pagina

1

BMW presenteert de M2 in de uitvoering Competition.

Het is de optimale versie van de M2, waarbij de zes cilinder benzinemotor een dubbele turbo heeft. Het vermogen bedraagt 410 pk en het koppel 550 Nm. Daarmee neemt de acceleratie van 0 naar 100 km/h 4,2 seconden in beslag.

Tesla ligt al een tijd onder vuur en topman Elon Musk maakt het er niet beter op.

De tweet waarin hij zei dat Tesla failliet was bleek een een april-grap, maar die viel niet in goede aarde. Het was een ongepaste grap in een periode van grote tegenvallers. Niet alleen vond er een dodelijk ongeluk plaats met een Model X, de productie van de Model 3 is nog steeds niet op het gewenste niveau.

Sinds de introductie van het merk Lexus was de ES nooit onderdeel van het Europese programma.

In de VS werd het een kleine dertig jaar geleden de limousine die onder de LS werd gepositioneerd. Er is nu een nieuwe generatie, die voor het eerst ook bij ons leverbaar wordt. Hij valt qua grootte tussen de IS en GS in, maar of hij een van deze modellen vervangt is nog niet bekend.

Volvo presenteert de dieselversies D3 en D4 met een inhoud van twee liter.

De XC60 is daarmee leverbaar vanaf 54.995 euro. Dat betreft de D3 Momentum met voorwielaandrijving en een vermogen van 150 pk. De top is de D4 Inscription met vierwielaandrijving en 190 pk.

De nieuwe Volkswagen Touareg is bij zijn introductie alleen te bestellen met de zescilinder dieselmotor.

Het betreft de 3.0 V6 TDI met naar keuze een vermogen van 231 of 286 pk. Standaard heeft de grootste suv van Volkswagen altijd 18 inch lichtmetalen velgen, led-verlichting voor en achter en adaptieve cruise control.

Suzuki presenteert de Swift in de uitvoeringen Sport en Sportline.

De laatste heeft een sportief uiterlijk in combinatie met de reguliere motoren. De Sport is het sportieve topmodel met zijn 1.4 BoosterJet-turbomotor met een vermogen van 140 pk

Kia presenteert de elektrische Niro in twee versies, waarbij de accu 39 respectievelijk 64 kWh levert.

De actieradius is bij de eerste 300 en bij de tweede 467 kilometer. Ook belangrijk is het feit dat ze de mogelijkheid van snelladen bieden. Het neemt een klein uur in beslag om de accu s voor 80 procent op te laden.

De nieuwe Citroen C4 Cactus wordt gepresenteerd als een totaal nieuw model, maar is dat niet.

De verwarring is deels het gevolg van het feit dat de positionering wijzigt. In plaats van een ruige versie van de C4 is de Cactus nu met het verdwijnen van de gewone C4 het hoofdmodel. De wijzigingen zijn wel ingrijpend met de komst van nieuwe motoren. De prijzen van de Cactus starten bij 21.490 euro.

De prijzen van de vernieuwde Toyota Aygo starten bij 11.695 euro en 199 euro voor private lease.

Het gaat om de 1.0 VVT-i X met standaard onder meer start/stop-systeem en in hoogte verstelbaar stuur. De tijdelijk leverbare X-First biedt voor 14.945 euro onder meer premium audiosysteem en lichtmetalen velgen.

Het duurt nog een kwartaal voor de BMW X4 in de showroom staat, maar de prijzen zijn al bekend.

Bij zijn introductie is de X4 in vijf uitvoeringen leverbaar. De minst prijzige is de xDrive20i met een twee liter benzinemotor met een vermogen van 184 pk. De M40d met zescilinder drie liter dieselmotor met 326 pk kost bijna een ton.

pagina

1