Blikschade voorkomen door verstandig te parkeren

Misschien heeft u het wel eens gehoord: ongeveer 50% van de schade aan auto’s wordt veroorzaakt bij het parkeren of bij een zogenaamde bijzondere verrichting. Gebruik deze vier basis handvatten:

  • Parkeer uw zakelijke lease auto achteruit in, indien mogelijk. Uw zicht is dan veel beter bij het wegrijden. Let wel op dat u de (buiten)spiegels gebruikt bij het inparkeren. Kijkt u alleen achteruit, dan is de kans op schade ook groter.
  • Is er beperkte ruimte bij het inparkeren? Neem dan het zeker voor het onzekere, laat iemand buiten meekijken (als dat mogelijk is). Lukt dat niet, zoek bij twijfel dan een andere parkeerplek
  • Parkeer in de herfst of bij verwachte storm niet in de buurt van bomen of andere hoge objecten. Dit verlaagt de kans op schade door bijvoorbeeld vallende takken
  • Auto geparkeerd? Zorg dat de spiegels ingeklapt zijn.

Kies een veilige parkeerplaats

Het klinkt logisch, maar toch is het ’t niet. Hoe vaak ziet u een auto niet in de buurt van een bocht geparkeerd staan? Of half op de straat? Het zorgt voor meer risico op schade. Kies uw parkeerplek goed uit, het veiligste is altijd een hoek parkeerplaats waarbij één kant is afgesloten door een stoep of iets anders. Kies sowieso niet voor een ‘open’ hoek waar omheen gereden wordt.

Het stuur op de juiste manier vasthouden

Een beetje flauw om deze te benoemen, maar toch helpt het schade te voorkomen. Houd uw stuur altijd met twee handen vast zoals u geleerd heeft tijdens uw rijlessen.  Zo bent u in staat om snel te reageren om onverwachte situaties. Een eenvoudige tip die echter snel ‘vergeten’ wordt. Is dat ook herkenbaar voor u?

Beperk kans op diefstal tot een minimum

Diefstal van of uit uw auto is niet altijd te voorkomen. Er zijn wel wat tips om de kansen te verkleinen. Parkeer altijd in een beveiligde parkeergarage indien mogelijk. Zorg daarnaast dat kostbare bezittingen uit uw auto verwijderd zijn. Tot slot kan een stuurslot nog een extra beveiliging zijn. Met name in steden zie je dit nog geregeld voorkomen!

Autoruitschade voorkomen

Herkenbaar! Een klein sterretje in de voorruit van de auto. Vaak ondernemen we niet direct actie. Al helemaal als het niet in het zicht zit. Toch is het verstandig dit wel te doen: het risico op een grotere schade (doorscheuren van de ruit) ligt altijd op de loer. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door temperatuurwisselingen of een nieuwe tik tegen de ruit. Laat dus ook het onschuldige sterretje in de ruit snel repareren om erger te voorkomen.

Winterse autoschade

In de winter zijn er vanzelfsprekend hogere risico’s op schade door weersinvloeden. Check daarom juist in de winter of uw banden er goed voor staan. Is er nog voldoende profiel op de banden? Monteer bij voorbaat winterbanden om de risico’s verder in te dammen.

Zomerse autoschade

Ook in de zomer zijn er extra gevaren. Zo rijdt nog steeds een deel van de auto’s op winterbanden in de zomer! Laat dat vooral niet gebeuren! Winterbanden in zomerse tijden zorgen voor minder grip op de weg. Zorg verder voor een goede zonnebril in de auto, om te beschermen tegen felle (laagstaande) zon. Wees verder extra alert als u in een regenbui rijdt na een lange droge periode. Slippartijen liggen dan op de loer. Olie en diesel komen dan mogelijk ‘boven drijven’ en zorgen voor een spekglad wegdek. Rijd dan extra voorzichtig om schade te voorkomen.

Doe uw voordeel met alle tips.

Groetjes,

Team Technisch Beheer van MKB Lease

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

21 mei 2024

Elektrisch de vakantie tegemoet: 10 tips voor een zorgeloze reis met uw EV

1 mei 2024

Zakelijk of privé leasen: de beste keuze voor de zzp’er

17 april 2024

Subsidieregeling elektrische bedrijfswagens