Redenen om te kiezen voor fietslease

Juist omdat er maar één bijtellingstarief is, blijft deze administratie voor fietslease ook gering. Kiest u als ondernemer voor een fietsplan van MKB Lease, dan zorgen onze experts voor snelle implementatie en uitrol aan uw medewerkers. Zodat u razendsnel stappen in verduurzaming zet.

Nog meer redenen voor een werkgever om te kiezen voor een fietsplan:

  • Word een nog een aantrekkelijkere werkgever: de fiets van de zaak is 1 van de meest gewilde arbeidsvoorwaarden!
  • Kiezen uit meer dan 100 fietsmerken, voor ieder wat wils
  • Een zeer groot fietsdealer netwerk: uw werknemer kan altijd in de buurt terecht voor service en onderhoud!
  • Lage kosten voor u en uw werknemers.
  • Fietslease valt buiten de werkkostenregeling (WKR)
  • Verhogen vitaliteit van uw medewerkers en verlaag het ziekteverzuim (fietsen is gezond!)
  • U draagt uw steentje bij aan het klimaat. Bedrijven met een fietsleaseplan worden gezien als vooruitstrevend!
  • Verlagen van uw CO2-footprint. Zeker interessant als uw bedrijf meer dan 100 werknemers heeft (in het kader van rapporteren werk gerelateerde mobiliteit)

Razendsnel van start met fietslease

U kunt dus via MKB Lease tegen een zeer gunstig tarief een fiets ter beschikking stellen aan uw medewerkers. Alle kosten voor de aanschaf, onderhoud, pechhulp en zelfs verzekering zitten inbegrepen in het maandelijkse bedrag. Aan het einde van het leasecontract kan de werknemer de fiets overnemen tegen een interessant tarief.

Starten fietslease via de volgende vijf stappen:
1. Meld uw bedrijf aan via de onderstaande knop. Vul het formulier in en verstuur direct!
2. MKB Lease neemt telefonisch contact met u op. Hierbij bespreken wij uw wensen en het fietsplan.
3. We bevestigen de afspraken in een contract. U controleert en ondertekent het contract en retourneert deze aan ons.
4. Wij richten het zogenaamde werkgeversportaal samen met u in en gaan uw medewerkers persoonlijk uitnodigen.
5. Klaar. Wij nodigen uw medewerkers uit voor fietslease.

 

Nu inschrijven

Direct aan de slag met fietslease

Wilt u direct aan de slag met fietslease via MKB Lease? Klik op de knop om meteen van start te gaan.

Veelgestelde vragen van werkgevers

Wat zit er allemaal inbegrepen bij een fietsplan voor mijn werknemers?

• Uw medewerkers zijn verzekerd tegen schade en hebben een zeer beperkt eigen risico. Dit is zowel een schade als een diefstal verzekering.
• 24/7 pechhulp voor onderweg
• Onderhoudskosten, van accu tot slijtage, wordt volledig door ons gedekt.
• Standaard leasetermijn van 36 maanden.

Is fietslease organisatorisch makkelijk te implementeren?

Wanneer u kiest voor MKB Lease fietslease werkt u volledig online via een digitaal portaal. Uw werknemers geven online akkoord op de opgestelde voorwaarden. U heeft als werkgever altijd overzicht over het fietsplan. Zo heeft u altijd controle op de individuele afspraken die er zijn gemaakt met uw werknemers. Mocht er iets veranderen in het fietsplan, dan wordt u op de hoogte gehouden.

Welke kosten betaal ik als werkgever?

Deze keuze is aan u. U kunt ervoor kiezen alles te betalen, een deel te betalen maar ook helemaal niets. Het is zelfs mogelijk om zonder extra kosten te maken, een deel van de leaseprijs te betalen. Tot 25 euro per maand.

Mag ik kiezen aan wie ik het fietsplan aanbied?

Ja, u heeft zelf de keuze wie van uw werknemers u een fietsplan aanbiedt. Vanuit MKB Lease komt iedereen van uw werknemers in aanmerking, maar u bepaalt uiteindelijk wie een fiets mag leasen.

Hoe werkt het met de BTW?

U heeft de mogelijkheid om per leasecontract € 130,- aan BTW af te trekken als zijnde voorbelasting bij de leasefiets. Dit geldt alleen als de werknemer geen eigen bijdrage betaalt voor de fiets.

Hoe zit het met de WKR?

Zakelijke fietslease valt aan te bieden buiten de WKR. Er wordt namelijk jaarlijkse bijtelling geheven gedurende de looptijd van het leasecontract. Ook wordt de fiets ter beschikking gesteld aan de werknemer en wordt dus geen eigendom. Tot slot: de inrichting van de salarisadministratie zorgt ervoor dat de zakelijke leasefiets buiten de WKR valt.

Moet de werknemer de fiets alleen gebruiken voor woon-werkverkeer of werkverkeer?

Nee, absoluut niet! Uw werknemers zijn vrij om de leasefiets van MKB Lease voor privé doeleinden te gebruiken. Uw medewerkers betalen immers een bijtelling van 7%. En het betalen van bijtelling wordt gezien als belasting op betaling in natura. Het ter beschikking stellen van een fiets voor privé gebruik wordt ook gezien als betaling in natura.

Wat zijn de gevolgen van het fietsplan voor de andere secundaire arbeidsvoorwaarden?

In samenspraak met de lease-experts van MKB Lease kan u het fietsplan optimaliseren en aanpassen aan uw wensen.

Wat gebeurt er bij een uitdiensttreding van een werknemer?

Wanneer een werknemer van u weggaat bij uw bedrijf, kan de leasefiets van MKB Lease gemakkelijk ter beschikking gesteld worden aan een andere medewerker. Dit gaat verder kosteloos. Mocht het contract voortijdig beëindigd worden, dan zitten hier wel kosten aan verbonden. Werknemers kiezen er normaliter voor om deze kosten dan door te belasten aan de medewerker. Dat staat ook vastgelegd in het fietsplan en de bijbehorende gebruiksvoorwaarden. Breng dit vooraf ook goed onder de aandacht bij uw medewerkers, zo voorkomt u verrassingen.

Wat gebeurt er na het einde van de looptijd?

MKB Lease komt aan het einde van het leasetermijn altijd met een aanbod voor de werknemer om de fiets over te kopen. De werknemer is dan financieel eigenaar van de fiets. De aankooprijs ligt na 36 maanden op ongeveer 15% van de fiscale nieuwprijs van de fiets. Dit kan echter ook wat hoger uitvallen.

Mag ik een onbelaste reiskostenvergoeding blijven betalen aan mijn werknemers?

Ja, voor de dagen dat de medewerker de leasefiets niet voor woon-werkverkeer gebruikt, mag een onbelaste reiskostenvergoeding worden betaald. Wordt de fiets wel gebruikt voor bepaalde dagen, dan kan de reiskostenvergoeding belast worden. Of het kan opnieuw worden geïnvesteerd om de leasekosten omlaag te brengen.