financial lease

bg

Financial lease

Financier uw wagenpark efficiënt en voordelig

Financial Lease - efficiënt en voordelig financieren

Wat is financial lease?

Financial lease is een leasevorm voor zowel grote ondernemers, als  ZZP’ers en  MKB-ondernemers die eigenlijk het beste te vergelijken is met een banklening. U koopt de bedrijfswagen of auto, maar betaalt in termijnen aan de leasemaatschappij. In het leasecontract spreekt u af hoeveel u per maand betaalt. Op deze manier zijn wij als leasemaatschappij juridisch eigenaar van de auto en u bent economisch eigenaar. Als het leasecontract is afgelopen, en als  alle termijnen betaald zijn, kunt u de leaseauto overnemen voor de vooraf overeengekomen prijs. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld operational lease. Dan wordt de leasewagen nooit uw eigendom.

Naast financial lease kunt u ook kiezen voor Operational Lease. Ontdek wat de verschillen zijn tussen financial lease en operational lease en welke vorm het beste bij u past.

Vrijblijvende offerte of meer informatie over financial lease?
Aanvragen

Voordelen financial lease

Wat zijn voordelen van financial lease? Er zitten een heel aantal voordelen aan deze leasevorm. Zo hoeft zelf geen grote investering aan te gaan en is het een eenvoudige manier van financieren.

Ontdek alle voor- en nadelen van financial lease.

Voorwaarden financial lease

Er zijn voorwaarden waar u aan moet voldoen wilt u in aanmerking komen voor financial lease. Zo behoort een financiële toetsing tot de standaard procedure. Verder dient u  in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Ook moet u als bedrijf ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Uiteraard zijn vrije beroepen hierop een uitzondering.

Financial lease berekenen

U kunt zelf uw financial lease berekenen. Dit is een vrij eenvoudige som. Neem uw kredietbedrag, dit is de aanschafwaarde van de auto min eventuele aanbetalingen of inruilwaarde. Bedenk vervolgens over hoeveel maanden u de auto wilt leasen. Dus in hoeveel maanden u de waarde van de bedrijfswagen wilt aflossen. Het maximum aantal maanden voor aflossing van financial lease is 60 maanden. U kunt tevens een slottermijn berekenen. Deze slottermijn betaalt u aan het eind van de looptijd.  Met een slottermijn verlaagt u de kosten per maand omdat u niet de gehele kredietwaarde hoeft af te lossen.

Rekenvoorbeeld
Stel uw auto heeft een aanschafwaarde van €20.000 exclusief BTW, u wilt een looptijd van 60 maanden en aan het eind van het leasecontract wilt u een slottermijn van €4000. Het rentepercentage is 5%. Financial lease berekenen gaat dan als volgt:

Afschrijving per maand:
€ 20.000 (aanschaf)  - € 4.000 (slottermijn) = € 266,67 per maand
                           60 maanden

Rente per maand:
Gemiddelde investering:   € 20.000 (aanschaf)  - € 4.000 (slottermijn) = € 8.000
                                                                  2

Rente:   € 8.000 x 5% x (60 / 12 maanden) = € 2.000,- rente over 60 maanden. 

Rente per maand: € 2.000.- / 60 maanden = € 33,33

Totale kosten per maand:   € 266,67 + € 33,33 = € 300,-


Lees hier meer informatie over het berekenen van de financial lease kosten

Voor ZZP & startende ondernemer 

Financial lease is ook een interessante leasevorm voor ZZP’ers en startende ondernemers. Bij deze vorm van leasen bent u vanaf het begin economisch eigenaar van de auto. Aan het eind van het contract bent u ook juridisch eigenaar. U hoeft dus niet in één keer een grote investering te doen, maar betaalt geleidelijk per maand een bedrag zodat u eigenaar gaat worden. Doordat u economisch eigenaar bent van de bedrijfswagen, komt de auto op uw balans te staan. De waarde van de leaseauto wordt dus opgeteld bij uw eigen vermogen. Dit is voordelig doordat je hierdoor in veel gevallen recht hebt op onder andere renteaftrek. Zeker voor een startende ondernemer is dit erg interessant!

Vrijblijvende offerte of meer informatie over financial lease?
Aanvragen

Bijtelling en privé rijden 

Bijtelling zijn de kosten als u een leaseauto privé wilt gebruiken. U mag 500 kilometer per jaar privé rijden met een bedrijfswagen. Rijdt u meer dan deze 500 km, dan gaat u bijtelling betalen. Het bijtellingspercentage verschilt tussen 4% en 22%. Dit hangt af van hoe milieuvriendelijk uw auto is en wanneer de auto op kenteken is gezet. Lees hier meer over bijtelling van een leaseauto en de actuele bijtellingspercentages. 

Bijtelling berekenen? 

Percentage bijtelling x cataloguswaarde van de auto – eigen bijdrage.

Kortom; stel u heeft een auto met cataloguswaarde van € 20.000, uw bijtelling is 22% dan is de bijtelling --> 22% van € 20.000 per jaar = € 4.400 per jaar. Wilt u de netto bijtelling berekenen? Dan wordt dit bedrag vermenigvuldigd met het tarief inkomstenbelasting. Stel het tarief voor inkomstenbelasting is 40,8% dan is de netto bijtelling 40,8% van € 4.400,- = €1.795,20 per jaar.

Vrijblijvende offerte of meer informatie over financial lease?
Aanvragen