Tip 1: Elektrisch rijden op vakantie

Met de groeiende infrastructuur voor elektrische voertuigen in Europa wordt het steeds eenvoudiger om elektrisch te rijden op vakantie. Veel vakantiebestemmingen hebben laadpunten beschikbaar. Apps zoals Chargemap en PlugShare kunnen u helpen bij het vinden van laadstations. Het is ook verstandig om een laadpas aan te vragen die in verschillende landen bruikbaar is. Lees meer over met de elektrische auto op vakantie gaan.

Tip 2: Neem de juiste documenten mee en vignetten mee

Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten bij de hand hebt, zoals uw rijbewijs, kentekenbewijs, verzekeringspapieren en de groene kaart. Denk ook aan uw reservesleutel mee te nemen. Check hier voor informatie over noodzakelijke documenten en reisvoorbereidingen. Voor elektrische auto’s kan het handig zijn om een extra laadpas en uiteraard een app voor openbare laadpunten te downloaden, zodat u altijd weet waar u kunt opladen. 

Daarnaast zijn er in diverse landen milieuzones van toepassing waar u zich op kunt voorbereiden, zoals ook de welbekende autobahnvignetten.

Tip 3: Veiligheid voorop, zeker als u met de caravan gaat

Veiligheid is cruciaal, vooral op lange reizen. Zorg dat u een EHBO-kit, gevarendriehoek, veiligheidshesjes en reservelampen in de auto hebt. In veel landen zijn bepaalde uitrustingen ook verplicht in de auto. U vindt een overzicht daarvan hier

Gaat u op pad met de caravan? Dan is het altijd wel belangrijk om te weten hoe het zit met de belading. Wat mag er maximaal mee in de auto en caravan? Bekijk hier hoe het zit met de belading van uw caravan en auto, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 4: Comfort tijdens de reis

Een comfortabele reis begint met een goed ingerichte auto. Denk aan zonnebrillen, een zonnescherm voor de voorruit en voldoende drinken en snacks. Voor elektrische auto’s kan het installeren van een laadapp u helpen om eenvoudig laadstations te vinden en uw reistijd beter te plannen.

Tip 5: Voorbereiding is het halve werk

Voordat u vertrekt, is het belangrijk om uw leaseauto grondig te controleren. Controleer de bandenspanning, oliepeil, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof. Voor elektrische voertuigen is het essentieel om de laadtoestand van de accu te controleren en te zorgen voor een volledige lading. Plan uw route en identificeer laadstations langs de weg, vooral als u naar een afgelegen bestemming gaat. Lees meer over onderhoud van uw leaseauto.

Tip 6: Onderhoud onderweg

Hoewel uw leaseauto goed onderhouden wordt, kunnen er onderweg altijd onverwachte situaties optreden. Zorg ervoor dat u weet wat te doen in geval van pech. Zet daarom sowieso het hulpnummer van MKB Lease in uw telefoon en zorg de onze App op uw telefoon staat. Het pechnummer is +31 33 42248 88 (optie 1). Voor elektrische voertuigen kan het handig zijn om te weten waar u noodladers kunt vinden en welke diensten u kunnen helpen bij technische problemen.

Tip 7: Navigeren in het buitenland

Up-to-date navigatiesystemen en apps zoals Google Maps en Waze zijn onmisbaar voor een soepele reis. Zorg ervoor dat uw kaarten up-to-date zijn en download offline kaarten voor het geval u zonder internet komt te zitten. Voor elektrische auto’s kunt u gebruik maken van specifieke EV-navigatieapps die u helpen bij het vinden van de beste laadstations op uw route. Zoals Chargemap, ANWB onderweg en a Better Routeplanner. 

Tip 8: Laadstations op uw bestemming

Als u op uw vakantiebestemming aankomt, is het handig om van tevoren te weten waar u uw elektrische auto kunt opladen. Veel hotels en vakantieparken bieden tegenwoordig laadmogelijkheden aan. Neem contact op met uw accommodatie om te controleren of er laadstations beschikbaar zijn en of u hier gebruik van kunt maken tijdens uw verblijf.

Tip 9: Gebruik de juiste laadkabels

Het meenemen van de juiste laadkabels is essentieel voor een zorgeloze vakantie met uw elektrische auto. Zorg ervoor dat u zowel de standaard kabel als een Type 2-kabel bij u hebt, aangezien deze vaak het meest gebruikt worden bij openbare laadstations in Europa.

Tip 10: Pak genoeg rust en geniet van de rit

Ten slotte, vergeet niet te genieten van de rit! Doe dat ook met voldoende rust. Elke 2 uur of 200 km is ons advies. Met de juiste voorbereiding kunt u zorgeloos genieten van uw vakantie. Of u nu kiest voor een traditionele brandstofauto of een elektrisch voertuig, MKB Lease staat voor u klaar om u te ondersteunen bij al uw mobiliteitsbehoeften.

Wilt u meer weten over onze leaseopties of heeft u specifieke vragen over het rijden met een elektrische auto? Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte. Bekijk ook onze kortlopende leaseopties en vlootbeheer voor bedrijven om uw reis nog aangenamer te maken.

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

14 juni 2024

Nog 6 maanden profiteren van BPM-vrijstelling en subsidies

21 mei 2024

Elektrisch de vakantie tegemoet: 10 tips voor een zorgeloze reis met uw EV

1 mei 2024

Zakelijk of privé leasen: de beste keuze voor de zzp’er