Alles over de mobiliteitspas (brandstof / laden)

Bij een leaseauto hoort, indien u ook voor brandstof/laden heeft gekozen, een mobiliteitspas. Voorheen noemde we deze pas een brandstofpas, maar een mobiliteitspas denkt in deze tijd beter de lading. Een mobiliteitspas kan een brandstofpas zijn maar ook een laadpas voor de elektrische auto. Ook zijn we gecombineerde brandstof-/laadpassen, die bijvoorbeeld ideaal zijn voor hybride auto’s. Een mobiliteitspas biedt u alle gemak rondom uw mobiliteit. De mobiliteitspas wordt bij alle tankstations in Nederland geaccepteerd en bij de meeste laadstations. Voor alle mobiliteitspassen werken we nauw samen met MultiTankcard.

Locaties om te tanken

Met de tanklocator (ook te vinden in de MultiTankcard Next app) vindt u alle tankstations in Nederland, inclusief adres, brandstofprijzen en openingstijden. Bekijk waar u het goedkoopst kunt tanken en bespaar flink op uw brandstofkosten.

Snelladen van uw elektrische- of hybride auto

Heeft u een elektrische auto of een plug-in hybride? Dan kunt u na registratie met de mobiliteitspas uw auto ook opladen bij openbare laadstations, maar ook bij snellaadstations van Fastned. Het laden met de mobiliteitspas werkt alleen voor het geregistreerde kenteken. U kunt dus niet met uw mobiliteitspas laden met een geleende auto.

Fastned oplaadpunten staan op diverse locaties langs de snelweg in Nederland. U kunt dus ook onderweg prima bijladen als dat nodig is. Houd echter wel rekening met hogere kosten als u bij een snellaadstation laadt. Indien niet noodzakelijk, is het dus altijd beter om elders te laden.

Handig om te weten rondom uw mobiliteitspas

 • Voor de mobiliteitspas werken we samen met MultiTankCard, kortweg MTc. Veel zaken rondom MTc regelt u online via de MultiTankcard Next app (voor Android en Apple beschikbaar). Lees er onderstaand meer over;
 • Bij het tanken van brandstof gebruikt u de pas als een pinpas. Na het plaatsen van de pas in de pinautomaat, voert u de pincode en actuele kilometerstand in. Na akkoord is de betaling voldaan;
 • Voor het laden van een elektrische of hybride auto heeft u de pincode niet nodig;
 • Heeft u een verkeerde pincode ingegeven? Geen probleem! De brandstofpas blokkeren wij pas als u 3 keer een verkeerde pincode ingeeft. Deze blokkade wordt na 24 uur opgeheven. Daarna kunt u het opnieuw proberen;
 • Bent u uw brandstofpas kwijt of is de pas gestolen? U kunt uw brandstofpas eenvoudig online blokkeren via de MultiTankcard Next App;
 • Moet u tanken en bent u uw brandstofpas vergeten? Via de MultiTankcard Next app kunt u altijd uw declaraties indienen, dus ook voor voorgeschoten brandstofkosten. Controleer of uw werkgever gebruik maakt van deze declaratiemogelijkheid.

De MultiTankcard Next App (voorheen Driver Dashboard)

In de nieuwe MultiTankcard Next App (voorheen Driver Dashboard) regelt u alles rondom uw mobiliteitspas eenvoudig online vanaf uw smartphone. Deze zogenaamde native app is recent vernieuwd en wordt bovendien constant doorontwikkeld. Plaats de MultiTankcard Next App daarom naast de MKB Lease App op uw smartphone, zodat u altijd alles rondom uw leaseauto bij de hand heeft.

De MultiTankcard Next app

Download de MultiTankcard Next app nu. Dat kan zowel in de App Store als in de Google Play Store, uiteraard helemaal gratis. Na het downloaden dient u eenmalig te registeren voor de app, aan de hand van uw e-mailadres en uw unieke MultiTankcard kaartnummer. Vervolgens kunt u de app altijd en overal gebruiken.

Met de app kunt u onder andere:

 • Gebruik maken van de handige tank- en laadlocator
 • Inzicht houden in uw gemaakte kosten en dus verbruik
 • Eenvoudig en snel declaraties indienen
 • BIj verlies uw pas blokkeren
 • In-App betalen bij meer dan 30% van de tankstations (en dat aantal zal verder toenemen)
 • Laadsessies inzien en beheren en een laadsleutel toevoegen in de app (indien van toepassing)
 • Checken van welke diensten u gebruik kunt maken met uw pas

Heeft u een vervangende brandstofpas of laadpas ontvangen (vanwege verlies of niet werkende pas)? Voeg deze nieuwe pas dan opnieuw toe in uw app.

Check hieronder ook wat video’s van de MultiTankcard Next App en de mogelijkheden die het biedt

Vragen? Laat het ons weten!
Heeft u nog vragen rondom brandstof of uw mobiliteitspas? Stuur een e-mail naar brandstof@mkblease.nl of bel 033 422 4888 (keuze 4).

Wilt u ook meer informatie hierover?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)