Private lease
Private lease – voordelig privé ’n auto leasen
Wat is private lease? Private lease is een vorm van leasen die steeds populairder wordt onder particulieren. Private lease, privé lease en particulier lease zijn in principe allemaal dezelfde termen voor leasen voor particulieren. Dit betekent dat u als particulier voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto kunt rijden. Private lease is altijd volgens de full operational lease vorm, waarbij kosten voor onderhoud, reparatie, banden, schadeafhandeling, verzekering, motorrijtuigenbelasting etc. zijn inbegrepen. De private leaseauto is niet uw eigendom, maar u mag hem wel gebruiken.
Actuele private lease aanbiedingen bij Lease’m
Lease’m is het Private Lease label van MKB Lease. Bij Lease’m vindt u altijd een ruime keuze private lease aanbiedingen, maar kunt u ook kiezen om zelf een auto samen te stellen naar eigen wens. Hieronder een greep uit een aantal actuele aanbiedingen.


Voordelen privé lease
Wat zijn voordelen van private lease? Aan particulier leasen zitten een aantal voordelen.
- U betaalt een vast bedrag per maand. Deze vaste maandlasten bevatten alle kosten (uitgezonderd brandstofkosten, wasstraat kosten en verkeersboetes), waardoor u niet voor dure reparaties komt te staan. Als u kiest voor privé leasen dan betaalt u een vast bedrag per maand. U weet precies wat u elke maand betaalt voor uw nieuwe auto.
- Doordat u een vast maandbedrag betaalt, bent u niet in één keer een groot bedrag kwijt. Hierdoor rijdt u onbezorgd in een nieuwe auto.
- Wij vragen geen aanbetaling. Alleen het vaste maandtarief.
- Loopt uw leasecontract af, dan levert u de auto gewoon weer bij ons in. Geen gedoe over verkopen of inruilen. Uw contract loopt af, dus u levert uw leaseauto weer bij ons in en u bent klaar.
Kosten private lease
Je betaalt een vast bedrag per maand en in dit bedrag zitten de meeste kosten die horen bij auto rijden. Welke kosten zitten in het maandbedrag?
- Reparatiekosten
- Onderhoudskosten
- Verzekering (WA – Casco – OIV – verhaalsrechtsbijstand)
- Motorrijtuigenbelasting
- Bandenvervanging/-reparatie
- Afschrijvingskosten
- Pechhulp
- Afleveringskosten
- Schadeafhandeling
- Vervangend vervoer bij schade- en onderhoud na 72 uur
Kosten die niet bij het maandbedrag inbegrepen zijn, zijn de kosten voor brandstof, de wasstraat, mogelijke verkeersboetes en het eigen risico bij eventuele schade.


Keurmerk Private Lease
Veilig, verantwoord en vertrouwd leasen. Als erkend private lease aanbieder is MKB Lease (met haar private lease label Lease’m) in het bezit van het Keurmerk Private Lease. Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een privé leasecontract af te sluiten en biedt de volgende 5 zekerheden:
1. Eerlijke voorwaarden
2. Compleet product
3. Bescherming tegen te hoge financiële lasten|
4. 14 dagen bedenktijd
5. Zekerheid bij klachten
Private lease berekenen
Wat kost private lease? Hoe kunt u de kosten voor private lease berekenen? In veel gevallen kan particulier leasen voor u een stuk goedkoper zijn dan een nieuwe auto kopen.
Lees hier alles om een juiste afweging te maken voor het kopen van een nieuwe auto ten opzichte van private lease. Zo kunt u een goede keuze maken!


Voorwaarden particuliere lease
Rijbewijs
Uiteraard moet u in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs.
Leeftijd
Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen bij privé lease. De minimum leeftijd is 18 jaar. Bent u jonger dan 18 jaar en heeft u een beginnersrijbewijs, dan komt u helaas niet in aanmerking voor private lease. De maximumleeftijd om te private leasen is 75 jaar.
Vast inkomen
Verder moet u een vast inkomen hebben. Voor we een leasecontract opstellen, bekijken we uw financiële situatie middels een financieringscheck. Zo zien we wat voor u de beste optie is qua particulier leasen. Houd er wel rekening mee dat, bij het aangaan van een privat lease contract, dit genoteerd wordt door het BKR.
Periode tussen 12 en 60 maanden
Onze leasecontracten hebben een termijn tussen 12 en 60 maanden. De termijn kunt u voordat u het contract aangaat zelf bepalen.
Private lease auto of kopen
De vraag “wat is voordeliger, kopen of private lease?” is een interessante vraag die veel gesteld wordt. Dit ligt erg aan uw eigen situatie en wensen met betrekking tot een auto. In veel gevallen is private lease goedkoper dan een nieuwe auto kopen. U kunt voor uzelf een berekening maken. Bekijk aan de ene kant de kosten van nieuwe auto kopen en aan de andere kant de kosten van privé leasen. Houd er rekening mee dat bijvoorbeeld een grote reparatie of nieuwe banden bij particulier lease inbegrepen zit.


Bijtelling privé lease
Bij privé lease betaalt u geen bijtelling. Een private leaseauto behoort namelijk niet tot uw inkomen. Bijtelling is alleen van toepassing als u een auto van de zaak rijdt, dat is niet het geval bij particulier lease. Dit kan u dus veel voordeel opleveren!
Mobiliteitsbudget en private lease
Ontvangt u van uw werkgever een mobiliteitsbudget om zelf uw woon-werkverkeer en zakelijk vervoer te regelen? Of krijgt u daar binnenkort mee te maken? Dan is private lease een goede oplossing voor u. Met het maandelijkse mobiliteitsbudget dat u ontvangt kunt u uw vervoer perfect regelen met private lease. U betaalt namelijk een vast bedrag per maand. Daar zit alles bij in, behalve de brandstof. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Een ander groot voordeel van private lease is dat u geen bijtelling betaalt. U kunt al een auto privé leasen vanaf +/- €200. Bekijk ons aanbod op Lease’m.


De voordelen en nadelen van Private Lease
Voordelen:
- Inzicht in uw kosten door een vast all-in maandbedrag.
- Een nieuwe auto rijden zonder de betaling van een groot bedrag.
- Zorgeloos rijden: verzekering, onderhoud, banden, wegenbelasting en pechhulp zijn inbegrepen. U betaalt alleen de brandstof.
- Gemak: na de leaseperiode levert u de auto direct in. Wij zorgen voor de verkoop van uw auto!
Nadelen:
- Houd rekening met het opgegeven aantal kilometers per maand. Het is namelijk niet mogelijk tussentijds het aantal kilometers te wijzigen.
- Private lease is gekoppeld aan een kredietregistratie bij het BKR. Het geregistreerde bedrag bedraagt 65% van de totale leasesom. In Nederland worden verplichtingen van financiële aard vaak geregistreerd bij het BKR (Bureau Kredietregistratie).