Inleveren van de leaseauto

Schadebeoordeling bij inname – hoe gaan we hiermee om?

Een auto wordt aan het eind van de contractperiode meestal ingeleverd met schade. Veel van deze beschadigingen zien wij als normale gebruiksschade die beperkte invloed heeft op de waarde van de auto. Schades die de waarde van de auto wel beïnvloeden zijn schades die via de verzekering van de auto afgewikkeld worden of waarvoor we kosten in rekening brengen. Lees daar onderstaand alles over.

Innameprotocol leaseauto – Wat is acceptabel en wat niet?

Om duidelijkheid over acceptabele en niet acceptabele schades te geven, hebben wij een overzicht gemaakt waar dit duidelijk in vermeld staat. Download via onderstaande button dit overzicht. De foto’s in het overzicht dienen als voorbeeld en ter verduidelijking van de richtlijnen.

Innameprotocol_Leaseauto

Inspectie van de leaseauto

U of de berijder maakt een afspraak om de auto te laten inspecteren op een door u gewenste locatie binnen Nederland. De auto wordt dan door een onafhankelijk expert en in uw aanwezigheid geïnspecteerd. De expert beoordeelt of een aanwezige schade een acceptabele of niet acceptabele schade is. De staat van de auto wordt in een rapport, ondersteund met foto’s, vastgelegd en met u gedeeld. Zo is alles duidelijk.

Inleveren en transport van uw leaseauto

Wordt er een nieuw contract gesloten voor een nieuwe auto van MKB Lease? Dan levert u uw oude leaseauto, na inspectie door de expert, bij de dealer van de nieuwe auto in. U kunt er ook voor kiezen de auto kosteloos naar onze inleverlocatie in Eemnes (Eemweg 29K) te laten transporteren. Gaat u geen nieuwe auto van MKB Lease rijden? Lever dan na inspectie uw auto in bij MKB Lease of maak gebruik van onze transportservice, kosten € 120,- exclusief BTW.

Maak uw afspraak voor inspectie en (eventueel) transport

Maak via onderstaande button uw Afspraak voor inspectie en transport van de oude leaseauto.

Afspraak maken voor inspectie en transport

Aandachtspunten bij het inleveren

De auto dient schoon ingeleverd te worden. Daarnaast dienen de volgende zaken aanwezig te zijn:

  • Kentekenkaart
  • sleutel en reservesleutel
  • instructieboekje
  • onderhoudsboekje
  • winter- en zomerbanden (winterbanden indien inbegrepen in leasecontract)
  • Eventuele accessoires

Indien de banden opgeslagen liggen bij een dealerbedrijf van Emil Frey, Euromaster of Profile, kunnen deze daar blijven liggen.
Belangrijk om te weten: tussen de inspectie en het transport mag maximaal 1 werkdag zitten.

Wilt u ook meer informatie hierover?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)