Reactie VNA – ‘Autoleasesector onderstreept belang schadevrije jaren’

De huidige versie van het Roy-data systeem lost het probleem van de leaserijders niet op. Al vrij snel nadat de autoleasesector toegang kreeg tot het Roy-data systeem, zo’n drie jaar geleden, werd duidelijk dat er in de huidige versie wordt gewerkt met verouderde schadedata. De gegevens over schadevrije jaren zijn nu pas na opzegging van de verzekering beschikbaar met als gevolg dat het leasecontract al is afgesloten en de verzekeringspremie voor de volgende auto is bepaald op basis van oude informatie. De Stichting EPS, het Verbond van Verzekeraars en de VNA hebben de koppen al bij elkaar gestoken en er wordt gewerkt aan een nieuwe versie van de database waar actieve schadegevallen in worden bijgehouden. Dit heeft echter tijd nodig. De Consumentenbond is hiervan op de hoogte en zaait dus onnodig onrust op dit moment.

Tot slot reageert Renate Hemerik, directeur VNA: “Zodra de nieuwe versie van het Roy-data systeem beschikbaar is, zien we geen enkele reden waarom autoleasemaatschappijen geen gebruik zouden maken van het Roy-data systeem. We nemen als vertegenwoordiger van de branche zeker de verantwoordelijkheid op ons om te kijken wat we op korte termijn kunnen doen. We roepen de verzekeraars bij deze dan ook op om tot die tijd de schadevrije jarenverklaring van de leasemaatschappijen te accepteren, zodat de individuele consument niet de dupe wordt!”

Schadevrij verklaring nodig? MKB Lease helpt u graag!

Gaat u prive een nieuwe autoverzekering aan en wilt u uw schadevrije jaren die u bij MKB Lease hebt opgebouwd daarin meenemen? Vraag dan eenvoudig bij ons uw schadevrij verklaring op. Dat kan via deze LINK. Binnen 5 werkdagen ziet u de informatie tegemoet, die u vervolgens aan de verzekeraar kunt verstrekken.

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

14 juni 2024

Nog 6 maanden profiteren van BPM-vrijstelling en subsidies

21 mei 2024

Elektrisch de vakantie tegemoet: 10 tips voor een zorgeloze reis met uw EV

1 mei 2024

Zakelijk of privé leasen: de beste keuze voor de zzp’er