Toegankelijkheid van uw vakantieland en de mogelijkheden

In sommige Europese landen gelden nog wat ‘beperkingen’ ten aanzien van jouw vakantie. Gelukkig zijn veel landen regelvrij toegankelijk voor u. Via onderstaande links krijgt u eenvoudig alle informatie over uw bestemming en doorreislanden. Maak hier dan ook zeker gebruik van.

ANWB Reiswijzer – Alle mogelijkheden en actuele regelgeving in 24 Europese vakantielanden

Nederland Wereldwijd – Website vanuit de overheid met reisadviezen, kleurcode van landen etcetera.

Reisapp van Buitenlandse zaken en douane – Reisinformatie altijd bij de hand en ontvang berichten als er iets in landen wijzigt

Wat moet u meenemen in het buitenland?

In veel Europese landen zijn een aantal hulpmiddelen verplicht om aan boord te hebben. Deze regels zijn strenger dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsvestjes, gevarendriehoek en een brandblusser. Hoe zit het met de verplichtingen per land? Ontdek alle info hier!

LET OP: zorg ook dat u mondkapjes bij u heeft. In sommige landen zijn mondkapjes nog verplicht in openbare gelegenheden.

Op pad met de caravan, maar hoeveel mag u meenemen?

Gaat u op pad met de caravan? Dan is het altijd wel belangrijk om te weten hoe het zit met de belading. Wat mag er maximaal mee in de auto en caravan? Bekijk hier hoe het zit met de belading van uw caravan en auto, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Check de milieuzones en regel een milieusticker

Op steeds meer plaatsen in het buitenland zijn er zogenaamde milieuzones. Voor deze zones regelt u eenvoudig een milieusticker via de ANWB. Lees de milieuzone info nu en vraag ook direct de milieusticker of bijvoorbeeld een autobahnvignet aan!

Waar moet u tol betalen?

Er is op de Europese wegen niet meer aan te ontkomen: tol. Weten waar u tol moet betalen? Check het hier! Gaat u naar Oostenrijk, Zwitserland of Slovenië of reist u door deze landen heen? Koop dan ook van tevoren het zogenaamde ‘Autobahnvignet‘. Het kan ook wel aan de grens, maar dat kost u onnodige extra reistijd.

Tanken in het buitenland

Uw auto tanken in een ander land blijft altijd even opletten. Een klein foutje is snel gemaakt. Bekijk de handige tips om te voorkomen dat u verkeerde brandstof tankt en of uw auto geschikt is voor e10 brandstof: Klik hier

Autopech? Wij helpen u!

Pech onderweg, u krijgt er hopelijk niet mee te maken. Maar, geen zorgen. MKB Lease staat altijd voor u klaar. 24/7, overal in Europa, regelt u het met één telefoontje! Voeg ons nummer dan wel toe aan uw contactenlijst: 0031 33 42 24 888 (optie 1 in het menu)

Vervangend vervoer in het buitenland

Heeft uw auto in het buitenland een reparatie nodig en duurt dit langer dan 2 dagen? MKB Lease verzorgt dan kosteloos een vervangende auto. Wel zo fijn om te weten! Helaas is er zowel in Nederland als andere Europese wel een tekort aan huurauto’s om hiervoor in te zetten. Uiteraard wordt er altijd alles aan gedaan om een vervangend vervoer oplossing te regelen, maar in sommige gevallen zal dit door beperkte beschikbaarheid een lastig verhaal zijn.

*Alleen van toepassing als deze dienstverlening in uw leasecontract zit.

Bekeuring in het buitenland

Heeft u een bekeuring in het buitenland gehad en heeft u die direct daar betaald? Bewaar het bonnetje en de bevestiging dat u hebt betaald goed (voor minimaal 7 jaar). Heeft u een bekeuring in het buitenland gehad per post en heeft u hier bezwaar op gemaakt? Wacht nooit met betalen, voldoe de bekeuring altijd binnen de gestelde termijn aan de aangegeven instantie. Helaas zijn er al meerdere gevallen bekend waarbij het bedrag flink is opgelopen door allerlei vervelende boetebedragen. Soms met wel honderden euro’s!

Bereid u goed voor op een lange reis, gebruik deze tips!

 • Zorg dat u voldoende mondkapjes en bijvoorbeeld desinfecterende handgel en/of handzeep meeneemt;
 • Plan uw reis goed. Ook deze zomer zijn er bijvoorbeeld in Duitsland weer wat wegafsluitingen die de reis wat anders dan anders kunnen maken. Zorg dat u op de hoogte bent;
 • Zorg uiteraard voor alle benodigde zaken om uw doorreislanden en land van bestemming te bereiken. Zie hiervoor de Nederland Wereldwijd website.
 • Breng de banden op de juiste spanning en vergeet daarbij het reservewiel niet (bij zware belading iets hogere spanning hanteren)
 • Check het oliepeil, ruitenvloeistof en koelvloeistofpeil, en vul bij waar nodig
 • Controleer of de verlichting goed werkt
 • Zorg voor voldoende drinken (en eten) in de auto, bij voorkeur water!
 • Zorg voor een voldoende stops, om de 2 uur of 200 km even rusten is ons advies.
 • Zorg voor de verplichte benodigdheden in uw auto, zoals veiligheidsvest, verbanddoos, gevarendriehoek enzovoorts. Check ook de aanwezigheid van krik en wielsleutel!
 • Zorg dat u voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel en/of handzeep meeneemt.
 • Zet het nummer van de Pechhulp in uw telefoon, dit is het nummer van MKB Lease: 0031 33 42 24 888
 • Neem uw autopapieren, rijbewijs, groene kaart en reservesleutel mee. Spreekt voor zich, maar wordt toch geregeld vergeten.

Met de elektrische auto op vakantie? Check deze tips!

Ook met de elektrische auto is het anno 2022 goed te doen om een verre reis te maken! Enige voorbereiding is dan wel belangrijk. De belangrijkste checkpunten hebben we op een rij gezet. En nog handiger, check de video die onze moederorganisatie Emil Frey recent heeft gemaakt:

 • Neem altijd een 230 volt type 3 lader mee (in sommige landen kun je alleen hiermee opladen)
 • Niet alle Nederlandse laadpassen werken in het buitenland (De Multitankcard laadpas van MKB Lease werkt gelukkig wel in het buitenland). Controleer welke je kunt gebruiken en neem er bij voorkeur meerdere mee. Denk er dus aan eventueel er eentje extra te regelen als back-up
 • Op boekingswebsites kun je zien welke accomodaties laadpunten hebben (en soms zijn die ook vooraf te reserveren). Doe er je voordeel mee!
 • Gebruik de app ‘A better routeplanner’ voor het plannen van de reis
 • Combineer een laadstop met een hapje eten en een drankje!
 • Kies altijd een locatie met meerdere laadstations
 • Zet de laadcapaciteit op 100 procent in de auto, zo maakt u gebruik van de volledige accu
 • Ga met een volledig opgeladen accu op pad

Zo, nu bent u klaar voor de vakantie. Wij wensen u een fijne vakantie toe!

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

10 maart 2023

Een blik op een aantal nieuwe automodellen!

3 januari 2023

Subsidieregeling elektrische bedrijfswagens

10 november 2022

Nieuwe MKB Lease berijdersapp nu beschikbaar