bg

11

Auto inspectie en inleveren

Wat zijn acceptabele en niet acceptabele schades?

Auto inspectie en inleveren

Wat zijn acceptabele en niet acceptabele schades?

Is uw contract bijna afgelopen? Op deze pagina hebben we een driestappenplan opgesteld zodat u weet hoe de inleverprocedure van uw leaseauto verloopt.

Stappenplan auto inspectie en inleveren

1. Afspraak inspectie van uw leaseauto

Laat uw auto inspecteren op een door u gewenste locatie binnen Nederland. Dit kan uw thuisadres zijn of uw werkadres. Wat voor u het beste uitkomt. Maak online uw afspraak voor inspectie en transport van de leaseauto.

2. Schadebeoordeling bij inname van de leaseauto

De auto wordt geïnspecteerd door een onafhankelijke expert. U bent bij deze inspectie aanwezig. De expert beoordeelt of een schade acceptabel of niet acceptabel is. Alle informatie, ondersteund met foto’s, wordt vastgelegd in een rapport en met u gedeeld.

Wat zijn acceptabele en niet acceptabele schades?
Het komt vaak voor dat aan het eind van de contractperiode een leaseauto ingeleverd wordt met schade. Veel beschadigingen zien wij als normale gebruiksschade die beperkte invloed heeft op de waarde van de auto. Schades die de waarde van de auto wel beïnvloeden zijn schades die via de verzekering van de auto afgewikkeld moeten worden of waarvoor kosten in rekening worden gebracht.

Om duidelijkheid te geven over acceptabele en niet acceptabele schades, hebben wij een overzicht gemaakt. De foto’s in het overzicht dienen als voorbeeld en ter verduidelijking van de richtlijnen.

3. Inleveren van uw leaseauto via transport of op locatie

U kunt ervoor kiezen om de auto te laten transporteren naar MKB Lease of om de auto zelf in te leveren.

Laten transporten via MKB Lease
Eenvoudig en snel, de auto wordt bij u opgehaald en naar MKB lease gebracht. Als u opnieuw een leaseauto van MKB Lease gaat rijden, kunt u kosteloos gebruik maken van deze service.

Gaat u niet een nieuwe auto van MKB Lease rijden? Ook dan kunnen we u onze transportservice aanbieden. De kosten hiervoor bedragen € 100,- exclusief btw.

Zelf inleveren op locatie
U zorgt er zelf voor dat de leaseauto ingeleverd wordt bij MKB Lease te Amersfoort.

Lever de auto schoon in met de volgende zaken:

  • kentekenkaart
  • sleutel en reservesleutel
  • instructieboekje
  • onderhoudsboekje
  • winter- en zomerbanden
  • eventuele accessoires

Belangrijk om te weten: tussen de inspectie en het transport mag maximaal 1 werkdag zitten.

Afspraak inspectie en transport maken