0% rente actie financial Lease | Op alle Mitsubishi PHEV modellen. Bereken eenvoudig een leasetarief

Tot en met 31 augustus 2024 hebben we een uniek Financial Lease aanbod op de Mitsubishi PHEV modellen van de Eclipse Cross en ASX. De klant sluit zakelijke financial lease tijdelijk af  tegen 0% rente*

Op deze pagina bereken je een financial lease tarief aan de hand van een aanschafprijs van deze modellen. Zo weet de klant, naast het aankoopbedrag van de auto, wat de auto kost op basis van financiering. Start hieronder je berekening en doe direct een bestelling of vraag een offerte aan.

* Let op: alleen geldig op PHEV modellen. Business editions uitgezonderd.

Start jouw financial lease berekening voor een PHEV model van Mitsubishi

Maak via onderstaande Calculator nu jouw financial lease berekening. Deze calculatie bespreek je met je klant, waarna je ‘m door ons definitief kunt laten uitwerken als offerte of definitief inschieten als contract aanvraag. Voeg optioneel een extra aanbetaling, slottermijn of een langere (of kortere) looptijd toe. Bepaal zelf of je het volledige aanschafbedrag wil financieren of een gedeelte hiervan.

Financial lease p/maand

Financiële voordelen financial lease

Financial lease is een leasevorm voor zowel grote ondernemers, zzp’ers als MKB-ondernemers. Financial lease laat zich eigenlijk het beste te vergelijken met een lening bij de bank. De onderneming koopt de bedrijfswagen of personenauto, maar betaalt in termijnen aan de leasemaatschappij. Aan financial lease zitten een aantal financiële voordelen.

 • Bij de aanschaf van een nieuwe auto, doet de klant zelf geen grote investering
 • De klant heeft meer financiële ruimte, door het niet in een keer investeren in een auto. Zo houd men financiële ruimte om te groeien met het bedrijf. De klant bepaalt deels zelf de hoogte van de maandelijkse aflossing.
 • Investeringsaftrek en renteaftrek zijn beide mogelijk bij deze leasevorm.
  • Wat is investeringsaftrek? Investeringsaftrek, ook wel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), is een fiscale term. Als u als ondernemer investeringen doet, is het mogelijk om deze af te trekken van uw winst waardoor u minder belasting hoeft te betalen. Dit is niet in alle gevallen zo, maar bij financial lease is dit wel mogelijk. Naast de KIA is er ook nog de MIA (milieuinvesteringsaftrek). Ook met de MIA kan de fiscale winst worden verlaagd. Er kan tot 36% van het investeringsbedrag in mindering worden gebracht. Dit is wel afhankelijk van de milieueffecten en gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.
  • Wat is renteaftrek? Rente die u betaalt over een zakelijke lening, of in dit geval in de vorm van zakelijke lease, is geheel aftrekbaar van uw winst. Ook hierdoor betaalt u minder belasting.
voordelen en nadelen occasion lease auto's

Overige voordelen financial lease

Naast financiële voordelen, zijn er nog andere voordelen die we graag noemen.

 • De klant is economisch eigenaar van de leaseauto. De auto mag op de balans worden gezet
 • Nadat de laatste maandelijkse betaling is gedaan (en een mogelijk slottermijn is voldaan), is de klant ook juridisch eigenaar van de leaseauto. Dit betekent dat de auto dan echt van de klant is. Men ontvangt dan ook het overschrijvingsbewijs.
 • Door een financial lease contract aan te gaan, weet de klant precies wat de maandelijkse kosten zijn. Dit kan meegenomen worden in de begroting. Zo komt men nooit voor (nadelige) verrassingen te staan.
Meer over financial lease

Aandachtspunten financial lease

Als de klant over gaat naar financial lease, houd dan rekening met;

 • De leaseauto komt op de balans te staan.
  Bij andere vormen van lease, zoals operational lease, is dit niet het geval. Dit kan gezien worden als nadeel van financial leasevorm, bijvoorbeeld als startend ondernemer of ZZP’er. Maar stel dat de klant  een nieuwe auto zou kopen, dan komt deze ook op de balans te staan. In dat opzicht maakt het geen verschil
 • U bent zelf verantwoordelijk voor kosten die niet opgenomen zijn in het leasecontract. Denk hierbij aan bijvoorbeeld onderhoudskosten, reparatiekosten en verzekeringskosten.
 • Aan de ene kant is dit een nadeel, maar misschien ziet u het juist wel als voordeel. Bij financial lease betaalt u dus niet voor kosten die u niet maakt. Daarnaast bepaalt u zelf waar u uw leaseauto verzekert en waar u de auto in onderhoud heeft.
Rob Beumer

Direct contact? Bel of mail mij!

Rob Beumer Account Manager Automotive 06-30853462 rob.beumer@mkblease.nl