Voorkom boetes: zo zit het met de nieuwe maximumsnelheid op de snelweg.

Sinds medio maart is de maximumsnelheid op de snelweg overdag aangepast naar 100 km/uur. Hiervoor zijn ook nieuwe borden geplaatst langs de wegen. De verkeersborden die je langs of soms ook boven de weg ziet, vertellen u wat de maximum snelheid is. Dit werkt vanaf nu wel met tijdsvakken, omdat overdag dus andere snelheden gelden dan in de avond en nacht. Houd hier rekening. Hieronder ziet u hoe dit zit:

  • Tussen 06.00 en 19.00 uur > 100 km/uur (uitzondering zijn de 80 km/uur trajecten en sommige spitsstroken).
  • Tussen 19.00 uur en 06.00 uur: 100 km/uur, 120 km/uur of 130 km/h (dit is afhankelijk van het traject).
  • Is de spitsstrook open? Dan geldt er een aangepaste maximumsnelheid (80 of 100 km/uur).

MONO Zakelijk: praktische handvaten voor uw bedrijf om veiliger onderweg te zijn

Afgelopen maand heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, samen met tientallen vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen, een plan opgesteld met als doel het belang van MONO-rijden bij zoveel mogelijk werkgevers onder de aandacht te brengen. Het vergroten van de verkeersveiligheid is hierbij het allerbelangrijkste speerpunt. Tim Coronel is het komende jaar boegbeeld van deze campagne en gaat komend jaar vele werkgevers stimuleren om MONO te gaan rijden.

MKB Lease staat hier, net als de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (zij waren ook betrokken bij de sessie), lijnrecht achter. Daarom verwijzen wij u graag naar de campagne website www.monozakelijk.nl. Hier vindt u als werkgever campagnemateriaal en praktische tips om medewerkers MONO te laten rijden. En het belang hiervan echt in te zien. Doe hier uw voordeel mee en draag bij aan het veiliger maken van Nederland!

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

21 mei 2024

Elektrisch de vakantie tegemoet: 10 tips voor een zorgeloze reis met uw EV

1 mei 2024

Zakelijk of privé leasen: de beste keuze voor de zzp’er

17 april 2024

Subsidieregeling elektrische bedrijfswagens