Blog van MKB Lease

24-10-2018

Ruim de helft van de werknemers heeft instructies van hun werkgever voor het gebruik van de smartphone tijdens het rijden van zakelijke kilometers en 28% van de bedrijven biedt daarbij hulp aan. Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) hebben samen, onderzoek gedaan naar het gebruik van smartphones tijdens het rijden. 

22-10-2018

Sinds 1 oktober geldt er in Brussel een registratieplicht voor alle auto's. Niet registreren heeft fikse gevolgen: er volgt een boete van liefst € 185,-. Gelukkig is de registratie makkelijk en snel online te regelen via https://www.lez.brussels/nl.

 

04-10-2018

U krijgt binnenkort aan de pomp te maken met nieuwe namen voor brandstof. Vanaf volgende week vrijdag zijn tankstations verplicht nieuwe etiketten te plaatsen, waarbij Euro95 voortaan E10 gaat heten en Euro98 de naam E5 krijgt.

19-09-2018

Op Prinsjesdag heeft het kabinet de fiscale plannen voor het nieuwe jaar aan de Tweede Kamer aangeboden. Hieronder zetten wij de belangrijkste maatregelen voor 2019 op een rij die u als automobilist raken.

13-07-2018

Het is een prachtige zomer! Tijd om te gaan genieten van uw welverdiende vakantie. Daarom geeft MKB Lease u handige vakantietips. Wat moet u meenemen in de auto in het buitenland? Heeft u wel gekeken naar milieuzones in het buitenland en de eventueel benodigde milieusticker? En wist u dat de maximum snelheid is verlaagd op veel wegen? Lees er alles over in 'klaar voor de vakantie' artikel. 

22-05-2018

In MKB Lease en Nefkens Rent heeft Equipe Mont Ventoux van Pluryn en Intermetzo twee enthousiaste en sterke partners gevonden. Beide bedrijven hebben zich voor de editie 2018 aan het fietsproject verbonden. Vanuit Pluryn en Intermetzo doen dit jaar zo’n 140 jongeren, (jong)volwassenen en buddy’s mee aan Equipe Mont Ventoux.

Lees meer

01-05-2018

Een 100% elektrische SUV die de Europese automarkt dit jaar gaat veroveren. Zo kunnen we de Hyundai Kona Electric omschrijven. Met liefst 482 actieradius is dit een serieuze concurrent voor andere elektrische auto’s in de markt. Rijdt u straks in deze topper en profiteert u van slechts 4% bijtelling? 

26-04-2018

Het gebruik van de smartphone in de auto, tijdens het rijden. Het blijft een terugkerend onderwerp. Begrijpelijk, want het ongeoorloofd smartphonegebruik heeft de afgelopen jaren tot een hoger aantal verkeersongelukken en dodelijke verkeersslachtoffers geleid. Daarom heeft ons team allerlei handige (soms nieuwe) tools getest om het smartphonegebruik in de auto tegen te gaan en veiliger onderweg te zijn. 

26-04-2018

Het is in het nieuws al belicht geweest: toenemende autodiefstal zonder sleutel. Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit waarschuwt voor deze ontwikkeling. Criminelen kunnen, met geavanceerde apparatuur, simpel een auto (uitgerust met Keyless Entry) open maken als zij binnen 6 meter afstand van de sleutel kunnen komen, ook als die gewoon in jouw huis ligt. 

20-02-2018

De voorjaarsvakantie komt eraan. Vele Nederlanders trekken weer naar de wintersportgebieden voor sneeuwpret op de piste. Een goede voorbereiding is belangrijk: de autoreis is langer dan gebruikelijk en extreme weersomstandigheden zijn te verwachten. Zorg dat u er op bent voorbereid, gebruik onze handige tips.  

15-02-2018

2018 is alweer een aantal weken onderweg. Waar moet u dit jaar rekening mee houden? Waar kunt u dit jaar nog uw voordeel mee doen? MKB Lease zet een aantal praktische tips op een rij!

15-02-2018

De nieuwe testmethode voor het vaststellen van de CO2-uitstoot van een personenauto roept de laatste tijd vragen op over de hoogte van de BPM. MKB Lease heldert dit graag voor u op.

08-12-2017

Wat kunnen we deze winter voor weer verwachten? Niemand weet het! Wat er ook gaat gebeuren, MKB Lease geeft u nu al handige tips om veilig de winter door te komen. Zorg dat u voorbereid bent, want de eerste winterse ongemakken zijn al een feit! 

05-12-2017

Als u bij een beursgenoteerde ondernemig werkt, bent u zich er ongetwijfeld al op aan het voorbereiden: International Financial Reporting Standard 16 (kort gezegd IFRS 16). De Europese commissie is begin november 2017 officieel akkoord gegaan met IFRS 16, de nieuwe leasestandaard. Welke gevolgen heeft dit voor uw organisatie? En hoe zorgt MKB Lease ervoor dat u straks aan uw rapportageverplichtingen kunt voldoen?

20-10-2017

Laagstaande zon, vallend blad, veel wind, later licht en vroeger donker. Zomaar wat verrassingen waar u deze herfst mee te maken kunt krijgen. Extra belangrijk om alert te zijn in deze tijd van het jaar. MKB Lease geeft u een aantal tips om de herfst veilig door te komen.

21-08-2017

Heeft u een ontspannen zomervakantie gehad? En vindt u het ook ieder jaar weer een uitdaging om het ontspannen gevoel vast te houden? Door dit te doen, doet u niet alleen uzelf een plezier, maar ook uw medeweggebruikers. Ontspannen deelnemen aan het verkeer zorgt namelijk voor een betere verkeersveiligheid.

05-07-2016

De Eerste Kamer heeft op 5 juli 2016 het wetsvoorstel Wet Uitwerking Autobrief II aangenomen. Met deze wet worden de diverse autobelastingen geregeld voor de periode 2017 tot en met 2020. Lees verder >

02-07-2016

Onder de ziektekostenaftrek van de inkomstenbelasting kunnen ook vervoerskosten vallen. Dat geldt ook als de autokosten gemaakt zijn voor de ritten in het kader van sportbeoefening. Lees verder >