s en het regelen van de brandstofadministratie, tot aan verzekeringen, onderhoud, en banden. Dit alles wordt in veel gevallen geregeld met full operational lease. Binnen deze zakelijke leasevorm is alles opgenomen binnen een leasecontract waarvoor een vast bedrag per maand wordt betaald. Lees hier meer over operational lease.

Meer over operational lease

Bekijk de 7 zekerheden die wij u als wagenparkbeheerder bieden

Handige tips voor een beter wagenparkbeheer

MKB Lease geeft u graag alvast wat handige tips om uw wagenparkbeheer te verbeteren én te verduurzamen.

 • Inventariseer nieuwe ontwikkelingen en bepaal welke interessant voor uw organisatie kunnen zijn;
 • Breng in kaart hoe mobiliteit voor uw organisatie nu praktisch is geregeld;
 • Bepaal prioriteiten op het gebied van mobiliteit op de lange termijn;
 • Maak een actieplan met quick wins en ontwikkelingen op lange termijn
 • Bekijk uw autoregeling goed en stel deze bij volgens het actieplan

De leasespecialisten van MKB Lease helpen u uiteraard graag om uw mobiliteit te vernieuwen. Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Uitbesteding wagenparkbeheer – dit biedt MKB Lease

U kunt ervoor kiezen om het wagenparkbeheer in eigen handen te houden. Dit is echter een tijdrovende bezigheid waardoor u uw tijd niet kunt besteden aan uw core business. MKB Lease verzorgt graag een maximale uitbesteding van operationele activiteiten voor u. Het enige dat u daarvoor nodig heeft is een goede leaseautoregeling, een online autocalculator en een vast accountteam voor de operationele ontzorging als aanspreekpunt van uw berijders. MKB Lease regelt deze drie zaken voor u. Vervolgens heeft u als wagenparkbeheerder geen omkijken meer naar operationele activiteiten. U hoeft dan nog maar drie dingen te doen:

 1. Opdracht geven tot het uitzoeken van een leaseauto
 2. Het tekenen van het leasecontract
 3. Controleren van de facturen

Verder heeft u altijd inzicht in uw wagenpark via een online fleetmanagementsysteem genaamd Fleetinfo. Met een persoonlijke inlog kunt u 24/7 de status van uw wagenpark inzien en zaken regelen. Wel zo handig!

Bekijk klantcases

Online wagenparkbeheer-systeem – Gratis software

Als beheerder van het wagenpark houdt u graag grip op uw wagenpark. Online zaken eenvoudig regelen en inzien, met duidelijke managementrapportages. MKB Lease biedt hiervoor Fleetinfo.nl. Klanten van MKB Lease krijgen gratis toegang tot deze online omgeving. Hier ziet u onder andere alles over de status van het wagenpark, ziet u alles rondom brandstofverbruik, past u eenvoudig informatie aan enzovoorts. U heeft dan verder geen software meer nodig, alles is simpelweg online te benaderen. Makkelijk toch?

Neem contact op

Uw aangekochte auto’s laten beheren door MKB Lease

Heeft u de auto’s van uw bedrijf aangekocht, maar vindt u het beheer van het wagenpark gedoe? Zoals het regelen van onderhoud, banden en vervangend vervoer. Dan is er ook de mogelijkheid om uw wagenpark te laten beheren door MKB Lease. Wij beheren uw wagenpark alsof het ons eigen wagenpark is. Het zorgt ervoor dat u uw aandacht kunt richten op uw eigen business. Als wij het beheer overnemen, dan worden wij het aanspreekpunt voor uw berijders en regelen we verder alles rondom de auto’s. Uiteraard binnen vooraf besproken randvoorwaarden en glasheldere tarieven. Vraag snel meer info aan, neem nu contact op.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Graag direct en persoonlijk contact?

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)