Einde leasecontract: auto inspectie en inlevering van de auto

Is uw leasecontract bijna afgelopen? Op deze pagina vindt u alle informatie zodat u weet hoe de inleverprocedure van de leaseauto verloopt. Zo weet u exact waar u aan toe bent. Let op: vanwege de actuele gezondheidssituatie is het proces rondom inspectie en inlevering van de leaseauto tijdelijk aangepast. U leest daar onderstaand over.

Uiteraard ontvangt u informatie over dit traject ook persoonlijk via de e-mail. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Aangepast proces rondom inspectie en inlevering vanwege actuele gezondheidssituatie

Vanwege de aangescherpte richtlijnen rondom de actuele gezondheidssituatie in Nederland mogen we de inspectie van de auto niet meer op locatie doen. Daarom vindt inname van de auto en inspectie als volgt plaats:

  • Het retourneren van de auto aan MKB Lease kan op twee manieren plaatsvinden. U kiest voor transport van de leaseauto door onze transporteur of u brengt de auto zelf naar onze locatie terug. In beide gevallen plant u hiervoor online een afspraak. De kosten voor het transport bedragen € 120,- excl. btw. Brengt u de auto liever zelf terug bij MKB Lease? Dan is dat uiteraard gratis.
  • Kiest u voor transport, dan haalt de transporteur de auto bij u op locatie op. Uiteraard hanteert hij/zij hiervoor de richtlijnen in verband met het coronavirus. De transporteur levert de auto vervolgens bij MKB Lease af
  • Als de auto bij MKB Lease terug is, dan vindt de onafhankelijke inspectie plaats door expertisebureau Experda.
  • Van de eindinspectie ontvangt u per e-mail een duidelijk rapport met de bevindingen.
  • Tot slot handelt MKB Lease het leasecontract af met uw werkgever.

2. Schadebeoordeling bij inname van de leaseauto

Een onafhankelijke expertisebureau (Experda) verzorgt de eindinspectie van uw leaseauto, zodra de auto bij ons in Amersfoort terug is. De expert beoordeelt of een schade acceptabel of niet acceptabel is. Alle informatie, ondersteund met foto’s, wordt vastgelegd in een rapport en met u gedeeld. Zo is alles duidelijk.

Wat zijn acceptabele en niet acceptabele schades?
Aan het einde van de contractperiode wordt een leaseauto meestal ingeleverd met schade. Veel beschadigingen zien wij als normale gebruiksschade die beperkte invloed heeft op de waarde van de auto. Schades die de waarde van de auto wel beïnvloeden zijn schades die via de verzekering van de auto afgewikkeld worden of waarvoor kosten in rekening worden gebracht.

Wat wij zien als acceptabele en niet-acceptabele schades, hebben wij in een overzicht vastgelegd: Innameprotocol MKB Lease. De foto’s dienen als voorbeeld en ter verduidelijking.

3. Inleveren van uw leaseauto via transport of op locatie

Voor het inleveren van uw leaseauto heeft u zoals bovenstaand aangegeven een tweetal keuzes. U kunt de auto laten transporteren naar MKB Lease of kiest ervoor om de auto zelf in te leveren.

Transport naar MKB Lease
De auto wordt bij u opgehaald en naar MKB Lease gebracht. Gaat u een nieuwe leaseauto van MKB Lease rijden? Dan is deze transportservice geheel gratis! Gaat u geen nieuwe auto rijden van MKB Lease? Dan verzorgen we de transportservice voor het scherpe tarief van € 120,- exclusief btw.

Zelf inleveren op locatie
U levert de auto zelf in bij MKB Lease te Amersfoort. Het adres is Siliciumweg 4, 3812 SX in Amersfoort. Lever de auto schoon in met de volgende zaken:

• Kentekenkaart
• Sleutel en reservesleutel
• Instructieboekje
• Onderhoudsboekje
• Winter- en zomerbanden (winterbanden indien inbegrepen in leasecontract)
• Eventuele accessoires

Belangrijk om te weten: zorg dat de auto altijd voor einde contractdatum bij MKB Lease retour is.

Maak online uw Afspraak voor inspectie en transport.

Wilt u ook meer informatie hierover?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Graag direct en persoonlijk contact?

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)