MKB Lease bespaart ons veel tijd en geld”

Imke Philipoom, CFO bij Informed Group, over MKB Lease

IT- en softwarebedrijf Informed Group is gespecialiseerd in enterprise information management (EIM). Een methodiek die organisaties helpt controle te krijgen op ongestructureerde, bedrijfskritische informatie (documenten, emails, afbeeldingen). Hierdoor is de benodigde informatie snel voorhanden voor hen die ermee werken. Het in Woerden gevestigde bedrijf bedient binnen- en buitenlandse organisaties in met name hoog gereguleerde omgevingen, zoals de overheid en de financiële sector. Het wagenpark dat hiervoor nodig is, is voor een groot deel ondergebracht bij MKB Lease. Imke Philipoom, CFO bij Informed Group: “Ze onderscheiden zich vooral met hun deskundigheid op de backoffice.”

Informed Group is onderverdeeld in drie divisies: Informed Consulting, Informed Products en Informed Academy. Imke: “Wij worden ingeschakeld voor advies en voor de ontwikkeling van (cloud)oplossingen voor specifieke bedrijfsproblemen. Daarnaast hebben we een eigen trainingsprogramma, waarmee we afgestudeerden opleiden tot consultants, met uitzicht op een baan bij ons of bij één van onze klanten. Zo hebben we dit jaar specialisten afgeleverd voor ING en P-Direkt.” De organisatie is met 50 medewerkers op het oog een relatief kleine speler, maar loopt duidelijk voorop als het gaat om kennis. Imke: “Wij zijn actief betrokken bij veel ontwikkelingen in de markt en dragen bij aan de AIIM-denktank, die de wereldwijde standaard zet op het gebied van EIM. Dat geeft ons een unieke positie.”

Mobiliteitsbehoefte

Omdat Informed Group door het hele land klanten bedient, zijn haar consultants en accountmanagers veel onderweg. Voor de invulling van deze mobiliteitsbehoefte heeft Informed Group begin dit jaar de samenwerking gezocht met MKB Lease. Imke: “We komen uit een meer dan 10 jaar lange relatie met een andere leasemaatschappij. Daarover waren we tevreden op het gebied van het accountmanagement aan de voorkant, maar er liep veel spaak aan de achterkant. Zo was de facturatie vaak niet op orde en werden ons veel regels opgelegd met betrekking tot onderhoud en reparaties. Hiervoor konden we niet terecht bij deskundige garages, met relevante kennis van de specifieke auto’s die we in de lease hadden. Toen we in maart vorig jaar 8 nieuwe auto’s nodig hadden, hebben we besloten verder te kijken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het aanbod van MKB Lease, dat ons qua prijs en voorwaarden heel goed paste.”

MKB Lease past goed bij onze organisatie.

Imke Philipoom

Aangenaam verrast

“Ook bij MKB Lease hebben we goede ervaringen met het accountmanagement, maar zij onderscheiden zich vooral met hun deskundigheid op de backoffice. Hier werken volwaardige lease-experts, die hun werk op niveau uitvoeren en ons direct helpen met de vragen die we hebben. Ik was aangenaam verrast door de manier waarop alles correct wordt afgehandeld: een groot verschil met wat we gewend waren. Hoewel MKB Lease geen prijsvechter is, zijn we toch goedkoper uit, omdat we geen tijd en extra geld meer kwijt zijn aan het oplossen van fouten. Ik adviseer iedere organisatie dat mee te nemen in de afweging van leasemaatschappijen en niet alleen te letten op de tarieven.”

Begin van een duurzame relatie

Informed Group heeft vorig jaar grote stappen gemaakt in de verduurzaming van het wagenpark. Imke: “We hebben een constructie ontwikkeld, waarbij we het leasebudget mede laten afhangen van het verbruik van auto’s door een brandstofcomponent op te tellen bij het leasebedrag. Hoe lager het verbruik, hoe meer geld erover blijft om een leuke auto uit te kiezen. Zo willen we onze medewerkers stimuleren te kiezen voor zuinige auto’s, zonder ze hier regels voor op te leggen. Deze werkwijze was nieuw voor MKB Lease, maar gelukkig waren zij bereid ons hierin te ondersteunen en hebben ze goed geholpen met de implementatie ervan.”

De samenwerking met MKB Lease is nog maar kort, maar is wat Imke betreft het begin van een duurzame relatie: “Wij zijn een bedrijf dat graag solide relaties heeft met haar klanten en leveranciers. Uit de persoonlijke aandacht en de tijd die ze voor ons nemen, maak ik op dat ook MKB Lease voor een duurzame relatie gaat. Ze passen goed bij onze organisatie.”

Wilt u ook geld besparen?

Neem direct contact met ons op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)