pagina

1

De prijzen van de nieuwe BMW 3-serie starten bij 46.179 euro.

Het gaat om de 318d, waarbij de d vanzelfsprekend voor diesel staat. De goedkoopste benzineversie is de 320i voor 48.615 euro. Deze is standaard voorzien van een achttrapsautomaat.

Citroën werkt aan een C4 Cactus in een elektrische uitvoering.

Het gaat volgens het Britse Autocar.om de opvolger van het huidige model. Het is het eerste volledig elektrische eigen model van Citroen. Het onderstel is het nieuwe Compact Modular Platform, bestemd voor een aantal toekomstige compacte modellen van PSA.

Toyota presenteert na een onderbreking van een paar jaar weer een Corolla Sedan.

Het is een fraai gelijnd sedanmodel, wat in deze klasse geen vanzelfsprekendheid is. Toyota is bekend om de hybride varianten van haar modellen, maar bij deze Corolla is er geen keus. De auto met een 1,8-liter benzinemotor en elektromotor heeft een vermogen van 122 pk.

Toyota roept bijna twee miljoen auto s wereldwijd terug in verband problemen met airbags.

Het Japanse merk heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van kwaliteit, maar het gaat hier om oudere modellen. Het betreft het niet naar behoren functioneren van airbags in de Corolla en Avensis die tussen elf en achttien jaar oud zijn. Het gaat ook om auto s die in Nederland zijn geleverd.

De Kia Sportage is qua uiterlijk enigszins veranderd, maar het belangrijkste nieuws is onderhuids.

Op motorisch gebied is het nieuws dat de 2.0 CRDi dieselmotor nu mild hybrid-techniek heeft. Geheel nieuw is de 1.6 CRDi dieselmotor met een vermogen van 136 pk en een koppel van 320 Nm. De Sportage heeft een adaptieve cruise control met stop en go.

BMW presenteert als sportief topmodel van de 3-serie sedan de M340i.

Daarbij staat de M zoals gebruikelijk voor Motorsport. Deze divisie voorziet de sedan van een drie liter zescilinder benzinemotor met een vermogen van 374 pk en koppel van 500 Nm. Standaard zijn een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving.

De Mercedes-AMG A 35 is het voorlopig topmodel van de vijfdeurs hatchback.

De A 35 heeft een twee liter benzinemotor met een turbo, goed voor een vermogen van 306 pk. De acceleratie van 0 tot 100 km/h neemt in 4,7 seconden in beslag.

Mitsubishi presenteert een nieuwe oplage van haar pick-up L200.

Dat is vooral te zien aan het front met veelvuldig gebruik van chroom. Het belangrijkste nieuws is het vierwielaandrijvingssysteem, dat ingesteld kan worden al naar gelang de ondergrond.

De nieuwe Mercedes-Benz GLE is leverbaar vanaf 82.356 euro.

Daarvoor wordt de GLE 300 d 4Matic geleverd, die een viercilinder dieselmotor en vierwielaandrijving heeft. De GLE 450 4Matic is voorzien van een zescilinder benzinemotor met elektromotor en is leverbaar vanaf 99.672 euro.

Kia presenteert een aantal wijzigingen bij haar suv Sportage.

De veranderingen zijn nauwelijks te zien, maar de kenner herkent het aan vernieuwde bumpers en lichtunits. In het interieur vind je een veranderd stuurwiel en instrumentarium. De prijzen starten bij 33.395 euro.

pagina

1