Blog van MKB Lease

30-10-2019

Vanaf 1 juli 2020 wordt er een nieuwe BPM-tabel van kracht. De BPM op nieuwe auto’s wordt dan op een andere manier berekend. U heeft ongetwijfeld al gelezen dat dit negatieve gevolgen gaat hebben en nieuwe auto's duurder worden. Maar hoe zit dat dan? En wat zijn de gevolgen voor de zakelijke rijder?

15-10-2019

De herfst. Een voorspelbaar maar soms ook verrassend seizoen. Laagstaande zon, vallend blad, veel wind, later licht, vroeger donker, noem maar op. Het is dan ook extra belangrijk om alert te zijn in deze tijd van het jaar. MKB Lease geeft u een aantal tips om de herfst veilig door te komen.

18-09-2019

Gisteren was het eindelijk zover, de presentatie van de Miljoenennota. Dit jaar was deze extra 'spannend' voor autorijdend Nederland en vooral voor de zakelijke rijders. De plannen zijn bekend en lichten we hieronder graag aan u toe. Echter, we moeten nog een kleine slag om de arm houden. Eind september wordt er door de Tweede Kamer nog gestemd of de plannen definitief worden. 

27-08-2019

De zomervakantie zit er weer (bijna) op! Na een rustige periode op de Nederlandse wegen wordt het vanaf nu steeds drukker. Het is dan ook weer opletten geblazen. Toenemende verkeersdrukte, schoolgaande kinderen lopend en op de fiets, de dagen die weer 'korter' worden. Bent u er  klaar voor? Hou het ontspannen gevoel van de vakantie vast, maar wel met de nodige alertheid. Wij geven u graag wat handige tips!

19-08-2019

De vakantieperiode loopt weer op het einde. Dat is ook het moment (helaas) dat er vervelende post op de mat kan vallen. Zoals van een bekeuring uit het buitenland. Bekeuringen uit Italie, Duitsland, Spanje, Belgie, Frankrijk en Zwitserland worden vaak rechtstreeks naar het persoonlijke adres gestuurd. Check echter wel de echtheid van deze bekeuringen. Lees onze tips!

24-07-2019

Moet u tijdens deze extreem warme dagen de weg op? Dan komen deze handige tips voor onderweg goed van pas. Zo houdt u het ook onderweg 'koel' en bovenal veilig. Doe er uw voordeel mee!

18-07-2019

Vivre Kinderthuiszorg uit Goirle heeft gekozen voor MKB Lease en Peugeot Nefkens Brabant wat betreft mobiliteit. Deze- en volgende week worden de 27 auto’s uitgeleverd aan de medewerkers van Vivre. Dit levert prachtige plaatjes op van de strak bestickerde Peugeots 108. Mobiliteit is voor Vivre enorm belangrijk: zij verzorgen gespecialiseerde kindzorg aan huis en op locatie, voor chronisch of acuut zieke kinderen.

12-07-2019

Het is zomervakantie! Tijd om te gaan genieten van uw welverdiende vakantie. Daarom geeft MKB Lease u handige vakantietips. Wat moet u meenemen in de auto in het buitenland? Heeft u wel gekeken naar milieuzones in het buitenland en de eventueel benodigde milieusticker? En wist u dat de maximum snelheid is verlaagd op veel wegen? Lees er alles over in 'klaar voor de vakantie' artikel. 

08-07-2019

Afgelopen week is Ralf Timmers begonnen als commercieel directeur bij MKB Lease. Ralf vormt samen met Michiel Looman het nieuwe Managementteam van MKB Lease. In de branche is Ralf geen onbekende. Hij werkt al meer dan een decennium in de autoleasebranche en kent de markt dus op zijn duimpje. Tijd voor een korte kennismaking met Ralf aan de hand van een paar vragen!

26-06-2019

Ook Saled LED verlichting uit Bunschoten-Spakenburg heeft gekozen voor MKB Lease als mobiliteitspartner. Met een wagenpark van 11 auto’s is het wagenpark van Saled flink gegroeid. Saled heeft daarnaast vol ingezet op wagenpark verduurzaming. MKB Lease dacht hier uiteraard graag in mee.

