Elektrische bedrijfswagen leasen

Vandaag de dag zijn er ook meer en meer elektrische bedrijfswagens zakelijk te leasen. De elektrische bedrijfswagens leveren steeds betere prestaties op gebied van rijbereik, maar ook ten aanzien van laadgewicht en trekgewicht. Een elektrische bedrijfsauto is in veel gevallen dus een goede keuze en steeds meer noodzakelijk om voor te kiezen. Vooral met de milieuzones die er binnen nu en een aantal jaren toch echt gaan komen in veel Nederlandse steden.

Op deze pagina ontdekt u alles over elektrische bedrijfswagens en alles wat daarbij komt kijken. Wilt u vrijblijvend en passend advies over de mogelijkheden voor het leasen van een elektrische auto voor uw onderneming? Vraag een offerte aan.

Vraag meer info en/of offerte aan

Voordelen elektrische bedrijfswagens

Het rijden in een elektrische bedrijfsauto biedt tal van voordelen. Graag zetten wij er een aantal van op een rij, met later op deze pagina een gedetailleerde toelichting op sommige onderwerpen.

 • U ontvangt subsidie
  Per 15 maart 2021 heeft u recht op tot 5000,- subsidie bij de aanschaf of lease van een elektrische bedrijfswagen (SEBA subsidie). Voor deze regeling geldt wel op = op. Naast de SEBA heeft u ook nog recht op MIA!
 • Klaar voor de zogenaamde milieuzones
  Steden voeren steeds meer groene milieuzones in. Vanaf 2025 mogen bijvoorbeeld in vele stadscentra in Nederland alleen nog uitstootvrije bedrijfswagens rijden.
 • U kunt overal uw bedrijfswagen opladen
  Dit kan waar u maar wilt. Bij uw huis, bij u op kantoor of een laadpaal bij een tankstation.
 • Beter voor milieu en klimaat
  Een elektrische bestelbus of bedrijfswagen stoot minder CO2 uit dan gewone auto’s.
 • Financiële voordelen
  U betaalt (nog) geen wegenbelasting en heeft een lagere bijtelling.
 • Minder onderhoud
  Een elektrische auto vergt minder onderhoud dan een gewone auto.

Netto maandlasten elektrische bedrijfswagens

Een veel gehoord bezwaar van elektrisch rijden is dat het duur is. Maar dat is tegenwoordig zeker niet meer het geval. Wel als u alleen kijkt naar de aanschafprijs van de auto, maar dat verandert al gauw als u de subsidie op elektrische bedrijfswagens (SEBA) en de MIA (milieu-investeringsaftrek) meeneemt. Hierdoor krijgt u een aanzienlijk bedrag van duizenden euro’s terug na aanschaf of het leasen van een elektrische bedrijfswagen. Daarbij komt uiteraard ook dat u geen wegenbelasting betaalt (zeker t/m 2024) en dat u geen dure brandstofkosten heeft. Dit geheel zorgt voor een interessant bedrag aan netto maandlasten.

De SEBA bedraagt 10% van de catalogusprijs tot een maximum bedrag van 5.000 euro. Lees hier meer over de SEBA. De MIA is te gebruiken voor een maximum van 10 auto’s per bedrijf.

Meer weten over de diverse subsidies en wat dit voor uw organisatie kan doen? Laat u adviseren door ons!

Vraag advies aan
Henriette Brouwer

Direct meer weten een elektrische bedrijfswagen?

Neem contact op

Henriette Brouwer Zakelijke lease specialist 06-54982907 henriette.brouwer@mkblease.nl

Vervoeren in grotere steden? Milieuzones komen eraan!

Het leeft op dit moment nog niet heel erg bij de gemiddelde Nederlander. Maar het ziet er naar uit dat we binnen nu en 5 jaar een flink aantal milieuzones in een groot aantal Nederlandse gemeentes hebben. Zeker 27 gemeentes hebben aangegeven dat zij binnen ongeveer 5 jaar een milieuzone of miliezones gaan aanbrengen. Concreet betekent dat u dan niet meer in dat gebied kan komen met een auto die CO2 uitstoot. Dat geldt dan wel vooral voor beroepsgoederenvervoer.

Gaat u nu dus een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen? En komt u daarmee geregeld in stedelijke gebieden? Dan is het nu al van belang te kijken naar deze belangrijke verandering. Een bedrijfswagen die u nu leaset voor 5 of 6 jaar, kan op een later moment voor beperkingen gaan zorgen. Daarom is het handig om nu al na te denken over het overstappen naar elektrisch beroepsgoederenvervoer. Graag adviseren wij u over de wetgeving die eraan komt, neem er gerust contact over op.

Actieradius van elektrische bedrijfswagens

De actieradius, ofwel het aantal kilometers dat u met een volle accu kunt rijden, van een elektrische bedrijfsauto is geregeld ook nog punt van discussie. Zo zou de actieradius al snel te laag zijn. Helemaal bij een flinke belasting van de bedrijfswagen. In sommige gevallen is dat ook zo, maar de nieuwere bedrijfswagens met elektrische aandrijving zijn voorzien van een krachtigere accu met een goede actieradius. Soms tot wel 330 kilometer op een volle accu. Dat geldt voor zowel de kleinere als voor de grotere modellen bedrijfsauto’s. In de nabije toekomst zal er ongetwijfeld meer aanbod komen met een goede tot zeer goede actieradius. In combinatie met goede laadmogelijkheden, zou een lagere actieradius in de praktijk ook goed moeten kunnen volstaan.

Meer informatie over beschikbare elektrische bedrijfsauto’s en de bijbehorende actieradius? Neem contact op!

Neem contact op

Elektrische bedrijfswagen laadpaal

Gaat u voor een elektrische bedrijfswagen? Dan gaat het ook al snel over laadinfrastructuur, ofwel een laadpaal. Om gegarandeerd mobiel te blijven is het aanbrengen van een laadpunt op uw werk en/of thuislocatie nodig. Ook het van A tot Z adviseren over en installeren van een laadpaal regelen wij voor u. In nauwe samenwerking met een gerenommeerde laadinfrastructuur leverancier. Op locatie worden de mogelijkheden geinventariseerd en besproken. Interessant is dat u ook voor een laadpaal recht heeft op subsidie en dat u de laadpaal ook kunt mee financieren in de maandelijkse leasetermijn.

Lees snel meer over laadpalen voor thuis of voor op het werk.

Geïnteresseerd in een elektrische bedrijfsauto?

Neem direct contact met ons op

Neem contact op

Begrijpen wij!

033 42 24 888 (Ook 24/7 bij pech of schade)