pagina

1

De Supra is oorspronkelijk het meest sportieve coupe-model van Toyota.

Na jarenlange afwezigheid is er nu weer een nieuwe versie. Hij is samen met BMW ontwikkeld. De Supra heeft een drie liter zescilinder benzinemotor met turbo en een vermogen van 340 pk en koppel van 500 Nm.

De prijzen van de nieuwe Jeep Wrangler beginnen bij 83.340 euro.

Het is net als zijn voorgangers een echte terreinauto. Standaard heeft elk model vierwielaandrijving, een achttrapsautomaat en Hill Start Assist. Boven de uitvoering Sahara is de Rubicon gesitueerd, met onder meer all-terrain banden en Tru-Lok elektronische differentieelblokkering op voor- en achteras.

Lexus presenteert een concept van de open versie van de coupe LC.

Het Japanse merk wil nog niet bevestigen dat hij in productie gaat, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. De concept is voorzien van imposante 22 inch lichtmetalen velgen en een wit lederen interieur met okergele stiksels.

Mercedes heeft de AMG GT een aantal optische wijzigingen gegeven.

Hij is er net als voorheen als coupe en roadster. Op motorisch gebied zijn er geen wijzigingen, de vier liter biturbo-V8 heeft standaard een vermogen van 476 pk en koppel van 630 Nm. Krachtiger versies zijn de GT S, GT C, GT R en nieuwe GT Pro.

Hyundai presenteert de vernieuwde Tucson in Europese versie.

Er is naast de uiterlijke wijzigingen ook op motorisch gebied nieuws, vooral bij de diesels. De 2.0 CRDi met 185 pk heeft nu mild-hybrid-techniek. Nieuw is de 1.6 CRDi met een vermogen van 136 pk. De 1.6 GDI is de benzinemotor, die leverbaar is met 132 pk en als turbo met 177 pk. Bij zijn introductie starten de prijzen bij 32.995 euro.

Honda presenteert met de Urban EV Concept een klassiek model met de nieuwste technieken.

De auto gaat in productie en de naam geeft al aan dat het om een elektrische auto voor stadsgebruik. In tegenstelling tot de drie deuren van de concept wordt het in lijn met de tijd een vijfdeurs hatchback.

Snel na introductie van de nieuwe Porsche 911 in gesloten vorm komt de Cabriolet.

Hij heeft een stoffen dak, dat in 12 seconden wordt geopend en gesloten tot een snelheid van 50 km/h. Het dak heeft een glazen achterruit en het mechanisme voorkomt het bol staan van de kap. Technisch en qua uitvoeringen is de auto verder hetzelfde als de Coupe.

Tesla is begonnen met de bouw van een fabriek in China.

Daarmee omzeilt het spraakmakende Amerikaanse merk de heffingen die voor buitenlandse bedrijven gelden. Er is al een groot aantal merken dat productiefaciliteiten in China heeft. Het eveneens Amerikaanse Jeep was een van de eerste buitenlandse merken die in China produceerden.

Mercedes-Benz presenteert de tweede generatie van haar compacte vierdeurs coupe CLA.

Ondanks dat hij geheel nieuw is zijn de lijnen van het vorige model goed zichtbaar. De auto groeide in zowel lengte als breedte met vijf centimeter. Hij staat op de CES elektronicabeurs in Las Vegas in de uitvoering CLA 250 Edition 1.

December was een bijzondere maand met Jaguar op de eerste plek bij zowel merken als modellen.

Er werden maar liefst 2.651 Jaguars op kenteken gezet, op dertig na allemaal van het type I-Pace. Dat is volledig te danken aan fiscale veranderingen in het nieuwe jaar. Deze 4 procent bijtelling voor elektrische auto s geldt vanaf dit jaar nog maar tot 50.000 euro, daarboven geldt het percentage van 22.

pagina

1