Versoepeling van de reiskostenregeling

Logischerwijs zijn er nogal wat vragen rondom de reiskostenvergoeding in deze tijd.  Veel werknemers zitten namelijk thuis en maken dus geen reiskosten. Gelukkig is hier nu een versoepeling voor afgekondigd. In een normale situatie is het zo dat de reiskostenvergoeding, bij thuis zitten van een werknemer voor zes weken of langer, niet meer onbelast uitgekeerd mag worden. De werkgever mag daarom uitgaan van de aangenomen feiten waar de vergoeding op gebaseerd is. Concreet is het dus zo dat de reiskosten dus onbelast uitgekeerd mogen worden zolang de gezondheidsmaatregelen gelden. Dat is in ieder geval tot 20 mei.

Aantal mensen in een auto

Het is zeer lastig om in de auto anderhalve meter afstand te bewaren. Maar met hoeveel mensen mag je dan wel in de auto zitten? Eigenlijk gaat hier de regel op die ook geldt voor het ‘samenzijn’ op straat: maximaal 3 personen. Tenzij je uiteraard met alleen maar eigen gezinsleden in de auto zit. Verder raden we wel aan voor voldoende ventilatie in de auto te zorgen. Houd verder altijd deze maatregelen aan:

  • Wees extra hygiënisch: reinig het stuur, versnellingspook, deurgrepen enzovoorts!
  • Ga op dezelfde plek in de auto zitten
  • Zorg voor desinfecterende handgel in de auto, die je voor iedere rit (buiten de auto) en na iedere rit (buiten de auto) aanbrengt op je handen en goed uitwrijft over je gehele handen

De auto staat stil, mag ik een wekelijks ritje als zakelijke kilometers noteren?

We raden ten zeerste aan wekelijks een ritje te maken met een leaseauto die stilstaat. Een rit van een kwartier is voldoende om power in de accu te houden. Maar mag je dat wekelijkse ritje als zakelijke kilometers opschrijven als je geen bijtelling betaalt? Het antwoord is nee! Tenzij de werkgever hier opdracht voor geeft mogen deze rondjes als zakelijke kilometers worden opgeschreven.

Hygiëne en desinfectie rondom de auto

Blijf zoveel mogelijk thuis! Dat is uiteraard het beste. Moet je toch op pad? Neem dan voldoende voorzorgsmaatregelen om hygiënisch bezig te zijn. Maak het interieur van je auto eens extra schoon en leg een fles desinfecterend handgel in je auto of in je tas. Denk bij het schoonmaken van de auto vooral aan alle contactdelen zoals bekleding, versnellingspook, dashboard, stuur, handgrepen, binnenkant deuren enzovoorts. Zorg verder dat je met het schoonmaken handschoenen draagt en hanteer een desinfecterende zeep met alcoholoplossing (minimaal 70%) of isopropanol. Ga je brandstof tanken? Zorg altijd dat je handschoenen draagt en reinig je handen na de tankbeurt met desinfecterende handgel.

Onderhoud aan uw auto of bandenwissel? Laat dit ook nu uitvoeren!

Is uw auto toe aan onderhoud, een reparatie of de winter-zomerbandenwissel? Onze dealerbedrijven en andere autobedrijven zijn ook nu geopend (check dit voor de zekerheid wel even) en staan voor u klaar. Uiteraard worden alle maatregelen (RIVM richtlijnen) inzake de huidige gezondheidssituatie strikt gevolgd.

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

14 juni 2024

Nog 6 maanden profiteren van BPM-vrijstelling en subsidies

21 mei 2024

Elektrisch de vakantie tegemoet: 10 tips voor een zorgeloze reis met uw EV

1 mei 2024

Zakelijk of privé leasen: de beste keuze voor de zzp’er