pagina

1

Aston Martin presenteert de Vanquish Zagato Volante, maar deze is nu al niet meer leverbaar.

De fraaie roadster, die door het Italiaanse designhuis Zagato is ontworpen, is namelijk al uitverkocht. Zagato ontwierp ook andere carrosserie-varianten, die in totaal in een beperkte oplaag van 325 exemplaren worden gebouwd.

De McLaren 720S Fux Fuchsia is door zijn uiterlijk waarschijnlijk niet ieders favoriet.

Dat niet vanwege de auto, maar door de kleur Fux Fuchsia, waarvan de rechten in bezit zijn van Michael Fux. Deze Amerikaanse zakenman is autoverzamelaar en heeft zich tot McLaren Special Operations gericht om een 720S in zijn kleur uit te voeren. Niet alleen het koetswerk, maar bijvoorbeeld ook de lichtmetalen velgen zijn in Fux Fuchsia uitgevoerd.

Volkswagen presenteert in september op de autoshow in Frankfurt de vernieuwde Golf Sportsvan.

De uiterlijke veranderingen zijn bescheiden, de wijzigingen zijn vooral onderhuids. Van de gewone Golf neemt hij de nieuwste rijassistentie- en veiligheidssystemen over.

De Audi middenklassers A4 Avant en A5 Sportback zijn nu leverbaar als g-tron.

Dat is de aardgasuitvoering in combinatie met de 2.0 TSI-benzinemotor als basis. De CO2-uitstoot bij rijden op aardgas bedraagt 102 gr/km. terwijl dat bij benzine 126 gr/km is. Doordat de gastanks onder de vloer van de bagageruimte liggen is de inhoud lager dan normaal: 415 voor de A4 en 390 liter voor de A5.

Mercedes introduceert op het Pebble Beach concours d Elgeance de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.

Hij heeft dezelfde basis als de gesloten versie die eerder werd geintroduceerd. De Cabriolet heeft echter een elektrische aandrijflijn. Daarmee heeft hij een theoretische actieradius van 500 kilometer.

Om de start van de Model 3 te ondersteunen heeft Tesla anderhalf miljard euro verworven.

Investeerders hebben massaal gebruik gemaakt van de uitgegeven obligaties. Dat is te danken aan de bijna een half miljoen bestellingen van het voor het merk kleine Model 3. Daarmee heeft niche-producent Tesla de potentie op termijn uit te groeien tot een middelgroot autoconcern.

De vorig jaar uit productie genomen BMW Z4 krijgt een opvolger.

De lijnen zijn al min of meer bekend door de presentatie van de Z4 Concept. Het is een fraai ontwerp dat gekenmerkt wordt door scherpe lijnen en een brede achterzijde met smalle achterlichten. De technische gegevens zijn nog niet bekend,

Honda kondigt de komst volgend jaar aan van de vernieuwde 1.6 liter dieselmotor.

Hij wordt geleverd in de hatchback en de bij ons niet gevoerde sedan. Of die laatste leverbaar wordt is nog niet bekend. De i-DTEC motor is zo aangepast dat hij volgens de later dit jaar in werking tredende praktijktest WLTP een CO2-uitstoot van 99 gr/km heeft.

Volkswagen presenteert nieuwe benzinemotoren in de Arteon.

Hij was al leverbaar met de 2.0 TSI benzinemotor met 290 pk, maar deze is per direct ook met 190 pk te bestellen. Daarmee is de Arteon leverbaar vanaf 47.550 euro. Later volgt de 1.5 TSI toe, waarmee Volkswagens topmodel leverbaar is voor minder dan 40.000 euro.

Honda presenteert de vernieuwde Jazz voor de Europese markt.

Naast het vernieuwde uiterlijk met andere bumpers en grille is er ook motorisch nieuws. Het gaat om de nieuwe 1.5 benzinemotor met een vermogen van 130 pk met de CVT-automaat als optie. De motor komt boven de 1.3 i-VTEC benzinemotor met 102 pk.

pagina

1