25-06-2019

Ralf Timmers (42) wordt per 1 juli aangesteld als Commercieel Directeur bij MKB Lease. In deze rol zal hij samen met Algemeen Directeur Michiel Looman het managementteam van MKB Lease vormen. Timmers is afkomstig van XL Lease, waar hij de rol van Sales Manager vervulde. 

22-05-2019

ATMZ Adviesgroep uit Amersfoort heeft gekozen voor MKB Lease als vaste partner voor autoleasing. Zij was voor haar vaste medewerkers op zoek naar passende mobiliteit, met kwaliteit en echte service als standaard. Daarnaast moest er bespaard worden in wagenparkkosten. Die uitdaging is MKB Lease op het lijf geschreven. Een samenwerking is daarom nu een feit. ATMZ is gevestigd nabij MKB Lease, aan de Siliciumweg in Amersfoort.

16-05-2019

Op woensdag 15 mei is MKB Lease officieel gecertificeerd voor ISO 9001:2015. Het ISO certificaat werd door Bart Versluijs, van de certificerende instelling Brand Compliance, overhandigd aan Michiel Looman (directeur MKB Lease). Het behalen van ISO 9001 bevestigt dat MKB Lease voldoet aan internationale eisen voor kwaliteitsmanagement en dat de dienstverlening goed is georganiseerd.   

07-05-2019

De Prisma Groep uit Terschuur heeft gekozen voor MKB Lease als partner in mobiliteit. Met een wagenpark van 110 auto’s spreekt het voor zich dat onbezorgde mobiliteit een must is voor de Prisma Groep. MKB Lease draagt daar nu mede zorg voor. Binnen de samenwerking is er een nauwe connectie met Nefkens Peugeot, zusterbedrijf van MKB Lease. Zij leveren de Peugeot Partner’s waar de Prisma Groep de eerste 10 exemplaren inmiddels van in gebruik heeft.

17-04-2019

Steeds meer autofabrikanten hebben een applicatie (app) voor de connected car. Superhandig, want hiermee worden veel handige functies en informatie beschikbaar gesteld voor de gebruiker van de auto.  In sommige apps worden ook risicovolle functies beschikbaar gesteld, zoals het bedienen van portierruiten en (centrale-)deurvergrendeling. Aangezien in deze apps in vrijwel alle gevallen ook locatiegegevens van het voertuig beschikbaar worden gesteld, vallen deze gegevens binnen de AVG-regelgeving. Locatiegegevens kunnen gevoelige gegevens zijn, dat vraagt extra aandacht over dit onderwerp omtrent verantwoordelijkheid en zorgplicht. 

17-04-2019

MKB Lease heeft zich ook dit jaar aan Equipe Mont Ventoux van Pluryn en Intermetzo verbonden. Vorig jaar steunde het bedrijf Equipe Mont Ventoux voor het eerst. De samenwerking is goed bevallen.

02-04-2019

Gisteren verscheen in het landelijke nieuws een artikel van de Consumentenbond over het bijhouden van schadevrije jaren door leasemaatschappijen. De Consumentenbond beweerde hierin dat leasemaatschappijen de verplichting hebben dat de schadevrije jaren van leaserijders worden geregistreerd bij het zogenaamde 'Roy data' omdat men anders schadevrije jaren verliest. Dit verhaal ligt echter wat genuanceerder dan geschetst. MKB Lease biedt bovendien wél de mogelijkheid tot het aanvragen van een schadevrij verklaring. Lees snel meer over het statement van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen en hoe u een schadevrij verklaring kunt opvragen.

21-02-2019

Krijgt u te maken met schade? Dan is het zeer verstandig om zo snel mogelijk het schadeformulier (aanrijdingsformulier) in te vullen. Dat doen we allemaal niet dagelijks. Juist dat maakt dat het vaak onjuist en / of niet volledig wordt ingevuld. En dat kan achteraf tot vervelende discussies leiden  over de schadeafhandeling met de verzekering. Om dat te voorkomen hebben we een stappenplan gemaakt zodat u weet hoe u het formulier goed moet invullen. Weet dat het Europees schadeformulier (PDF) bestaat uit 15 delen en altijd naar waarheid ingevuld dient te worden. Online invullen kan ook via mobielschademelden.nl of de gelijknamige app. 

