Wat moet u meenemen in het buitenland?

In veel Europese landen zijn een aantal hulpmiddelen verplicht om aan boord te hebben. Deze regels zijn strenger dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsvestjes, gevarendriehoek en een brandblusser. Hoe zit het met de verplichtingen per land? Ontdek alle info hier!

Een vakantieauto nodig? MKB Lease regelt het

Wilt u tijdelijk een auto met meer ruimte of zitplaatsen? MKB Lease helpt u snel en tegen een scherp tarief met een vakantieauto. Kies bijvoorbeeld uit een Peugeot 308, 508, 3008 of de zeer ruime 5008. Informeer nu bij ons!

Check de milieuzones en regel een milieusticker

Gaat u met de auto op pad in het buitenland? Check vooraf de milieuzones van uw vakantieland(en) en regel direct uw milieusticker via de ANWB. Ook in Frankrijk zijn namelijk milieuzones ingesteld. Lees de milieuzone info nu!

Wat moet u meenemen in het buitenland?

Er is op de Europese wegen niet meer aan te ontkomen: tol. Weten waar u tol moet betalen? Check het hier!

Tanken in het buitenland

Uw auto tanken in een ander land blijft altijd even opletten. Een klein foutje is snel gemaakt. Check snel de handige tips om te voorkomen dat je verkeerde brandstof tankt en of je auto geschikt is voor e10 brandstof: Klik hier

Autopech? Wij helpen u!

Pech onderweg, u krijgt er hopelijk niet mee te maken. Maar, geen zorgen. MKB Lease staat altijd voor u klaar. 24/7, overal in Europa, regelt u het met één telefoontje! Voeg ons nummer dan wel toe aan uw contactenlijst: 0031 33 42 24 888

Vervangend vervoer in het buitenland

Heeft uw auto in het buitenland een reparatie nodig en duurt dit langer dan 2 dagen? MKB Lease regelt dan kosteloos een vervangende auto, van een gelijkwaardig type*. Wel zo fijn om te weten!

*Alleen van toepassing als deze dienstverlening in uw leasecontract zit.

Bereid u goed voor op een lange reis, gebruik deze tips!

  • Breng de banden op de juiste spanning en vergeet daarbij het reservewiel niet (bij zware belading iets hogere spanning hanteren)
  • Check het oliepeil, ruitenvloeistof en koelvloeistofpeil, en vul bij waar nodig
  • Controleer of de verlichting goed werkt
  • Zorg voor voldoende drinken in de auto, bij voorkeur water!
  • Plan uw reis goed. Zorg voor een voldoende stops, om de 2 uur of 200 km even rusten is ons advies.
  • Zorg voor de verplichte benodigdheden in uw auto, zoals veiligheidsvest, verbanddoos, gevarendriehoek enzovoorts. Check ook de aanwezigheid van krik en wielsleutel!
  • Zet het nummer van de Pechhulp in uw telefoon, dit is het nummer van MKB Lease: 0031 33 42 24 888
  • Neem uw autopapieren, rijbewijs, groene kaart en reservesleutel mee. Spreekt voor zich, maar wordt toch geregeld vergeten.

Tot slot

In Belgie zijn de bekeuringen voor verkeersovertredingen flink verhoogd eerder dit jaar. Verder geldt sinds vorig jaar in Frankrijk een maximum snelheid van 80 km/uur op provinciale wegen (was eerder 90 km/uur). Een gewaarschuwd mens telt voor twee … Extra kosten op uw welverdiende vakantie zijn natuurlijk niet wenselijk ..

Zo, nu bent u klaar voor de vakantie. Wij wensen u een fijne vakantie toe!

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

22 april 2020

Update over de huidige gezondheidssituatie en mobiliteit

31 maart 2020

Schadeverzekering Inzittenden (SVI) steeds meer gekozen

31 maart 2020

Nieuwe elektrische auto’s: nu en de komende periode!