Persoonlijke situatie werknemer centraal

Bij ieder advies dat we geven over elektrisch rijden staat de persoonlijke situatie van de leaserijder centraal. Samen met de leaserijder inventariseren we de gereden kilometers over een periode. Hierbij kijken we onder andere naar het gemiddelde aantal dagelijkse kilometers, maar ook naar het soort kilometers (snelweg, binnendoor etc.). Bij een relatief groot aantal kilometers per dag is er maar een klein aantal modellen geschikt. Daarnaast is het van groot belang of de leaserijder thuis de mogelijkheid heeft om te laden. Is die mogelijkheid er niet, dan kan dat van invloed zijn op het advies en de keuze.

Verder is het ook van belang of de werknemer de auto privé wil gaan gebruiken. Voor relatief grote gezinnen, is er namelijk (nog) vrij weinig keuze in elektrische auto’s. En wat te denken als de leaserijder meerdere keren per jaar met de elektrische auto naar het buitenland wil? MKB Lease neemt dit soort zaken ook mee in het advies om wel of niet voor elektrisch te gaan.

Beleid van de onderneming

Ook richting de werkgever biedt MKB Lease volop ondersteuning. Zo adviseren en helpen we bij de aanpassing van de leaseautoregeling. Verder denken we mee wat de consequenties zijn als een werknemer, die de elektrische auto rijdt, uit dienst gaat. En wat als de leaserijder alleen bij Fastned laadt, ten opzichte van een laadpunt aan het bedrijf? Allemaal situaties die vooraf duidelijk moeten zijn, als er elektrische auto’s binnen het wagenpark van een bedrijf gaan rijden. Laat MKB Lease daar juist voor staan, Altijd Duidelijk!

Laadvoorziening in het leasecontract

En tot slot: hoe zit het met de laadvoorziening? Moet een klant dit zelf regelen? Nee, zeker niet! MKB Lease helpt daar namelijk ook bij en neemt de kosten voor een oplaadpunt thuis (bij de leaserijder) mee in het leasecontract. MKB Lease zorgt daarbij voor het juiste advies rondom de laadvoorziening thuis. Zijn er bijvoorbeeld aanpassingen nodig in de meterkast? Waar kan de laadpaal het beste geplaatst worden en waar moet rekening mee gehouden worden? Wij helpen van A tot Z en werken daarvoor nauw samen met EV-Company.

Vragen en advies over elektrisch leasen?

Wacht dan vooral niet langer en bel of mail MKB Lease of geef aan dat wij contact opnemen met de klant. Bel ons via 033-4224888 of info@mkblease.nl.

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

14 juni 2024

Nog 6 maanden profiteren van BPM-vrijstelling en subsidies

21 mei 2024

Elektrisch de vakantie tegemoet: 10 tips voor een zorgeloze reis met uw EV

1 mei 2024

Zakelijk of privé leasen: de beste keuze voor de zzp’er