“Ontzorgen, daar ligt de kracht van MKB Lease”

Hans de Laat, Manager Inkoop bij FacZo, over MKB Lease

Binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) worden cliënten steeds vaker ambulant behandeld. Een opname in de kliniek is dan niet nodig. Bij GGZ Oost-Brabant, Reinier van Arkel en GGZ Breburg is de zorg ook op een ambulante manier georganiseerd. “Om zorg aan huis te kunnen verlenen, is het belangrijk dat onze zorgverleners gefaciliteerd worden in het vervoer”, zegt Hans de Laat, Manager Inkoop bij FacZo. “MKB Lease ontzorgt en denkt hierin mee.”

GGZ Oost-Brabant, Reinier van Arkel, GGZ Breburg en GGZ West-Noord-Brabant werken samen in de coöperatieve vereniging A59. Zij bieden hulp aan mensen met complexe psychische zorgvragen, waarbij de zorg zoveel mogelijk is afgestemd op de persoonlijke situatie. De hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is, maar altijd toegankelijk en meestal dichtbij: op de poli, in de wijk of online. Soms thuis of indien nodig in de kliniek. FacZo is de gezamenlijke facilitaire regieorganisatie van GGZ Oost-Brabant en Reinier van Arkel.

Grotere mobiliteitsbehoefte

De ambulantisering leidt tot een grotere mobiliteitsbehoefte. Hans: “Het wagenpark is de laatste jaren gestaag gegroeid. Binnen de A59 maken we op dit moment gezamenlijk gebruik van zo’n zeventig auto’s.” Deze auto’s worden geleaset bij MKB Lease. Hans: “De relatie van MKB Lease en de A59 inkoopsamenwerking loopt al een aantal jaren. We vinden het van belang te werken met een leasemaatschappij die bij onze organisaties past. Net als FacZo, is MKB Lease een organisatie die op basis van partnership meedenkt. Wij zoeken steeds naar de beste oplossing voor de mobiliteitsbehoefte. Service is hierbij een belangrijk aspect, net zoals de administratie en het contractbeheer. Waar je bij de grote leasemaatschappijen vaak één van de velen bent, voelen we ons bij MKB Lease een klant die er toe doet. FacZo heeft een vaste contactpersoon, waardoor zaken snel en op een prettige manier worden geregeld.”

Ze denken altijd goed met ons mee.

Hans de Laat

Ontzorgen

Van een leasemaatschappij verwacht FacZo dat ze meedenkt en ontzorgt in het wagenparkbeheer. Hans: “Daar ligt met name de kracht van MKB Lease. Wij hoeven ons niet bezig te houden met bijvoorbeeld schade-afhandelingen, we kunnen ervan op aan dat dergelijke processen goed geregeld en afgehandeld worden. Daarnaast snappen ze waar onze behoeftes liggen en denken ze na over wat voor onze organisatie, maar ook zeker voor de individuele berijder, de beste oplossing is. Zo heeft MKB Lease met ons mee gedacht over een flexibele inleverregeling, waarmee we auto’s kunnen afschalen, welke om redenen boventallig zijn. Andersom kunnen ze ook altijd snel schakelen bij de behoefte aan een voorloopauto. Kortom: ze denken altijd met ons mee, maar andersom doen wij dat ook met MKB Lease, aangezien een partnership natuurlijk een gezamenlijk belang is.”

Ook de individuele berijders en afdelingen zijn tevreden over de samenwerking, laat Hans weten. “Ze worden goed geadviseerd in de keuze van het model en worden adequaat geholpen als er iets is. Dit krijgen we regelmatig teruggekoppeld van de collega’s, die direct contact hebben gehad met MKB Lease.”

Duurzaam wagenpark

Binnen de instellingen van de A59 inkoopsamenwerking worden stappen gezet om het wagenpark te verduurzamen. Hans: “Op dit moment zetten we geen diesels meer in. De volgende stap is de ontwikkeling van een selectie van elektrische en hybride-modellen, waaruit onze medewerkers of afdelingen kunnen kiezen. Daar zijn we beleid voor aan het ontwikkelen. MKB Lease adviseert ons hierin om er een goede invulling aan te geven.”
Vooruitlopend op het nieuwe beleid binnen de instellingen rijden er inmiddels al een aantal elektrische auto’s van MKB Lease.

Wilt u ook een grotere mobiliteitsbehoefte?

Neem direct contact met ons op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)