Toegankelijkheid van uw vakantieland en de mogelijkheden

Vanwege de huidige gezondheidssituatie gelden er in alle Europese landen nog ‘beperkingen’ ten aanzien van uw vakantie. Gelukkig zijn veel landen al wel weer grotendeels toegankelijk voor u. Via onderstaande links krijgt u eenvoudig alle informatie over uw bestemming en doorreislanden. Maak hier dan ook zeker gebruik van.

ANWB Reiswijzer – Alle mogelijkheden en actuele regelgeving in 24 Europese vakantielanden

Nederland Wereldwijd – Website vanuit de overheid met reisadviezen, kleurcode van landen etcetera.

Reisapp van Buitenlandse zaken en douane – Reisinformatie altijd bij de hand en ontvang berichten als er iets in landen wijzigt

Wat moet u meenemen in het buitenland?

In veel Europese landen zijn een aantal hulpmiddelen verplicht om aan boord te hebben. Deze regels zijn strenger dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsvestjes, gevarendriehoek en een brandblusser. Hoe zit het met de verplichtingen per land? Ontdek alle info hier!

LET OP: zorg uiteraard ook dat u  voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel / zeep meeneemt! 

Op pad met de caravan, maar hoeveel mag u meenemen?

Gaat u op pad met de caravan? Dan is het altijd wel belangrijk om te weten hoe het zit met de belading. Wat mag er maximaal mee in de auto en caravan? Bekijk hier hoe het zit met de belading van uw caravan en auto, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Check de milieuzones en regel een milieusticker

Op steeds meer plaatsen in het buitenland zijn er zogenaamde milieuzones. Voor deze zones regelt u eenvoudig een milieusticker via de ANWB. Lees de milieuzone info nu en vraag ook direct de milieusticker of bijvoorbeeld een autobahnvignet aan!

Waar moet u tol betalen?

Er is op de Europese wegen niet meer aan te ontkomen: tol. Weten waar u tol moet betalen? Check het hier!

Tanken in het buitenland

Uw auto tanken in een ander land blijft altijd even opletten. Een klein foutje is snel gemaakt. Bekijk de handige tips om te voorkomen dat u verkeerde brandstof tankt en of uw auto geschikt is voor e10 brandstof: Klik hier

Autopech? Wij helpen u!

Pech onderweg, u krijgt er hopelijk niet mee te maken. Maar, geen zorgen. MKB Lease staat altijd voor u klaar. 24/7, overal in Europa, regelt u het met één telefoontje! Voeg ons nummer dan wel toe aan uw contactenlijst: 0031 33 42 24 888 (optie 1 in het menu)

Vervangend vervoer in het buitenland

Heeft uw auto in het buitenland een reparatie nodig en duurt dit langer dan 2 dagen? MKB Lease regelt dan kosteloos een vervangende auto, van een gelijkwaardig type*. Wel zo fijn om te weten!

*Alleen van toepassing als deze dienstverlening in uw leasecontract zit.

Een vakantieauto nodig? MKB Lease regelt het

Wilt u tijdelijk een zakelijke lease auto met meer ruimte of zitplaatsen? MKB Lease helpt u snel en tegen een scherp tarief met een vakantieauto. Kies bijvoorbeeld uit een Peugeot 308, 508, 3008 of de zeer ruime 5008. De voorraad is wel beperkt dus op = op. Informeer nu bij ons!

Bekeuring in het buitenland

Heeft u een bekeuring in het buitenland gehad en heeft u die direct daar betaald? Bewaar het bonnetje en de bevestiging dat u hebt betaald goed (voor minimaal 7 jaar). Heeft u een bekeuring in het buitenland gehad per post en heeft u hier bezwaar op gemaakt? Wacht nooit met betalen, voldoe de bekeuring altijd binnen de gestelde termijn aan de aangegeven instantie. Helaas zijn er al meerdere gevallen bekend waarbij het bedrag flink is opgelopen door allerlei vervelende boetebedragen. Soms met wel honderden euro’s!

Bereid u goed voor op een lange reis, gebruik deze tips!

 • Zorg dat u voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel en/of handzeep meeneemt.
 • Zorg uiteraard voor alle benodigde zaken om uw doorreislanden en land van bestemming te bereiken. Zie hiervoor de Nederland Wereldwijd website.
 • Breng de banden op de juiste spanning en vergeet daarbij het reservewiel niet (bij zware belading iets hogere spanning hanteren)
 • Check het oliepeil, ruitenvloeistof en koelvloeistofpeil, en vul bij waar nodig
 • Controleer of de verlichting goed werkt
 • Zorg voor voldoende drinken (en eten) in de auto, bij voorkeur water!
 • Plan uw reis goed. Zorg voor een voldoende stops, om de 2 uur of 200 km even rusten is ons advies.
 • Zorg voor de verplichte benodigdheden in uw auto, zoals veiligheidsvest, verbanddoos, gevarendriehoek enzovoorts. Check ook de aanwezigheid van krik en wielsleutel!
 • Zorg dat u voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel en/of handzeep meeneemt.
 • Zet het nummer van de Pechhulp in uw telefoon, dit is het nummer van MKB Lease: 0031 33 42 24 888
 • Neem uw autopapieren, rijbewijs, groene kaart en reservesleutel mee. Spreekt voor zich, maar wordt toch geregeld vergeten.

Zo, nu bent u klaar voor de vakantie. Wij wensen u een fijne vakantie toe!

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

5 januari 2022

Autobelastingen en subsidies in 2022

8 december 2021

Zo komt u veilig de winter door

7 december 2021

Subsidieregeling elektrische bedrijfswagens