bg

11

Pech, diefstal & schade

Hoe kunt u ons bereiken om zo snel mogelijk geholpen te worden?

Pech, diefstal en schade

Op deze pagina leest u alle informatie over wat te doen bij autopech, bij schade aan uw auto en wat de stappen zijn na diefstal van uw leaseauto.

Snelle hulp bij pech 

Pech onderweg, hopelijk krijgt u er niet mee te maken. Helaas kan het u wel overkomen. In dit geval biedt MKB Lease u altijd snelle hulp, of het nu binnen Nederland is of elders in Europa. Bel bij pech onderweg 033 42 24 888 en kies voor optie 1. U wordt dan direct geholpen. 

Meld uw schade met tegenpartij via de MobielSchadeMelden.nl app 

Het papieren schadeaangifteformulier is overbodig geworden nu er een eenvoudige app is die het melden van schade met een tegenpartij binnen 8 stappen realiseert. Gebruikt u toch het geprinte schadeformulier? Lees dan onze blog hoe u deze goed moet invullen. 

Het melden van een schade is veel gemakkelijker gemaakt. De autogegevens worden bijvoorbeeld automatisch opgehaald en de locatie wordt met behulp van GPS bepaald. De berijder selecteert vervolgens de leasemaatschappij en daarna wordt de schademelding automatisch naar MKB Lease gestuurd. Ook krijgt u in de mailbox van het opgegeven e-mailadres een bevestiging van de schademelding.

In de video hieronder ziet u hoe eenvoudig het melden van een schade gerealiseerd kan worden via de app.

Download ook de MobielSchadeMelden.nl app 

         


Binnen 8 stappen kunt u via de app uw schade melden:

 1. Maak foto's en benader getuigen
 2. Start schademelden en selecteer type voertuig en soort ongeval
 3. Noteer de gegevens
 4. Meld schade en letsel
 5. Beschrijf de situatie
 6. Controleer de gegevens
 7. Bevestig de schademelding
 8. Voeg thuis of op kantoor extra informatie toe

Toch het geprinte schadeformulier? 

Lees dan onze blog over hoe u het schadeformulier goed en volledig invult.

Wat te doen bij schade, diefstal of inbraak

Schade aan uw leaseauto

Het is verstandig om uw schade binnen 24 uur bij ons te melden. Hoe sneller u de schade meldt hoe eerder wij uw schade kunnen verhalen bij de tegenpartij en de schade kunnen oplossen.

Schade met een tegenpartij

Bij schade met tegenpartij kunt u de schade melden via de MobielSchadeMelden.nl app of door een papieren schadeaangifteformulier in te vullen. Het volledig ingevulde schadeaangifteformulier en het eventueel opgemaakte proces verbaal kunt u op 3 manieren naar ons toesturen:

 1. E-mail: schade@mkblease.nl (stuur ons de scan van de voor- en achterzijde van het formulier en bewaar het originele schadeformulier)
 2. Online: uploaden (stuur ons de scan van de voor- en achterzijde van het formulier en bewaar het originele schadeformulier)
 3. Post: MKB Lease BV, Siliciumweg 4, 3812 SX Amersfoort (stuur het originele schadeformulier op en bewaar zelf een kopie)

Schade veroorzaakt zonder tegenpartij

Schade die veroorzaakt is zonder een tegenpartij geeft u eenvoudig via het online formulier door. Zodra u het formulier hebt verzonden, ontvangt u een bevestiging met alle ingevulde gegevens in de mailbox van het opgegeven e-mailadres. Vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak met een van onze aangesloten schadebedrijven af te stemmen.

Ruitschade reparatie

Voor het repareren van ruitschade werken we samen met 123RUIT.nl. 123RUIT.nl is een samenwerking van professionele ruitherstellers, gewoon bij u om de hoek gevestigd. Vakmensen met verstand van zaken. Maak eenvoudig een afspraak om uw ruitschade te herstellen via onderstaande link of telefoonnummer:

Telefonisch
Bel: 088 – 185 0506

Inbraak of diefstal

Stappenplan bij diefstal:

Is uw leaseauto gestolen? Na diefstal is de belangrijkste zorg om de auto zo snel mogelijk terug te vinden. Daarom meldt u de diefstal eerst bij de politie. Vervolgens is het belangrijk dat u weer mobiel bent. Daar zorgen wij natuurlijk voor.

Hieronder leest u de te volgen stappen:

 1. Meld uw diefstal of inbraakschade bij de politie.
  Bel: 0900 – 8844.
 2. Neem na aangifte bij de politie contact op met onze hulpdienst. Bel: 033 - 42 24 888 (24 uur per dag beschikbaar). Of plaats uw melding online.
 3. Wij nemen na de melding zo snel mogelijk contact met u op om ervoor te zorgen dat u weer snel mobiel bent.

Meld uw diefstal of inbraakschade bij de politie.
Bel: 0900 - 8844.
Of plaats uw melding online.

Neem na aangifte bij de politie contact op met onze hulpdienst.
Bel: 033 - 42 24 888 (24 uur per dag beschikbaar)