1. Laad uw auto volledig op

Start uw reis altijd met een 100% opgeladen accu. Dit is vooral belangrijk omdat rijden door bergen of bij extreme temperaturen uw actieradius kan beïnvloeden

2. Gebruik gespecialiseerde apps

Plan uw route met apps zoals ‘A Better Routeplanner’ om optimale laadstops te vinden. Deze apps helpen u precies te zien waar en wanneer u onderweg kunt laden.

3. Reserveer laadpalen

Reserveer op voorhand laadpalen bij uw bestemming en langs de route, vooral tijdens drukke perioden.

4. Neem meerdere laadpassen mee

Zorg voor een goede dekking door verschillende laadpassen mee te nemen, waaronder de MultiTankcard van MKB Lease die ook in het buitenland werkt.

5. Regeneratief remmen

Maak gebruik van regeneratief remmen om energie terug te winnen, vooral in heuvelachtige of bergachtige gebieden. Simpel gezegd betekent dit dat u de auto rustig laat uitrollen voor een kruispunt of in de bergen ook vooral de ‘neerwaartse helling’ zijn werk laat doen.

6. Combineer laden met pauzes

Maak van uw laadstops een rustmoment met een hapje of een drankje. Dit maakt de reis aangenamer en efficiënter. U zult merkbaar uitgerust en fitter op uw vakantiebestemming komen. En dat is ook heel veel waard!

7. Kies strategische laadlocaties

Kies voor locaties met meerdere laadstations om wachttijden te minimaliseren. Niks is vervelender dan een ‘laadfile’. Ook raden we aan op A-locaties langs snelwegen te laden, zeker als u in het donker rijdt. Vervelend om op een achteraf laadplaats te belanden, waar u zich wellicht niet veilig voelt.

8. Vroegtijdig opladen

Laad de auto op voordat de accucapaciteit te laag is, bij voorkeur bij een restcapaciteit van rond de 15%.

9. Vermijd drukke routes

Plan routes zorgvuldig in om drukke punten te vermijden voor efficiënter reizen. Rijden in de drukte, met veel optrekken / stoppen, kan negatief zijn voor uw accucapaciteit.

10. Check de trekcapaciteit

Als u van plan bent om een caravan of aanhanger te trekken, controleer dan de trekcapaciteit van uw elektrische auto. Zorg ook dat u een 230 volt type 3 lader meeneemt, vooral voor landen als Frankrijk en Italië waar dit type aansluiting vaak vereist is.

Met deze uitgebreide tips bent u goed voorbereid voor een zorgeloze vakantie met uw elektrische voertuig. Leaset u een auto die aan alle eisen voldoet voor woon-werkverkeer, maar niet voor uw vakantiereis? Wilt u meer ruimte in de auto, of liever een andere brandstof rijden om kilometers te kunnen maken? Wij bieden u de vakantieauto regeling. U kiest dan in een bepaalde periode een huurauto via MKB Rent. Een auto die u relaxed naar uw vakantiebestemming brengt. Neem er gerust contact over op.

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

14 juni 2024

Nog 6 maanden profiteren van BPM-vrijstelling en subsidies

1 mei 2024

Zakelijk of privé leasen: de beste keuze voor de zzp’er

17 april 2024

Subsidieregeling elektrische bedrijfswagens