Voordelen bij het leasen van een fiets

Twijfelt u nog over het leasen van een fiets? We helpen u graag bij het maken van deze keuze:

  • Wanneer u in een radius van 10 tot maximaal 15 kilometer van uw huis werkt, bespaart u in Nederland vaak al reistijd door met de fiets te reizen
  • U betaalt bij MKB Lease de fietslease in maandelijkse termijnen. Zo bespaart u al snel meer dan 40% ten opzichte van het kopen van een fiets.
  • U betaalt vanuit uw brutoloon. Hierdoor betaalt u over dit bedrag geen belasting
  • Fietsen naar uw werk maakt u fitter, gezonder en gelukkiger. Onderzoek van TNO research toont zelfs aan dat regelmatig fietsen naar het werk, ervoor zorgt dat u minder vaak ziek bent
  • Wanneer u een fiets leaset bij ons, heeft u nergens omkijken naar. Onderhoud, reparaties en 24/7 pechhulp zijn namelijk inbegrepen.
  • Fiets is ook voor privé doeleinden toegestaan.
  • Leasecontract ten einde? Je hebt als werknemer eerste keuze voor overname van de  fiets.
Bekijk het aanbod

Nettokosten leasefiets berekenen

Bent u benieuwd wat de kosten zijn? Bereken het gemakkelijk met onze calculator de leaseprijs. En heeft u nog verdere vragen, laat het ons hier dan weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Bereken nettokosten

Hoe werkt het bestelproces?

U krijgt een persoonlijk uitnodigingsmail voor het bestellen van de fiets. Hierin staat een unieke code. Daarmee gaat u naar het aanbod op onze website en gebruikt deze code om het bestelproces te starten. U kunt er ook voor kiezen naar een aangesloten fietsdealer te gaan en daar de fiets te bestellen (via de code). De dealer biedt de fiets vervolgens bij u aan voor goedkeuring. Heeft u de offerte goedgekeurd, dan dienen de werkgever en MKB Lease dat ook te doen. Daarna is de bestelling definitief geplaatst.

Bekijk het aanbod

Onderhoud en reparatie

Tijdens de leasetermijn komt u minimaal drie keer langs voor een onderhoudsbeurt. U ontvangt hiervan ook een persoonlijke herinnering. Het maken van een afspraak hiervoor is zeer gemakkelijk en kan allemaal online geregeld worden. En het repareren kan op een tijd dat het u voor u uitkomt.

Vind uw lokale fietsdealer

Actueel fietslease aanbod

Benieuwd naar het actuele fietslease aanbod? Bekijk ze direct online.

Veelgestelde vragen van werknemers

Moet ik bijtelling betalen bij het leasen van een fiets?

Ja, u dient 7% bijtelling te betalen over een fiets die u van uw werkgever leaset. In feite rekent uw werkgever 7 procent op de fiscale nieuwaarde van de fiets op uw salaris.

Hoe zoek ik mijn leasefiets uit?

Wanneer uw werkgever heeft gekozen voor MKB Lease fietslease, kiest u simpel een fiets in onze online catalogus vele honderden fietsen van 100+ merken. Een aantal van de fietsmerken verkoopt haar fietsen direct aan de consument. Fietsen van deze merken worden dan ook bij u thuis geleverd. Ook zijn er merken die door een fietsendealer bij u in de buurt geleverd worden. Hierdoor kunt u na goedkeuring van uw werkgever al snel op een leasefiets rondrijden.

Wat is fietslease en hoe werkt dit?

Fietslease van MKB Lease is operationele lease. Dit betekent dat er een maandelijks bedrag wordt betaald en dat u hierbij compleet ontzorgd wordt. Onderhoud, verzekering en pechhulp onderweg vallen hier allemaal onder.

Hoe werkt de reparatie en onderhoud bij fietslease van MKB Lease?

Wanneer u schade heeft aan uw fiets gedurende de leasetermijn, kan u altijd bij een aan ons gelieerde fietsdealer terecht voor een reparatie. U heeft dan geen reparatiekosten, want dit zit inbegrepen bij het leasecontract. U betaalt bij reparaties een eigen risico van 25 euro.

Er vindt ook algemeen onderhoud plaats. Gedurende uw leasetermijn wordt u ook uitgenodigd voor een aantal onderhoudsbeurten. Want wij geloven dat voorkomen beter is dan genezen.

Ben ik verzekerd met mijn leasefiets?

Ja, u bent bij ons verzekerd tegen schade en diefstal. Met een speedpedelec zit daar ook een WA-verzekering bij,

Word ik geregistreerd in het BKR register?

Nee, u leaset uw fiets via uw werkgever. U krijgt dus geen BKR registratie, want uw fiets wordt ter beschikking gesteld aan jou door de werkgever.

Wat is de looptijd van het contract en hoe gaat het naderhand?

De leasetermijn is altijd 36 maanden, ofwel 3 jaar. Na die drie jaar krijgt u een voorstel om de fiets tegen +- 15% van de fiscale nieuwwaarde over te nemen.