Toegankelijkheid van uw vakantieland en de mogelijkheden

Vanwege de huidige gezondheidssituatie gelden er in alle Europese landen nog ‘beperkingen’ ten aanzien van uw vakantie. Gelukkig zijn liefst 14 landen al wel weer grotendeels toegankelijk voor u. Lees snel welke landen het allemaal betreft en wat er per land mogelijk is. Zie ook hoe het zit met de mogelijkheden binnen Nederland in de komende vakantieperiode. Klik hier.

Tip: gaat u naar het buitenland, meldt u dan aan voor de Reiswijzer alert van de ANWB. Zo blijft u op de hoogte van wijzigingen in uw vakantieland en in eventuele doorreislanden. Meld u hier aan!

Wat moet u meenemen in het buitenland?

In veel Europese landen zijn een aantal hulpmiddelen verplicht om aan boord te hebben. Deze regels zijn strenger dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsvestjes, gevarendriehoek en een brandblusser. Hoe zit het met de verplichtingen per land? Ontdek alle info hier! LET OP: zorg uiteraard ook dat u nu voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel / zeep meeneemt! 

Een vakantieauto nodig? MKB Lease regelt het

Wilt u tijdelijk een zakelijke lease auto met meer ruimte of zitplaatsen? MKB Lease helpt u snel en tegen een scherp tarief met een vakantieauto. Kies bijvoorbeeld uit een Peugeot 308, 508, 3008 of de zeer ruime 5008. Informeer nu bij ons!

Check de milieuzones en regel een milieusticker

Gaat u met de auto op pad in het buitenland? Check vooraf de milieuzones van uw vakantieland(en) en regel direct uw milieusticker via de ANWB. Ook in Frankrijk zijn namelijk milieuzones ingesteld. Lees de milieuzone info nu!

Waar moet u tol betalen?

Er is op de Europese wegen niet meer aan te ontkomen: tol. Weten waar u tol moet betalen? Check het hier!

Tanken in het buitenland

Uw auto tanken in een ander land blijft altijd even opletten. Een klein foutje is snel gemaakt. Check snel de handige tips om te voorkomen dat je verkeerde brandstof tankt en of je auto geschikt is voor e10 brandstof: Klik hier

Autopech? Wij helpen u!

Pech onderweg, u krijgt er hopelijk niet mee te maken. Maar, geen zorgen. MKB Lease staat altijd voor u klaar. 24/7, overal in Europa, regelt u het met één telefoontje! Voeg ons nummer dan wel toe aan uw contactenlijst: 0031 33 42 24 888 (optie 1 in het menu)

Vervangend vervoer in het buitenland

Heeft uw auto in het buitenland een reparatie nodig en duurt dit langer dan 2 dagen? MKB Lease regelt dan kosteloos een vervangende auto, van een gelijkwaardig type*. Wel zo fijn om te weten!

*Alleen van toepassing als deze dienstverlening in uw leasecontract zit.

Bereid u goed voor op een lange reis, gebruik deze tips!

  • Breng de banden op de juiste spanning en vergeet daarbij het reservewiel niet (bij zware belading iets hogere spanning hanteren)
  • Check het oliepeil, ruitenvloeistof en koelvloeistofpeil, en vul bij waar nodig
  • Controleer of de verlichting goed werkt
  • Zorg voor voldoende drinken in de auto, bij voorkeur water!
  • Plan uw reis goed. Zorg voor een voldoende stops, om de 2 uur of 200 km even rusten is ons advies.
  • Zorg voor de verplichte benodigdheden in uw auto, zoals veiligheidsvest, verbanddoos, gevarendriehoek enzovoorts. Check ook de aanwezigheid van krik en wielsleutel!
  • Zorg dat u voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel en/of handzeep meeneemt.
  • Zet het nummer van de Pechhulp in uw telefoon, dit is het nummer van MKB Lease: 0031 33 42 24 888
  • Neem uw autopapieren, rijbewijs, groene kaart en reservesleutel mee. Spreekt voor zich, maar wordt toch geregeld vergeten.

Zo, nu bent u klaar voor de vakantie. Wij wensen u een fijne vakantie toe!

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

10 maart 2021

Subsidieregeling elektrische bedrijfswagens vanaf 15 maart

11 februari 2021

MKB Lease is Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd

10 februari 2021

Nieuwe subsidieregeling elektrische bedrijfsauto in 2021