pagina

1

De bestverkochte auto in Canada is met afstand de Ford F-series.

Dat heeft het gemeen met buurland Verenigde Staten, waar deze grote pick-up truck sinds jaren aan de top staat. Concurrent Ram staat in Canada op de tweede plek. In de top tien staan slechts drie gewone personenauto s, waaronder de Honda Civic op de derde plek.

De i10 is het kleinste model van Hyundai en is geheel vernieuwd.

Hij is voorzien van hulpsystemen als achteruitrijcamera en automatisch grootlicht. De iauto is voorzien van de 1.0 MPI benzinemotor met 67 pk, die optioneel met automaat leverbaar is.

SEAT is een van de weinige merken die zijn productie in Europa ziet stijgen.

De eerste helft van dit jaar is deze met tien procent gestegen tot ruim 295.000 exemplaren. Dat droeg er mede toe bij dat het Volkswagen-concern als enige Europese een verkoopstijging te zien gaf.

De vernieuwde Kia Niro is er als Hybrid en Plug-in Hybrid.

De Niro is naast de basisversie Comfortline leverbaar als DynamicLine met standaard elektrische parkeerrem en adaptieve cruise control met volgfunctie. De DynamicPlusLine heeft een verkeersbordenlezer en de ExecitiveLine een 7 inch groot digitaal instrumentenpaneel.

Suzuki is in thuisland lang niet het grootste merk, maar wel in India.

In India is een decennialange aanwezigheid onder de naam Maruti Suzuki. Het belangrijkste model is de Alto, die ook vanuit India naar ons werd geexporteerd. Met de economie in India gaat het een stuk minder met de laagste groei in zes jaar. Dat heeft zijn weerslag in de Suzuki-verkopen, die afgelopen maand ruim een derde lager zijn dan een jaar eerder.

De vernieuwde Audi Q7 is in eerste instantie alleen leverbaar met dieselmotoren.

Het gaat om de 45, 50 en SQ7 TDI met vermogens van 231 tot 435 pk. De eerste twee hebben zes cilinders en de SQ7 een V8, allen voorzien van mild-hybrid-techniek. Standaard zijn onder meer adaptieve luchtvering en digitaal instrumentenpaneel.

De grote drie van de Verenigde Staten laten de eerste helft van het jaar lichte verkoopdalingen zien.

Fiat Chrysler Automobiles had ten opzichte van vorig jaar met 1,7 procent de kleinste daling. Bij General Motors en Ford was het 3,2 respectievelijk 4,3 procent.

De BMW Concept 4 is de voorbode van de tweede oplage van de 4-serie Coupe.

Na de nieuwe BMW 3-serie is de komst van de laatste een logisch vervolg. Hoofdontwerper van Hooydonk verklaart dat de Concept 4 de juiste proporties en moderne designdetails van BMW laat zien. De grote grille kennen we al van grotere modellen, maar zal hier niet ieders goedkeuring wegdragen.

Abarth verbetert de 1.4 T-Jet-motor van de 595 Pista.

Met de verbeterde turbo is het vermogen gestegen tot 165 pk. De topsnelheid bedraagt 218 km/h. Optioneel is de Adrenaline Kit, die herkenbaar is aan groene spiegelkappen en delen van de bumpers.

De produktie van de grootste Jaguar sedan kwam na ruim een halve eeuw tot een einde.

De eerste dertig jaar was het de enige sedan en daarna kwam de S-Type onder de XJ. Momenteel zijn dat de XE en XF. Volgens geruchten verschijnt over een paar jaar een grote elektrische vijfdeurs auto met de techniek van de I-Pace.

pagina

1