1. Bespaar kosten op brandstof

Het verlagen van operationele kosten is cruciaal voor elk bedrijf. Elektrische voertuigen bieden aanzienlijke besparingen op brandstofkosten. Met lagere onderhoudskosten en de gunstigere prijs van elektriciteit ten opzichte van benzine of diesel, is elektrisch rijden een financieel aantrekkelijke optie voor elk bedrijf, groot of klein.

 

2. Verlaag de CO2-footprint

Door het zakelijk leasen van elektrische auto’s binnen uw bedrijf te stimuleren, verlaagt u met elkaar de CO2-footprint. Met het oog op verduurzaming en hoe groot dit thema is bij bedrijven en consumenten, is dit hét moment om hiermee te beginnen. Als uw bedrijf 100 werknemers of meer heeft, is het nog meer aan de orde. Vanaf 1 juli 2024 dient uw bedrijf namelijk de werkgebonden mobiliteit te rapporteren. Deze rapportage maakt de CO2-uitstoot van het bedrijf inzichtelijk. De uitstoot van uw bedrijf wordt vergeleken met andere vergelijkbare bedrijven. Is dat meer, dan kan dat gevolgen hebben. Wellicht moet je dan versneld aandacht gaan geven aan het verduurzamen van je mobiliteit.

 

3. Creëer een milieuvriendelijk imago

Steeds meer consumenten en zakelijke partners hechten dus waarde aan milieubewustzijn. Het omarmen van elektrische voertuigen draagt dus bij aan een groen imago voor uw bedrijf, wat een positieve impact kan hebben op uw merkreputatie en reputatie als werkgever. Merkt u dus dat dit thema speelt binnen de organisatie? Denk dan eens na over of het aanbieden van elektrische auto’s via zakelijk leasen een behoefte is bij uw medewerkers.

 

4. Toegang tot milieuzones

In Nederland, vooral in stedelijke gebieden, zijn steeds vaker milieuzones van kracht om de luchtkwaliteit te verbeteren. In de toekomst zullen deze zones alleen maar uitbreiden, per januari 2025 geldt dat in flinke mate al voor bedrijfswagens. Het voordeel van elektrische auto’s is dat ze vaak wél toegang hebben tot deze zones. Dit kan erg gunstig zijn voor bedrijven die nu vaak niet meer met de welbekende bestelbusjes de stad in mogen. Op deze website lees je meer over milieuzones.

 

5. Groeiend aanbod aan elektrische auto’s

De markt voor elektrische auto’s groeit aanzienlijk. Er zijn niet alleen steeds meer toegankelijke elektrische opties beschikbaar, maar ook de grotere voertuigen zijn nu beschikbaar in elektrische varianten. Dit vergroot de mogelijkheden voor verschillende bedrijfsbehoeften, en voor de werknemers die een elektrische auto zakelijk mogen leasen. Voor 2024 verwachten we weer vele modelintroducties van elektrische auto’s.

 

6. Verbeterde actieradius en laadinfrastructuur

Elektrische auto’s evolueren met een verbeterde actieradius, waardoor ze steeds geschikter worden voor langere ritten. Zo kunt u steeds meer kilometers rijden op een volle accu! Bovendien groeit de laadinfrastructuur snel, met laadmogelijkheden in parkeergarages, langs snelwegen, bij bedrijven en zelfs thuis. Nederland telde eind april van dit jaar bijvoorbeeld al 518.000 laadpunten, en dit aantal blijft toenemen. Steeds meer elektrische auto’s hebben ook een actieradius van meer dan 400 km. En dit kilometeraantal gaat de komende jaren ruim overschreden worden door verbetering van techniek en capaciteit.

 

7. Rijd comfortabel en stil

Naast de voordelen op het gebied van kosten en milieu, bieden elektrische auto’s een comfortabele en stille rijervaring. De afwezigheid van motorgeluid en de soepele acceleratie dragen bij aan een aangename rijbeleving. En dat is natuurlijk erg fijn wanneer er van of naar werk wordt gereden. Het zorgt voor een ontspannen rijervaring, zodat werknemers relaxter van A naar B rijden.

Genoeg redenen om uw wagenpark te verduurzamen

Heeft u hier hulp in nodig, of krijgt u hier graag advies in? Neem dan contact met ons op, dan helpen wij u graag verder met zakelijk lease advies.

Bekijk meerdere nieuwsitems

Voordelig zakelijk leasen met MKB lease voor uw bedrijf

11 juli 2024

Met de leaseauto op vakantie: tips voor een zorgeloze reis

14 juni 2024

Nog 6 maanden profiteren van BPM-vrijstelling en subsidies

21 mei 2024

Elektrisch de vakantie tegemoet: 10 tips voor een zorgeloze reis met uw EV