pagina

1

Het Duitse Volkswagen breidt de overeenkomst met het Amerikaanse Ford uit.

De eerdere samenwerking behelst de ontwikkeling van bedrijfsauto s. Het gaat nu om het investeren in ontwikkeling van zelfrijdende auto s.

De vernieuwde Hyundai Ioniq is leverbaar vanaf 27.995 euro.

Net als voorheen is er een hybride, stekkerhybride en elektrische versie. De laatste is er vanaf 36.995 euro. Naast een licht gewijzigd uiterlijk en interieur zijn er nieuwe opties. Daaronder een digitaal instrumentenpaneel en full-led-verlichting.

Je kunt een Mercedes-AMG CLA 45 4Matic+ Shooting Brake nauwelijks een stationcar meer noemen.

Hij is voorzien van een twee liter benzinemotor met turbo met een vermogen van 387 pk en in de S-uitvoering 421 pk heeft. In vergelijking met de reguliere CLA zijn er betere remmen en onderstel en een versterkte carrosserie.

De nieuwe SEAT Mii Electric is vanaf begin jaren twintig leverbaar.

Hij is nu al te reserveren via een speciale website. De prijzen en verdere informatie worden later bekend. De krachtbron heeft een vermogen van 83 pk en koppel van 210 Nm.

Lotus presenteert met de Evija een elektrische supercar.

Die benaming lijkt een understatement met elektromotoren die een vermogen van 2.000 pk en koppel van 1.700 Nm leveren. De acceleratie van 0 tot 300 km/h neemt 9 seconden in beslag. De Evija auto wordt in een beperkte oplage van 130 exemplaren gebouwd.

Mercedes-Benz brengt de GLC Coupe met een gewijzigde grille en koplampen.

In het interieur vindt men een ander multimediasysteem met een 12,3 inch beeldscherm. Daarnaast is er afhankelijk van de uitvoering een 7 of 10,25 inch aanraakscherm in de middenconsole. Naast benzinevarianten is de GLC leverbaar in de dieselversies 200 d en 220 d, tegen meerprijs met 4Matic.

De Audi A5 Sportback is tijdelijk leverbaar in de uitvoering S Line Black Edition.

Zoals bij actiemodellen gebruikelijk is tegen een geringe meerprijs een aantal opties standaard. Bij deze A5 is het voordeel een niet gering bedrag van 11.000 euro. Het bestaat onder meer uit een sportonderstel en sportstoelen. Qua uiterljik is hij herkenbaar aan zwarte raamomlijstingen, grille, spiegelkappen en luchtroosters.

De Skoda Scala is nu ook leverbaar met 1.0 TSI-benzinemotor in combinatie met DSG.

Dat is bij het Volkswagenconcern de naam van de automatische transmissie, die bij de Scala voorzien is van een dubbele koppeling. Hij is leverbaar in de uitvoeringen Ambition, Style, Business Edition en Sport Business.

De Tesla Model 3 is de meest populaire Amerikaanse auto in meer dan een halve eeuw.

Deze elektrische auto bezet een eerste plaats bij de Nederlandse autoverkopen in juni en een derde plaats de eerste helft van het jaar. Tot de jaren vijftig waren Amerikaanse auto s van met name Chevrolet en Ford enorm populair. Dat kwam ten einde door de komst van kleine en goedkopere modellen van Europese makelij.

Jeep brengt een nieuw model onder de historische naam Gladiator.

Het gaat net als eerder om een pickup. Hij is nu gebaseerd op de Wrangler en heeft een dubbele cabine. De Gladiator krijgt speciaal voor Europa de beschikking over een drie liter V6 dieselmotor. De auto komt in 2020 op de markt in de uitvoeringen Sport, Overland en Rubicon.

pagina

1