14-02-2019

De voordelen van elektrisch rijden zijn voor de meeste mensen wel duidelijk. Bij MKB Lease krijgen we echter veel vragen rondom de praktische inzet van een elektrische leaseauto. Wat is de total-cost-of-ownership van een dergelijke auto? Welke auto’s passen bij het rijgedrag, op basis van gemiddelde rijafstand en langste rijafstand? Hoe zit het met laadmogelijkheden thuis? Is een elektrische auto leasen wel écht interessant? Wat zijn de verschillen met een vergelijkbare categorie benzineauto? MKB Lease helpt om deze vragen te beantwoorden zodat je elektrische auto’s eenvoudiger in jouw bedrijf kunt implementeren.

31-01-2019

Koning Winter houdt Nederland de laatste weken flink in zijn greep. En dat levert veel winterplezier en mooie plaatjes op van winterse landschappen. Maar het zorgt ook voor de nodige winterse ongemakken. Flink dichtgevroren ruiten, vastgevroren portieren, spekgladde wegen, extra lange reistijd door lange files. Dit is niet allemaal op te lossen, maar wij hebben wel een aantal handige tips om de winter te trotseren. Dat maakt het allemaal net even wat makkelijker. Maar vooral ook een stuk veiliger!

21-01-2019

MKB Lease introduceert de gloednieuwe MKB Lease app aan haar klanten. Met deze app hebben leaserijders alle informatie rondom de leaseauto altijd en overal binnen handbereik. Van het melden van schade of pech, tot aan het inzien van brandstofverbruik en handige auto- en contractinformatie. De app voorziet daarnaast in een volledig digitaal berijdersboekje, waarmee het hardcopy boekje komt te vervallen. De App zorgt voor meer gebruiksgemak. De App is gratis te downloaden voor Apple en Android gebruikers en op alle mobiele- en tablet apparaten te gebruiken.

16-01-2019

Niet het meest leuke nieuws om te delen, maar we doen het toch: verkeersboetes voor te hard rijden zijn in 2019 weer een flink stukje duurder geworden. De bedragen liggen 1 tot 7 euro hoger, in lijn met de inflatiecorrectie van 1,7 procent. Andere boetebedragen zijn ook gestegen. Lees snel verder wat u gaat betalen bij een verkeersovertreding.

09-01-2019

Duitsland en Oostenrijk worden de afgelopen periode geteisterd door extreem veel sneeuw en alle bijbehorende ongemakken. De komende 2 maanden trekken veel Nederlanders weer naar de wintersportgebieden voor sneeuwpret op de piste. Met het recente verleden in het achterhoofd, is een goede voorbereiding belangrijk: de autoreis is vaak langer dan gebruikelijk en extreme weersomstandigheden zijn te verwachten. Zorg dat u er op bent voorbereid, gebruik onze handige tips.  

30-11-2018

De herfst gaat alle kanten op dit jaar. Begon ie nog warm en zonnig, al snel werd het koud en licht winters. Nu is het juist weer relatief warm en regenachtig. En wat kunnen we deze winter qua weer verwachten? Niemand weet het! Wat er ook gaat gebeuren, MKB Lease geeft u nu al handige tips om veilig deze herfst en de komende winter door te komen. Zorg dat u voorbereid bent!

24-10-2018

Ruim de helft van de werknemers heeft instructies van hun werkgever voor het gebruik van de smartphone tijdens het rijden van zakelijke kilometers en 28% van de bedrijven biedt daarbij hulp aan. Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) hebben samen, onderzoek gedaan naar het gebruik van smartphones tijdens het rijden. 

22-10-2018

Sinds 1 oktober geldt er in Brussel een registratieplicht voor alle auto's. Niet registreren heeft fikse gevolgen: er volgt een boete van liefst € 185,-. Gelukkig is de registratie makkelijk en snel online te regelen via https://www.lez.brussels/nl.

 

04-10-2018

U krijgt binnenkort aan de pomp te maken met nieuwe namen voor brandstof. Vanaf volgende week vrijdag zijn tankstations verplicht nieuwe etiketten te plaatsen, waarbij Euro95 voortaan E10 gaat heten en Euro98 de naam E5 krijgt.

