eigen bijdrage leaseauto

bg

11

Eigen bijdrage leaseauto

Wat is een eigen bijdrage? Is dat verplicht?

Eigen bijdrage leaseauto

Als u een auto gaat leasen, is het mogelijk om een eigen bijdrage te leveren. Wat is een eigen bijdrage? Is dat verplicht? En is die eigen bijdrage voor een leaseauto aftrekbaar van de belasting? We zetten alles voor u op een rij wanneer u te maken heeft met een eigen bijdrage en zakelijk leasen.

Ontvang gratis- en vrijblijvend leaseadvies
Aanvragen

Wat is eigen bijdrage?

Een eigen bijdrage wordt door veel werkgevers in rekening gebracht bij werknemers. Dit is een eigen bijdrage waardoor u ook privé kilometers mag rijden met uw leaseauto. Daarnaast kan uw werkgever een eigen bijdrage vragen als u als werknemer een duurdere auto wilt rijden dan eigenlijk mogelijk is binnen het leasebudget. Kortom; een eigen bijdrage is een vergoeding die in rekening wordt gebracht voor privé gebruik van de leaseauto of als u een duurdere leaseauto wilt rijden dan in het budget past.

Benieuwd naar uw bijtelling?
Bijtelling berekenen

Is eigen bijdrage verplicht?

Nee, een eigen bijdrage voor een leaseauto is niet verplicht. Werkgevers bepalen zelf of zij een bedrag in rekening willen brengen voor privé kilometers of niet. Vaak ligt het ook aan uw autowensen of er een eigen bedrage betaald moet worden of niet.

Is eigen bijdrage voor een leaseauto aftrekbaar?

Ja, de eigen bijdrage is fiscaal aftrekbaar. De eigen bijdrage die u betaalt, wordt door uw werkgever afgetrokken van de bijtelling.

Rekenvoorbeeld

Stel u mag voor €750 per maand leasen. U leaset een auto voor €850 per maand, dan kunt u die resterende €100 per maand zelf betalen. Die €100 is dan dus de eigen bijdrage wegens privégebruik. Uw werkgever kan deze €100 aftrekken van de bijtelling; waardoor u minder bijtelling hoeft te betalen.

Ontvang gratis- en vrijblijvend leaseadvies
Aanvragen