pagina

1

De Movano is de grootste bedrijfsauto van Opel en deze krijgt een facelift.

Dat is te zien aan de grille en led-dagrijverlichting. Daarnaast is de standaarduitrusting uitgebreid met onder meer dodehoekdetectie en rijbaanassistent. Het multimediasysteem heeft nieuwe functies, waaronder Apple CarPlay.

Tesla heeft als doel een jaarproductie van een half miljoen auto s.

Voor de productie van de benodigde lithium-ionaccu s heeft Tesla zijn Gigafactory gebouwd in Nevada. Momenteel worden daar de elektromotoren en batterijen voor de Model 3 gebouwd en producten voor energieopslag zoals de Powerwall. De Gigafactory is nog niet af, maar het is de bedoeling dat het het grootste gebouw ter wereld wordt dat geheel op duurzame energiebronnen draait.

De Volkswagen Polo TGI is een aardgasmodel dat vernieuwd is en de prijzen zijn bekend.

De TGI heeft een eenliter benzinemotor en is leverbaar vanaf 18.181 euro. Vergeleken met het vorige model heeft hij een extra aardgastank.

De gebruikelijke lichte facelift bij Duitse merken is niet van toepassing op de Audi A4.

De vier jaar oude A4 is behoorlijk onder handen genomen, waarmee het een totaal nieuwe auto lijkt. Niet alleen de grille, bumpers en lampen zijn gewijzigd, maar dat geldt ook voor de deuren en zijkanten. Onderhuids is er ook veel nieuws, waaronder toepassing van mild-hybrid-techniek.

De winst van Nissan bedraagt in 2018 omgerekend 2,6 miljard euro.

Dat lijkt mooier dan het is, want het is een halvering vergeleken met een jaar eerder. Het is ook het laagst van de afgelopen tien jaar sinds de financiele crisis. Nissan gaat 4.800 banen schrappen.

Opel presenteert de plug-in hybride Grandland X Hybrid4.

Het is daarmee de eerste Grandland X met vierwielaandrijving, want een van de twee elektromotoren drijft de achterwielen aan. Er zijn vier rijstanden, waarvan de AWD-stand voor permanente aandrijving op alle wielen. Daarnaast zijn er de standen Electric, Hybrid en Sport.

De nieuwe Renault Clio is bij zijn introductie leverbaar vanaf 17.290 euro.

Dat betreft de Life-uitvoering met de TCe 100 met benzinemotor waarbij het getal het vermogen in pk s aangeeft. Deze motor is er ook als 130. De dCi 85 is de enige dieselmotor, die leverbaar is in de uitvoering als Zen vanaf 22.190 euro.

Nissan maakt bij bedrijfsauto s al jaren gebruik van modellen van partner Renault.

De nieuwe NV250 is in basis de Renault Kangoo en heeft daarbij vanzelfsprekend een typerende grille en logo s. De NV250 heeft een lengte van 4,28 en er is ook een verlengde versie van 4,67 meter.

De Suzuki Swift Sport Katana is een tijdelijk leverbare sportieve versie.

Het sportieve komt niet alleen tot uiting aan de buitenzijde en In het interieur vindt men lederen bekleding en een sportstuur. Daarnaast heeft hij een verlaagd onderstel en een sportuitlaat. De auto is leverbaar vanaf 28.999 euro. Tegen meerprijs zijn 18 inch racevelgen leverbaar.

De opvolger van de Honda Jazz krijgt de beschikking over bekende hybridetechniek.

Deze is namelijk al bekend van de CR-V crossover. Voor kleinere modellen als de Jazz wordt de motorinhoud aangepast. De Civic krijgt op termijn ook een hybride versie, want Honda gaat deze binnen vijf jaar bij alle modellen leveren.

pagina

1