Einde leasecontract: auto inspectie en inlevering van de auto

Is uw leasecontract bijna afgelopen? Op deze pagina vindt u alle informatie  hoe de inleverprocedure van de leaseauto verloopt. Zo weet u exact waar u aan toe bent. LET OP: tijdelijk is dit proces aangepast in verband met de huidige gezondheidssituatie. Meer informatie leest u hieronder. Uiteraard ontvangt u informatie over dit traject ook persoonlijk via de e-mail. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Aangepast proces inlevering en inspectie in verband met de huidige gezondheidssituatie

Vanwege de huidige gezondheidssituatie mogen we de inspectie van de auto niet meer op locatie doen. Daarom vindt inname van de auto en inspectie als volgt plaats:

 • Wij laten de auto door een transporteur bij u ophalen op locatie (100 euro excl. btw) . U kunt hieronder de afspraak maken, lees daarom ook de volgende stappen. Uiteraard kunt u ook kiezen de auto zelf bij ons te retourneren (kosteloos)
 • De transporteur haalt de auto bij u op locatie op. Uiteraard hanteert hij / zij hiervoor diverse maatregelen in verband met de huidige gezondheidssituatie. De overdracht van de auto vindt met gepaste afstand van minimaal 1,5 meter plaats.
 • De transporteur levert de auto bij MKB Lease af
 • Op locatie bij MKB Lease vindt de onafhankelijke inspectie plaats van de auto door expertisebureau Experda.
 • Van de eindinspectie ontvangt u per e-mail een duidelijk rapport met de bevindingen.
 • Tot slot handelt MKB Lease het leasecontract af met uw organisatie.

Laat uw auto ophalen op een door u gewenste locatie binnen Nederland. Thuis of op uw werk bijvoorbeeld. Wat voor u het beste uitkomt. Maak online uw afspraak voor het transport van de leaseauto. LET OP: plan het transport uiterlijk 5 werkdagen voor einde contractdatum in. Zo kunnen we het transport goed inplannen.

Schadebeoordeling bij inname van de leaseauto

Een onafhankelijke expert verzorgt de eindinspectie van uw leaseauto, zoals aangegeven gebeurt dit tijdelijk bij MKB Lease in Amersfoort (zonder uw aanwezigheid). De expert beoordeelt of een schade acceptabel of niet acceptabel is. Alle informatie, ondersteund met foto’s, wordt vastgelegd in een rapport en met u gedeeld. Zo is alles duidelijk.

Wat zijn acceptabele en niet acceptabele schades?
Aan het einde van de contractperiode wordt een leaseauto meestal ingeleverd met schade. Veel beschadigingen zien wij als normale gebruiksschade die beperkte invloed heeft op de waarde van de auto. Schades die de waarde van de auto wel beïnvloeden zijn schades die via de verzekering van de auto afgewikkeld worden of waarvoor kosten in rekening worden gebracht.

Wat wij zien als acceptabele en niet-acceptabele schades, hebben wij in een overzicht vastgelegd: Innameprotocol MKB Lease. De foto’s dienen als voorbeeld en ter verduidelijking.

Transport auto en aandachtspunten

De auto wordt bij u opgehaald en naar MKB Lease gebracht.

Lever de auto schoon in met de volgende zaken:

 • Kentekenkaart
 • Sleutel en reservesleutel
 • Instructieboekje
 • Onderhoudsboekje
 • Winter- en zomerbanden (winterbanden indien inbegrepen in leasecontract)
 • Eventuele accessoires

Maak online uw Afspraak voor transport (ophalen) van de auto.

Wilt u ook meer informatie hierover?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Graag direct en persoonlijk contact?

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)