Duurzaam en verantwoord ondernemen belangrijk

MKB Lease zet graag een stapje extra. Daarbij is verantwoord ondernemen voor milieu én mens een speerpunt.  Het bijdragen aan een betere, gezondere samenleving vinden we enorm belangrijk. Dat doen we bijvoorbeeld door nog actiever in te zetten op onderwerpen als elektrisch rijden, wagenparkverduurzaming en deelauto’s maar ook door een ‘paperless’ office en duurzame energie op kantoor. Op deze manier brengen we de belasting voor het milieu vanuit onze organisatie terug. Voor een duurzame zakelijke lease oplossing bent u bij ons dus aan het juiste adres.

Het certificaat Erkend Duurzaam Plus

Om verduurzaming en MVO concreet te maken, doet MKB Lease mee met het programma Erkend Duurzaam Plus. Dit, speciaal ontwikkeld door BOVAG, programma toetst bedrijven in de automotive sector op zaken als het besparen van energie, aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van personeel, werkomgeving en de verkoop van energiezuinige auto’s.

De BOVAG brengt met dit programma de duurzaamheid van bedrijven in de automotive sector in kaart. Het onafhankelijke Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) zorgt voor de toetsing van het certificaat.

De richtlijn vermeldt de Europese doelstelling van een verdere verlaging van het Europees energieverbruik in de komende jaren. Volgens de Europese wet- en regelgeving voeren wij energiebesparende maatregelen door die zich binnen vijf jaar terug verdienen. U kunt hierbij denken aan plaatsen van ledverlichting en aanwezigheidsdetectie die zoveel mogelijk de energiekosten drukken.

Duurzaam in wagenparkadvies

Bij een duurzaam beleid hoort ook duurzaam wagenparkadvies. Bij klanten en relaties waar wij mee in gesprek zijn, staat het verduurzamen van het wagenpark altijd op de agenda. Dit kan bijvoorbeeld door het inzetten van elektrische of hybride auto’s, die de CO2-uitstoot verder verlagen. Maar ook door het inzetten op meer deelauto’s. Samen met de klant bespreken we de mogelijkheden, met als uiteindelijke doel een beter milieu.

Zuinig omgaan met mens en materiaal

Duurzaamheid gaat verder. Want ook mensen en materiaal spelen een belangrijke rol. Het welzijn van personeel, onder goede arbeidsomstandigheden, is enorm belangrijk. Dat betekent een prettige werkomgeving met goede kantoorvoorzieningen, mogelijkheden tot opleiding en training en toekomstperspectieven die geboden worden. Daarnaast vindt er jaarlijks ook een medewerkerstevredenheid onderzoek plaats waar e.e.a. gepeild wordt.

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

21 mei 2024

Elektrisch de vakantie tegemoet: 10 tips voor een zorgeloze reis met uw EV

1 mei 2024

Zakelijk of privé leasen: de beste keuze voor de zzp’er

17 april 2024

Subsidieregeling elektrische bedrijfswagens