19-09-2018

Op Prinsjesdag heeft het kabinet de fiscale plannen voor het nieuwe jaar aan de Tweede Kamer aangeboden. Hieronder zetten wij de belangrijkste maatregelen voor 2019 op een rij die u als automobilist raken.

22-05-2018

In MKB Lease en Nefkens Rent heeft Equipe Mont Ventoux van Pluryn en Intermetzo twee enthousiaste en sterke partners gevonden. Beide bedrijven hebben zich voor de editie 2018 aan het fietsproject verbonden. Vanuit Pluryn en Intermetzo doen dit jaar zo’n 140 jongeren, (jong)volwassenen en buddy’s mee aan Equipe Mont Ventoux.

Lees meer

01-05-2018

Een 100% elektrische SUV die de Europese automarkt dit jaar gaat veroveren. Zo kunnen we de Hyundai Kona Electric omschrijven. Met liefst 482 actieradius is dit een serieuze concurrent voor andere elektrische auto’s in de markt. Rijdt u straks in deze topper en profiteert u van slechts 4% bijtelling? 

26-04-2018

Het gebruik van de smartphone in de auto, tijdens het rijden. Het blijft een terugkerend onderwerp. Begrijpelijk, want het ongeoorloofd smartphonegebruik heeft de afgelopen jaren tot een hoger aantal verkeersongelukken en dodelijke verkeersslachtoffers geleid. Daarom heeft ons team allerlei handige (soms nieuwe) tools getest om het smartphonegebruik in de auto tegen te gaan en veiliger onderweg te zijn. 

26-04-2018

Het is in het nieuws al belicht geweest: toenemende autodiefstal zonder sleutel. Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit waarschuwt voor deze ontwikkeling. Criminelen kunnen, met geavanceerde apparatuur, simpel een auto (uitgerust met Keyless Entry) open maken als zij binnen 6 meter afstand van de sleutel kunnen komen, ook als die gewoon in jouw huis ligt. 

15-02-2018

2018 is alweer een aantal weken onderweg. Waar moet u dit jaar rekening mee houden? Waar kunt u dit jaar nog uw voordeel mee doen? MKB Lease zet een aantal praktische tips op een rij!

15-02-2018

De nieuwe testmethode voor het vaststellen van de CO2-uitstoot van een personenauto roept de laatste tijd vragen op over de hoogte van de BPM. MKB Lease heldert dit graag voor u op.

05-12-2017

Als u bij een beursgenoteerde ondernemig werkt, bent u zich er ongetwijfeld al op aan het voorbereiden: International Financial Reporting Standard 16 (kort gezegd IFRS 16). De Europese commissie is begin november 2017 officieel akkoord gegaan met IFRS 16, de nieuwe leasestandaard. Welke gevolgen heeft dit voor uw organisatie? En hoe zorgt MKB Lease ervoor dat u straks aan uw rapportageverplichtingen kunt voldoen?

20-10-2017

Laagstaande zon, vallend blad, veel wind, later licht en vroeger donker. Zomaar wat verrassingen waar u deze herfst mee te maken kunt krijgen. Extra belangrijk om alert te zijn in deze tijd van het jaar. MKB Lease geeft u een aantal tips om de herfst veilig door te komen.

21-08-2017

Heeft u een ontspannen zomervakantie gehad? En vindt u het ook ieder jaar weer een uitdaging om het ontspannen gevoel vast te houden? Door dit te doen, doet u niet alleen uzelf een plezier, maar ook uw medeweggebruikers. Ontspannen deelnemen aan het verkeer zorgt namelijk voor een betere verkeersveiligheid.

05-07-2016

De Eerste Kamer heeft op 5 juli 2016 het wetsvoorstel Wet Uitwerking Autobrief II aangenomen. Met deze wet worden de diverse autobelastingen geregeld voor de periode 2017 tot en met 2020. Lees verder >

02-07-2016

Onder de ziektekostenaftrek van de inkomstenbelasting kunnen ook vervoerskosten vallen. Dat geldt ook als de autokosten gemaakt zijn voor de ritten in het kader van sportbeoefening. Lees verder >