Einde leasecontract: auto inspectie en inlevering van de auto

Is uw leasecontract bijna afgelopen? Op deze pagina vindt u alle informatie in een duidelijk 3 stappenplan zodat u weet hoe de inleverprocedure van de leaseauto verloopt. Zo weet u exact waar u aan toe bent.

Uiteraard ontvangt u informatie over dit traject ook persoonlijk via de e-mail. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Afspraak maken voor inspectie van uw leaseauto

Laat uw auto inspecteren op een door u gewenste locatie binnen Nederland. Thuis of op uw werk bijvoorbeeld. Wat voor u het beste uitkomt. Maak online uw afspraak voor inspectie en transport van de leaseauto.

2. Schadebeoordeling bij inname van de leaseauto

Een onafhankelijke expertisebureau (Experda) verzorgt de eindinspectie van uw leaseauto. U bent bij deze inspectie aanwezig. Deze gebeurt geheel volgens de gezondheidsrichtlijnen. De expert beoordeelt of een schade acceptabel of niet acceptabel is. Alle informatie, ondersteund met foto’s, wordt vastgelegd in een rapport en met u gedeeld. Zo is alles duidelijk.

Wat zijn acceptabele en niet acceptabele schades?
Aan het einde van de contractperiode wordt een leaseauto meestal ingeleverd met schade. Veel beschadigingen zien wij als normale gebruiksschade die beperkte invloed heeft op de waarde van de auto. Schades die de waarde van de auto wel beïnvloeden zijn schades die via de verzekering van de auto afgewikkeld worden of waarvoor kosten in rekening worden gebracht.

Wat wij zien als acceptabele en niet-acceptabele schades, hebben wij in een overzicht vastgelegd: Innameprotocol MKB Lease. De foto’s dienen als voorbeeld en ter verduidelijking.

3. Inleveren van uw leaseauto via transport of op locatie

Voor het inleveren van uw leaseauto heeft u zoals bovenstaand aangegeven een tweetal keuzes. U kunt de auto laten transporteren naar MKB Lease of kiest ervoor om de auto zelf in te leveren.

Transport naar MKB Lease
De auto wordt bij u opgehaald en naar MKB Lease gebracht. Gaat u een nieuwe leaseauto van MKB Lease rijden? Dan is deze transportservice geheel gratis! Gaat u geen nieuwe auto rijden van MKB Lease? Dan verzorgen we de transportservice voor het scherpe tarief van € 120,- exclusief btw.

Zelf inleveren op locatie
U levert de auto zelf in bij de inleverlocatie én zusterbedrijf Nefkens in Eemnes. Het adres is Eemweg 29K, 3755 LC in Eemnes. Lever de auto schoon in met de volgende zaken:

• Kentekenkaart
• Sleutel en reservesleutel
• Instructieboekje
• Onderhoudsboekje
• Winter- en zomerbanden (winterbanden indien inbegrepen in leasecontract)
• Eventuele accessoires

Belangrijk om te weten: tussen de inspectie en het transport mag maximaal 1 werkdag zitten. 

Maak online uw Afspraak voor inspectie en transport.

Wilt u ook meer informatie hierover?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)