Ontvang gratis- en vrijblijvend leaseadvies van MKB Lease

Interesse in operational lease?

Neem direct contact met ons op

Lease advies

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)

Mazda leasen bij MKB Lease

MKB Lease heeft in het ruime aanbod leaseauto’s een groot assortiment Mazda auto’s die u kunt leasen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een CX 3, CX 5, Mazda 2 of MX5? Bij MKB Lease zitten deze prachtige modellen in het assortiment. U kunt bij ons gebruik maken van de volgende vormen van leasen:

Populaire modellen

MKB Lease heeft een groot assortiment Mazda leaseauto’s. Bekijk alle modellen en stel vrijblijvend uw auto samen in de lease configurator. Onze populairste modellen zijn:

  • 2
  • 3
  • MX-30
  • CX-30
  • 6
  • 6 Sportbreak
  • CX-5
  • MX-5
  • CX-60

De geschiedenis van Mazda

Het Japanse automerk, Mazda, werd opgericht in 1920 onder de naam Toyo Cork Kogyo Co. in Hiroshima. Aanvankelijk produceerde het bedrijf producten zoals kurk en lampen, maar in de jaren ’30 kwamen hier ook auto’s bij. Pas in 1960 introduceerden ze de eerste personenauto, de R-360 Coupé, die een topsnelheid behaalde van 90 km/u. Mazda besloot een verdrag met Duitsland te sluiten dat hen de mogelijkheid gaf om het principe van de wankelmotor verder te ontwikkelen en toe te passen in hun auto’s. Deze innovatieve motor gaf Mazda vervolgens wereldwijde bekendheid. Tegenwoordig is Mazda een van de grootste autofabrikanten ter wereld en staat het merk nog steeds bekend om haar innovatieve technologieën.

Mazda’s SkyActiv technologie

Mazda werd wereldberoemd door de inzet van auto’s met roterende wankelmotoren. Deze motoren, die efficiënter waren dan traditionele motoren, werden aangedreven door een roterende werktuigkundige schijf. Echter, de wankelmotor had ook problemen zoals hoge productiekosten en onbetrouwbaarheid, waardoor Mazda zich heeft gericht op andere technologieën. Een voorbeeld hiervan is de SkyActiv-technologie, dat zorgt voor gewichtsreductie, uitstootvermindering en verbetering van brandstofefficiëntie.

De naam

Zoals benoemd, werd het bedrijf in 1920 opgericht onder de naam Toyo Cork Kogyo Co. door Jujiro Matsuda. Hoewel het bedrijf pas in 1984 officieel de naam Mazda kreeg, dook de merknaam al eerder op met de introductie van de eerste auto’s. De naam is gebaseerd op Ahura Mazda, de god van harmonie, intelligentie en wijsheid. Daarnaast kwam het ook goed uit dat de familienaam Matsuda hier ook erg op leek.

Ontvang gratis- en vrijblijvend leaseadvies van MKB Lease