pagina

1

De Porsche 718 Boxster is de open versie van de Cayman en daarvan verschijnt ook een GTS-uitvoering.

De 2,5 liter boxermotor is in staat om in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h te accelereren om daarna de topsnelheid van 290 km/h te bereiken. De GTS is onder meer herkenbaar aan donkere koplampen en achterlichten.

Het doek is verwijderd van de nieuwe Audi A7 Sportback en zoals verwacht behoudt in de lijnen van het vorige model.

De auto is totaal nieuw, wat vooral binnen is te zien met een dashboard met drie grote beeldschermen. Een daarvan bevindt zich achter het stuur en de andere in de middenconsole.

Volkswagen presenteert twee nieuwe benzinemotoren in de Tiguan Allspace.

De Allspace is een ruim twee decimeter langere variant van de middelste suv van Volkswagen. Het gaat om de twee liter TSI met vermogens van 180 en 220 pk.

Mercedes-Benz staat bekend om zijn kwaliteit, maar komt toch niet onder een terugroepactie uit.

Wereldwijd worden meer dan een miljoen eigenaren opgeroepen naar de dealer te komen wegens mogelijk defect aan airbags. Door een defect kan de airbag aan de bestuurderskant spontaan uitklappen. Het is niet bekend of het ook gaat om auto s die in Nederland zijn verkocht.

In september bleef Ford nog net in de top tien van de autoverkopen.

Dat is voor het Duits-Amerikaanse merk ongekend laag. De Fiesta is het meest verkochte model, maar staat pas op de 21ste plek. Het nieuwe model Fiesta moet de verkoopcijfers weer opstuwen, maar dat zal pas het laatste kwartaal blijken.

Porsche presenteert een GTS-uitvoering van de 718 Cayman.

Hij heeft net als de andere versies een viercilindermotor. De motor in de GTS heeft een vermogen van 365 pk en daarmee 15 pk meer dan bij de Cayman S. Het hogere vermogen is onder meer te danken aan wijzigingen aan het luchtinlaattraject en de werking van de turbo.

Met het grote aantal modellen van Audi is er relatief vaak nieuws, zoals de vervanger van de A7.

Deze wordt eind deze week geintroduceerd en behoudt de gestrekte coupe-lijn van het huidige model. De techniek is afkomstig van de nieuwe A8. Het gewicht is een stuk lager door gebruik van lichtere materialen bij het doorontwikkelde MLB-platform.

Volvo introduceert met Polestar een nieuw merk, waarbij de modellen online verkocht zullen worden.

Met de voorstelling van het merk wordt ook een grote coupe gepresenteerd. Deze heeft aan de voor- en achterzijde kenmerken van de nieuwste modellen van Volvo. Hij heeft echter twee deuren en een fraaie coupe-lijn.

De vanafprijs van de Mitsubishi Eclipse Cross, die in december in de showroom staat, bedraagt 28.990 euro.

De cross-over is vooralsnog alleen leverbaar met de nieuwe 1.5 DI-T benzinemotor met een vermogen van 163 pk en koppel van 250 Nm. De Eclipse Cross is tijdelijk leverbaar als First Edition met onder meer een 360 graden-camera en dodehoekdetectie.

De verre nazaat van de oer-Jeep is de Wrangler, die volgende maand in een nieuwe gedaante wordt onthuld.

Hij is qua uiterlijk wel geinspireerd op de huidige Wrangler, waar eerder al concepts zijn gepresenteerd. Op technische gebied is wel bijna alles anders, ook in het interieur. Hij heeft een nieuw Uconnect infotainmentsysteem met schermen van verschillende groottes.

pagina

1