Deze bedrijven en instellingen kunnen gebruik maken van de subsidie

Alleen ondernemingen en non-profitinstellingen kunnen gebruik maken van de elektrische bestelauto subsidie. Voorwaarde is dat ze zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en in Nederland gevestigd zijn. Ongeacht de rechtsvorm. Overheids- en publiekrechtelijke instanties vallen buiten de regeling, gezien zij al publieke financiering ontvangen.

Ook bij financial lease

Goed om te weten is dat ook zakelijke lease auto’s die op basis van financial lease worden ‘aangeschaft’ in aanmerking komen voor de subsidie.  De klant vraagt dan zelf de subsidie aan. Bij operational lease wordt de subsidie verstrekt aan de leasemaatschappij.

De hoogte van de subsidie is voor de jaren 2021-2025 10% van de netto catalogusprijs, met een maximum bedrag van € 5.000 per bedrijfsauto. Heeft de bedrijfsauto een netto catalogusprijs van minder dan € 20.000? Dan wordt er geen subsidie uitgekeerd.

Subsidie ook in combinatie met andere regelingen

De subsidie mag ook in combinatie met andere fiscale regelingen worden gebruikt, denk aan de milieu-investeringsaftrek (MIA). Voor emissieloze bedrijfsauto’s met een fiscale waarde van minder dan € 20.000 is met de MIA de stimuleringsruimte door de overheid al bereikt en daarom is deze groep uitgesloten voor de aanvullende subsidie. Per aanvrager is er in een kalenderjaar de mogelijkheid om voor maximaal 400 auto’s subsidie aan te vragen. Het subsidieplafond voor 2021 bedraagt € 22.000.000. Is dat plafond bereikt, dan zal de regeling voor het restant van het jaar worden beëindigd.

Interessante elektrische bedrijfswagens van o.a. Peugeot – Laat ons uw voorkeur weten!

Bij MKB Lease kunt u terecht voor alle elektrische bedrijfsauto’s. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Peugeot e-Expert of de nieuwe Peugeot e-Partner die er binnenkort aankomt? Maar ook de Renault Kangoo Z.E. of de Citroen e-Jumpy zijn degelijke elektrische bedrijfsauto’s met goede prestaties! Laat ons uw voorkeur weten en wij adviseren u over de mogelijkheden (ook voor inbouw, ombouw en bestickering) en maken een vrijblijvende offerte. Bekijk alles op onze bedrijfswagenpagina en neem vanaf daar contact met ons op.

Meer zero-emissiezones in grotere steden

De nieuwe regeling is een van de uitkomsten uit het in 2019 gepresenteerde Klimaatakkoord. Dit akkoord heeft als voornaamste doel het omlaag brengen van de uitstoot van broeikasgassen met 49% in 2030 ten opzichte van 1990. Vanzelfsprekend is ook de mobiliteitssector onderdeel hiervan. Dit betekent wel dat er de komende jaren een financiële injectie nodig is om elektrische auto’s, in dit geval bedrijfswagens, te stimuleren. Daarnaast hebben we te maken met steeds meer zero-emissiezones voor stadslogistiek (in 30 tot 40 grotere steden). Een nieuw stimuleringsprogramma voor bestelauto’s is daarom hard nodig en wordt snel gepresenteerd. Tot en met 2025 is er 185 miljoen euro beschikbaar, wat goed is voor ongeveer 44.000 elektrische bedrijfsauto’s. Goed om te weten is dat de subsidie ook voor emissieloze bestelauto’s gebruikt kan worden die buiten de steden rijden.

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

21 mei 2024

Elektrisch de vakantie tegemoet: 10 tips voor een zorgeloze reis met uw EV

1 mei 2024

Zakelijk of privé leasen: de beste keuze voor de zzp’er

17 april 2024

Subsidieregeling elektrische bedrijfswagens